HASANBEGOVIĆ: Kroz kratko vrijeme formirati će se nova vlada HDZ-a i Mosta jer ona nema nikakvu alternativu

34

HDZ-ov tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ustvrdio je u srijedu da će se kroz kratko vrijeme formirati nova vlada HDZ-a i Mosta jer ona, naglasio je, nema nikakvu alternativu.

“Kroz kratko vrijeme formirat će se nova vlada HDZ-a i Mosta, kao što sam rekao u poslijeizbornoj noći, jer ona nema nikakvu alternativu”, izjavio je Hasanbegović uoči sjednice Vlade.

Na novinarsku tvrdnju kako se prema jutrošnjim izjavama može iščitati da čelnik Mosta Božo Petrov više ne inzistira na sedam uvjeta, tehnički ministar turizma Anton Kliman kazao je da nije u toku s pregovorima jer se situacija mijenja iz časa u čas, no vjeruje da će se naći načina za sastavljanje saborske većine i vlade. “Razuma ima, volje ima i mislim da će to biti ‘ok’”, dodao je.

Smatra da će manjine pristupiti parlamentarnoj većini na čelu s HDZ-om i da će to biti “na razini jedne odgovornosti da se brzo formira vlada, zato što su izazovi veliki za sljedeću godinu”. “Što stabilnija hrvatska vlada i što se brže formira, onda će i manjinci moći dati svoj doprinos u tom smislu da budu jedan faktor stabilnosti”, poručio je Kliman.

Tvrdi kako izabranim zastupnicima treba neugodno jer je samo 19 žena ušlo u Sabor, a osobno je izuzetno zadovoljan svojim rezultatom i s preferencijalnim glasovima na izborima.

I tehničkog ministra Darija Nakića novinari su pitali zašto HDZ nije na svojim izbornim listama ispunio tzv. žensku kvotu te bi zbog toga trebao platiti kaznu od 450.000 kuna, na što im je odgovorio da se pri sastavljanju lista o tome vodilo računa koliko je moguće, ali da su birači birali po preferencijalnim glasovima.

“Siguran sam da ima više razloga za to. Uvijek se ukazuje na taj problem, bilo bi bolje da ima više žena, da se otvori i ta mogućnost. Vodilo se računa o tome koliko je moguće, ali evo i birači su birali, između ostaloga, po preferencijalnim glasovima, zar ne”, kazao je.

Upitan očekuje li da će ostati ministar i u novoj vladi, Nakić je napomenuo da još ni Sabor nije formiran, te istaknuo da u predizbornoj kampanji između HDZ-a i Mosta nije bilo “teških riječi” koje bi negativno utjecale na odnose između dviju stranaka.

“Ne znam da je bilo toliko teških riječi, zar jest? Evo, sada ćemo sjesti i razgovarati najnormalnije. Ja osobno nemam nekih problema”, rekao je.

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač ponosan je, kaže, što je dobio najviše glasova na listi HDZ-a u IX. izbornoj jedinici te se zahvalio biračima na povjerenju koje su mu dali.

“Posao sam radio savjesno, to su prepoznali birači i dobio sam najviše glasova na listi HDZ-a u IX. izbornoj jedinici. Bio sam na šestom mjestu, a skočio sam na prvo mjesto”, kazao je.

facebook komentari

 • Domagoj Knez

  Četiri stvari na koje HDZ treba insistirati:
  1. Plenković postaje Predsjednikom Vlade.
  2.Reiner ostaje Predsjednik Sabora.
  3. Ministar kulture ostaje Hasanbegović.
  4. Orepića smijeniti kao ministra MUP-a.

  • Sivooki

   Domagoj, nadam se da si u pregovaračkom timu…

  • sjena

   Točke 2. i 4.
   Kao prvo gosp.Reiner jen premalo “krvav” i slabo snalažljiv,treba netko vispreniji koji oma svojeg “mota” it.d., a gosp. Orepić jasno,ni pod razno !

   • Maks

    Jeli, treba Petrov umjesto Reinera!!! Po cemu je on to premalo”krvav , covjek je radio sa utegom na nozi koji se zove Most, Oreskovic, Bartulica, Huic, Puljiz..!

    • Sivooki

     Maksi,za hijene koje su režale, lajale i pjenile se derući se:Smrt fašizmu…!” treba netko s bičem. Pritom ne mislim na Petrova. A ni na Jandrokovića.
     E, da, jesi li čuo Ž.M. u večerašnjoj Bujici… glasovala je za Brunu…

     • Maks

      Glumica , Bujanec ju je navukao da malo kritizira Petrova – “iznenadilo me je da gosp. Petrov brani Cvitana” , nije je smetalo ni iznenadilo da Sprlje hvali pravosudje, nije joj smetalo da Orepic hvali Ostojicev MUP , nagovorila popa Mandurica da brani Orepica, prije toga da napadne HDZ pred izbore , nagovarala Miklenica na kojekakve izjave !! Promjenila se od kad je otisao glavni neprijatelj Karamarko + sad je i podjela “Kolača, rado bi vidila svog Oreskovica i pokojeg cuprijasa u vladi . Portal je bio gotovo propao , UiO izgubio aktiviste – za predsjednicke izbore imali izmedju 700 i 800 , nakon njihova izlaska na zadnje izbore kako bi pomogli Cupriji pali su na jedva 350, vjerujem da su izgubili i donatore. Portal se malo popravio , dozvolila je pisanje Željku Sakiću i Marku Ljubicu, Zeljki je blizi prevrtljivi Dujmovic i Nino Rasputic , igra ona i dalje svoju igricu. Meni osobno postali su nebitni, blizi Ivi Josipovicu nego desnici koju su razbijali dvije godine, zgadilo mi se brisanje i manipuliranje komentarima , progonili su “HDZovce vise nego INDEX, Jutarnji, Vecernji, progonili gore nego cetnike i jugoslavene, ja osobno im zahvaljujem sto godinu dana imamo cupriju, da su stali na stranu DK imali bi stabilnu vladu prije 9 mjeseci i oni bi bili u saboru. Ja osobno sam podrzavao HDZ sad oprezno promatram , za Zeljku i njen portal imam samo batine i bljutav okus u ustima , mjenjaju se kao kameleon.

     • Sivooki

      Vidim da te skoro uopće nema, svi su se prorijedili .
      Svi gledamo Plenkovića i pratimo što radi i koga će postaviti za ministre.
      Most je odjednom miran i suradljiv, med i mlijeko…vidi se što im je bio cilj.
      Gđa Ž je zavrtila glavom mnogima.

     • Maks

      Ja se odmaram od njihova portala, s njima sam odavno gotov- kukavicje jaje imam ja jos nikova ali me ne interesiraju. Malo svaki dan pogledam vijesti , kod njih dolaze i po dan dva kasnije jer sve prepisuju . Vise je koristi komentirati po velikim portalima , mediji se mjenjaju od manjih portala bar 20 su bolji od naroda. Mi smo usprkos Zeljki par koraka dalje i taj portal stvarno vise nije potreban – oni su banirali i izbacivali i svoje clanove koji su branili HDZ od lazi i napada, nisi smio napisati da je nesto neistina .

     • Sivooki

      Još nas je malo ostalo mušketira/ica…

     • Saga

      Jedna znakovita “pikanterija”… Javio mi se prijatelj, Hrvat koji jako voli računati i kojemu je to dio struke, i piše ovako:
      “Ako se zbroje postotci i promili koje su osvojile pravaške stranke… ukupno su pojeli oko 6% glasova što je prosječno 1,5 mandat po izbornoj jedinici, ili ukupno 16 mandata. To bi zajedno sa 61-nim mandatom HDZ-a, plus Glasnović bilo ukupno 78 mandata iliti stabilna desna vlada prvi put u povijesti Hrvata”.
      (Ne)vjera u Boga i hrvatska (ne)sloga. 🙁

     • Sivooki

      Zar nismo govorili ? Zar nismo znali…?
      Da smo zajedno, mogli bi neprijatelji Hrvatske samo kmečati.
      A to znaju i oni i lako nađu načina da nas rascijepaju. Gledaj samo pravaše, braniteljske udruge, nas na portalima… Inače, pozdrav od 3,14…

     • Saga

      Krasan, krasan čovjek. Hvala, uzvraćam istim. 🙂
      E, da… Saga je ime detektivke iz švedsko-danske tv serije “Most” koja mi se svidjela. Žena je pomalo autistična i čudna, ali zanimljiva. 😉
      P.S. Dobar članak…
      http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/24866-budimir-loncar-mracni-lik-jugokomunizma.html

     • Sivooki

      Zgodno, dakle, ipak ima veze s dalekim sjeverom, dugim snježnim mjesecima i gluhom tišinom širokih prostranstava…
      A Saga na južnom moru…!!

     • Saga
     • Sivooki

      Malo prekasno vidim…:))

     • Saga

      Ali sad znaš i neke “detalje” koje prije nisi znao.
      Nema ptičeka, ali to tako radi SOA a la Saga. ;))

     • Sivooki

      Vjetruše ili Peregrina…?

     • Saga

      Vjetruša je ptiček, Peregrine je Sokol… interno. 🙂

     • Sivooki

      Da, i fališ nam.

     • Maks

      To je gotovo sivi , kad se formira vlada treba napustiti njihov portal ostaviti ih same da se prese*avaju s cuprijasima.

     • Sivooki

      Misliš li da su sve bitke dobivene…? A rat izgubljen?

     • Maks

      Sivi mi smo par koraka dalje , sad je otimanje za plijen i opet cemo biti korak dalje. Braniti Plenkija ne trebamo ali napadati ako bude potrebno. Glavni problem ostaje Cuprija ali to je manji problem od SDPa .

     • Sivooki

      Misliš…?
      Razorni su.

     • Maks

      Sve manje razorni, pogledaj tko sve odlazi.

     • Sivooki

      Na koga misliš…?

     • Maks

      Pa eno ti Milanovica, Mesica , Josipovica onako na brzinu , s njima propada i njihova vrsta politike. Jedino sto im je u vladi preostalo je 70% Cuprije.

     • Sivooki

      To imaš pravo. A ja mislim, otišao Bulj, Podolnjak…eh, sjaši Kurta…

     • Maks

      Dujmovic izgleda dobio emisiju na HRTu – “iza zavjese . Sve ovo je trgovina i dogovor ali mozda i neki plus.

    • sjena

     .Što Vas navodi,kako aludiram na Petrova ( osput,danas slušam Jovanovića-sdp,ton glasa izraz i izričaj njih dva su veoma slični ).
     Ne ,mislio sam na osobu ala gosp.Šuker,brz ,elokventan ,barata ,podacima i znanjem .

     • Maks

      Ono o Reineru je obicno pametovanje bez pokrica !! Cuprija hoce mjesto predsjednika sabora treba li im ici na ruku??

    • sjena

     Na Petrova nisam ni pomislio,zašto mi njega spominjete,ali da netko kao gosp.Šuker,hitar,vispren,dobro obaviješten sa dobrim znanjem ,da

     • Maks

      Šuker i Reiner su razlika kao nebo i zemlja – minus za Šukera.

  • EMINƎM

   1 ok
   2 ok
   3 potpuno se slažem
   a pod 4 izbaci iz atmosfere

 • Otporaš

  Nova HDV Hrvatska Državotvorna Vlada treba biti bez ikakovih nastaša. Ako se pronađe koji dobar Ustaša, svakako ga treba staviti u obzir i dati mu ozbiljnu službu. To govorim iz iskustva iz prošlosti, jer pravi Ustaša neće iznevjeriti…