Grabar Kitarović Milanoviću: Nakon temeljite analize najkonkretniji prijedlog za izlazak iz krize je vaša ostavka

8

Nakon što je premijer Zoran Milanović uputio predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović pismo u kojem je predložio da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i ponovio poziv na sjednicu vlade priopćenjem se oglasio i Ured predsjednice.

U priopćenju su istaknuli šest točaka koje prenosimo u cijelosti:

1. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, nazvala je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića ponudivši suradnju te mu je tom prigodom najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

2.Tijekom tog razgovora Predsjednica je predsjedniku Vlade RH predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

3. Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

4. U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize – ostavka predsjednika Vlade RH.

5. Ukoliko predsjednik Vlade RH ne uvaži taj konkretan prijedlog, Predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH.

6. Predsjednica sa zadovoljstvom prihvaća poziv za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu. 

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Kako ga je majstorski spustila …..hahhahahahahahahahHahahaaa
  Puknut će od muke El Bahati

  • Alan B’Stard

   :)) yaaooo! Ovo me se nije nadao! :))

   • Ljuta Trava

    Odvalio sam od smijeha ,kako ga je dotukla .

    Hahahahahahahahaaa

    • Lilith

     Pa ovo će ga izut iz cipela ;)))

 • Barbara

  Nema tu uspješne suradnje,prljavo smeće jednostavno treba počistiti i skloniti,da više ne zagađuje!

 • Mirjana Peša

  Bravo nasa predsednice napokon ga netko spusta na zemljui njegovu bahatost.

 • crazy

  Ja ipak mislim da se zoki plaši naše predsjednice,,plaši se jer ne bi mogao odoliti njezinu šarmu,