Pratite nas

Vijesti

Hajdukov navijač: Nisam na popisima, ali Dinamo mi nije dao ući na Maksimir

Objavljeno

na

Hajdukov navijač Mislav Jukić (22), Zagrepčanin podrijetlom iz Runovića pokraj Imotskog, potvrdio nam je da u subotu na utakmici Hajduk – Dinamo nije mogao kupiti ulaznicu iako nije bio na policijskom popisu 92 navijača kojima je bio zabranjen ulazak na stadion.

– Kad sam dao osobne isprave radi provjere identiteta, kazali su mi da informacijski sustav pokazuje da ne mogu ući na stadion i rekli su mi da odstupim. Pitao sam vidi li se u sustavu zbog čega mi je onemogućeno da kupim ulaznicu, ali nisam dobio nikakav dodatni odgovor, samo mi je rečeno da ne mogu ući – kazao nam je Mislav Jukić.
On je prvi put istupio javno, ali anonimno, u ponedjeljak u “Studiju 4” HRT-a. Tada je Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije, ustvrdio da je “tako nešto teorijski nemoguće”, te ga je pozvao u postaju da mu naprave “policijsku anamnezu”.

Krešimir Antonić, direktor za sigurnost Dinama, ustvrdio je, pak, za portal Nogometplus da su oni zabranili prodaju ulaznica samo onim navijačima Hajduka koji su bili na listi koju im je dostavila policija. Nakon toga je Jukić u utorak došao u emisiju HRT-a u kojoj je otkrio svoj identitet, a policija je potom utvrdila da nije ni u jednoj navijačkoj evidenciji. Pritom su iskazali i sumnju da se Jukić uopće uputio na utakmicu, te su najavili da će s njim pregledati nadzorne snimke sa stadiona. Međutim, snimka HRT-a, objavljena u emisiji u utorak, pokazala je da je Jukić došao na utakmicu na Maksimir.

– Trebao sam se danas, u četvrtak, naći se Borovcem kako bi provjerili i policijske snimke, ali on je otišao u Rijeku i trebali bismo se naći u petak – rekao nam je Jukić, najavivši kako će sa svojom navijačkom ekipom ići i na iduću utakmicu s Rijekom, među ostalim i radi toga da pozdrave Andreja Kramarića, koji je dio njihova društva.
Nazvali smo Borovca da za “Slobodnu” komentira ovu situaciju i odgovorio nam je da Jukić nije na popisu policije, niti je u evidenciji navijača, a njegovi podaci nisu na popisu koji je dostavljen Dinamu.

Pitanje za organizatora
“Međutim, mi nemamo nikakvu potvrdu, osim njegove izjave, da je doista bio tamo i želio kupiti kartu. Ako jest, to je onda pitanje za organizatora”, odgovorio nam je Borovec SMS-om.

Stoga smo nazvali i Tomislava Svetinu, direktora Dinama, koji nam je rekao da je na službenom putu u Rumunjskoj i da nema vremena odgovarati na pitanje, a ostao je pri tome i nakon što smo ga još jednom zamolili da ipak nešto kaže o ovoj temi.

Tako ćemo ipak trebati pričekati petak, kada bi, prilikom provjere policijskih snimki, trebalo vidjeti je li Jukić zaista htio kupiti ulaznicu, jer je policija navodno snimala sve one koji su ih kupovali. Međutim, Mislav Jukić u četvrtak je bio pomalo skeptičan u vezi s tim hoće li ga Borovec u petak pozvati u postaju, jer je već prethodno odbio da kamere HTV-a snimaju tu “provjeru”.

Na ovome mjestu valja podsjetiti i kako Dinamo, kao organizator natjecanja, ima pravo odbiti prodati ulaznicu navijaču za kojeg ima informacije da je sudjelovao u “protupravnom ponašanju”, i to na temelju članka 32. stavka 7. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Ali, u Dinamu tvrde kako se ovaj put nisu pozivali na taj stavak zakona i da na stadion nisu mogli ući samo oni koji su bili na popisu policije.

FRENKI LAUŠIĆ

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati