Hasanbegović ekskluzivno: Od Obuljen ne očekujem ništa, ostajem u Saboru, nije bitno jesam li razočaran

8

Odluku mandatara Plenkovića odlučio je ispoštovati te kaže ostaje saborski zastupnik, a Hasanbegović sva ostala nagađanja odbacuje.

Informaciju da više neće obnašati dužnost ministra kulture već da tu fotelju prepušta kolegici Nini Obuljen, za dnevno.hr ekskluzivno potvrdio Zlatko Hasanbegović u čijem se glasu mogla razaznati tuga i razočaranje. No, javnosti je tu odluku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića stojički objasnio.

-Ništa, odluka da je nisam ministar kulture je odabir mandatara.

Ja sam izabrani saborski zastupnik, na toj ću funkciji ostati i dalje kaže Hasanbegović koji odbacuje medijska nagađanja da će osnovati svoje saborske frakcije. A jednako tako žestoko demantira spekulacije pojedinih analitičara da će se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.

-Sigurno se neću kandidirati za gradonačelnika Zagreba, u Saboru ću zastupati one građane koji su me izabrali. Ne mogu govoriti o razočaranju, to je odabir mandatara, nije bitno kod politike jesam li ja ljudski razočaran.

Stvar je na analitičarima da procjene moj rad, ali svaki ministar smatra da je dobro obnašao svoj posao. To je trivijalno, svaki ministar misli da je dobro radio, jeste li kad čuli za ministra koji je smatrao da nije dobro obnašao svoj posao- pita se naš sugovornik koji se osvrnuo i na svoju nasljednicu Obuljen.

-Od nje ne očekujem ništa, nju treba pitati što misli raditi kada preuzme ministarstvo, a ja se ne osjećam odbačeno niti kao žrtva. Ja nisam žrtva, a politički život se nastavlja- zaključio je Hasanbegović.

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Nije mi do smijeha, ali treba sačuvati smisao za humor, ili se odlučiti uzgajati čir na želucu. Nije li smiješno da imamo mlađu kopiju dr. Ive, i još smiješnije što je Milajović bio u pravu: imamo briselskog ćatu!

 • kršni

  Dakle, Nina Obuljen! Sve je jasno i previše jasno. Hoću li više visjeti na portalima, sigurno neću nakon ovakve odluke, pogotovo nakon hvalospjeva bivše ministrice na račun Obuljen, a pogotovo nakon zaključaka poznate plačljivice protiv Hasanbegoviće. Meni je to više nego dovoljno.

 • vladajuci

  Najbolji Ministre, sva ova lakrdija oko izbora ministara od strane mandatara kratkog je daha, maske su pale, a Vi ćete se vratiti slijedeći put na mjesto ovog briselskog ćate, u to uopće ne treba sumnjati.

 • Maminjo

  Samo naprijed Zlatko, ne zamaraj se ćatama, makar bili i ćaće.
  Veliki prostor je na desnici.

 • haha

  Maske su zaista pale, Plenki je pokazao da je samo ćato.

 • Malleus_Haereticorum

  Eto, sad više nema sumnje ni neizvjestnosti. Jasno je da smo na mjestu Predsjednika Vlade RH dobili krpu, a ne čovjeka i Hrvata. Tu materiju smo, dakle, absolvirali. Hrvatima je očito nuždno potrebna zasebna stranka, jer je HDZ postao utočištem briselskih potrkala. Ta se stranka ne može vratiti na mjesto i ulogu koju je imala za vrijeme stvaranja države. Nema više u njoj pravog hrvatskog značaja.

  Razumije se da i u Plenkovićevoj „vladi“ ima ponešto kvalitetnih ljudi, ali oni ne će moći učiniti značajno dobro jednostavno zato što vodstvo ne valja. Pitanje je koliko će izdržati oni koji nešto vrijede. Nema opravdanja za očaj, nego za upornost na pravom putu. A ovo potrkalo neka vlada dok vlada. Gospodin Bog može učiniti dobro i kroz najbezvrijednije stvari i najbezvrjednija stvorenja.

 • Vicko Rubić

  Maske su pale odavna ali mrena je problem hrvatskog covika…slijepi pored zdravih ociu…

 • Sidland

  Ovakvu prevaru ne vidjesmo davno, ni danajci se ne bi posramili ovakve prevare, ovdje treba kriknuti , kriknuti do neba, Plenkoviću izdajico naeoda svog.