Grabar-Kitarović: Uopće nemam komentara, narod je izabrao predsjednicu

3

U središtu Dražica bio je večeras cijeli Grobnik. Grobničani i Grobničanke dočekali su novoizabranu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, svoju Koli, koja je, kako je i obećala, rodne Dražice odakle je krenula u kampanju prve posjetila kao predsjednica Hrvatske. Od nedjelje uvečer u Dražicama slave pobjedu svoje sumještanke koja, priznala je, ovakav doček u rodnom kraju nije očekivala. Do Doma kulture predsjednica se kroz mnoštvo jedva probijala, a kad je ušla u dvoranu, pozdravljena je burnim pljeskom dok je odjekivalo “Koli, Koli” .

dražice

Svoje je Grobničane, ali i okupljene Riječane i  Primorce i sve koji su došli, predsjednica pozdravila govoreći “po domaći”, na čakavskom dijalektu koji, pokazala je, nije zaboravila. Posebno iznenađenje za predsjednicu bila je slavljenička torta i pjenušac. Zahvaljujući svima koji su vjerovali u nju i dali joj svoj glas, pozvala je na zajedništvo i one koji su glas dali Ivi Josipoviću najavljujući da će svoja obećanja ispuniti.

– Ne smijemo se dijeliti, svi smo jedno, zajedno moramo graditi prosperitet i bolju budućnost, vjerujem da možemo napraviti sve što hoćemo  – rekla je Grabar-Kitarović posebno naglašavajući da će uvijek biti s narodom.

Vi ste moja snaga, ja ću biti vaš glas, brinut ću o životu naših građana – nastavila je predsjednica poručujući da neće dopustiti ponižavanje zemlje i naroda. Na podršci je zahvalila obitelji i roditeljima koji su je, rekla je,  naučili poštenju, redu, radu i odgovornosti, i posebno braniteljima podsjećajući da su i Grobničani na ratištima branili domovinu.

Za posjeta rodnim Dražicama, novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na upit novinara osvrnula se i na izjavu Sandre Petrović Jakovina koja je rekla da smatra da je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima upitna i kako se o svemu treba izjasniti Ustavni sud.

Uopće nemam komentara na tako nešto, narod je izabrao predsjednicu Republike Hrvatske – kratko je odgovorila. Pojašnjavajući na koji način može tražiti prijevremene izbore, K. Grabar-Kitarović kazala je da to ovisi o Vladi.

– Nadam se da će se i predsjednik Vlade i članovi Vlade uozbiljiti, početi ozbiljno raditi i čestitati izabranoj predsjednici i da ćemo početi surađivati – rekla je dodajući da je ona osoba koja se ne želi sukobljavati a priori i svakome želi dati priliku i šansu.

– Ovo je najgora Vlada u hrvatskoj povijesti, idemo sazvati sjednicu Vlade, vidjeti što su učinili, koji im je plan i program, a ako to ne ide, iskoristit ću svoje druge ovlasti da bih pokrenula rješavanje bitnih pitanja jer ja ne odgovaram Vladi nego građanima ove zemlje koji su me izabrali.

Tim savjetnika novoizabrana predsjednica još nije izabrala i s ljudima će početi razgovarati nakon službene objave rezultata.

– Sve ovo što ste čitali po novinama čiste su špekulacije i konzultacije sa strankama će uslijediti nakon inauguracije – rekla je K. Grabar-Kitarović.

Večernji list

facebook komentari

 • EMINƎM

  vassini kukurikavci su izgubili suport kimavca YUsupovića, KGK će malog šizofrenika dovesti u red ili leti

 • Otporaš

  Žao mi je da nisam tu bio. Tri stvari bi se dogodile. Prva, bio bi tu još jedan državotvorni Hrvat.
  Druga stvar bi bila, nastojao bih se približiti našoj predsjednici koju bih odmah nazvao i prozvao hrvatskom drugom LIEPA PLAVKA. Kako mnogi, vjerujem nebi znali o čemu i o komu ja govorim, dala bi mi se prilika da pojasnim ovim dragim, puni želje za znanja, razdraganim Hrvaticama i Hrvatima tko je ta povijestna Hrvatica Liepa Plavka, i treća stvar bi bila ta da bih ja svim u detalje pojasnio hrvatsku državotvornu važnost i ulogu ove naše hrvatske LIEPE PLAVKE.

 • peppermintt

  ajme što se kokošinjac uskokodakao :)))))