Hasanbegović najavio odlazak na komemoraciju žrtvama logora

1

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u petak da njegovo ministarstvo nije dobilo službenu najavu o nedolasku predstavnika židovskih općina na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac izrazivši žaljenje što je do toga došlo.

Ministarstvo kulture ne”, odgovorio je Hasanbegović novinarima nakon obilježavanja Svjetskog dana Roma u Muzeju Mimari odgovarajući na pitanje je li dobio službenu najavu u nedolasku predstavnika židovskih općina na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac.

Izrazio je osobno žaljenje što je do toga došlo jer je logor Jasenovac mjesto posebnoga pijeteta, a posebno prema nevinim židovskim žrtvama koje su tamo stradale te potvrdio da će ići na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac.

Saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Veljko Kajtazi rekao je da danas s predstavnicima Vijeća romske nacionalne manjine u Hrvatskoj ima sastanak o odlasku na komemoraciju žrtvama logora Jasenovac te da će poštovati njihovu odluku.

Koordinacija židovskih općina odlučila je da ove godine neće sudjelovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac zbog ‘politike nečinjenja’ u odnosu na izmjene postava muzeja u Jasenovcu te ‘dnevnopolitičkih događanja vezanih uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva’.

facebook komentari

 • Otporaš

  Milan Boban ·Ministre Hrvatske Državne Vlade Zlatko Hasanbegoviću na milijune i milijune očiju će vas gledati, promatrati i na milijune i milijune ušiju će vas slušati šta ćete tu u Jasenovcu reći, kako ćete se ponašati, dali ćete se ponašati kao i vaši predhodnici, Račani, Mesići, Malanovići, a prije ovih titovci, ili ćate uistinu dati počast nevinim žrtvama i spomenuti one koji su te zločine počinili, kako od 1941-1945., tako isto i one koji su tu na istom mjestu počinili užasne i stravične zločine od svibnja 1945. pa sve do 1951. godine. To ćemo ubrzo vidjeti i osvjedočiti se u vaše iskreno ili podlo Hrvatsko Domoljublje! Otporaš.

  http://hrvatskoobrambenostivo.com/…/govor-gen…/

  Otporaš.

  Like · Reply · Apr 5, 2016 8:31pm

  Milan Boban ·

  Piše pismo Ante Paveliću, pa ga šalje Maksu Luburiću, znali su hercegovački momci ovom pjesmom prkositi mostarskoj Udbi.

  http://hrvatskoobrambenostivo.com/…/dvije-slicne-smrti…/…Vidi više