VIDEO – Hasanbegović: ‘Naša je dužnost poništiti 22. lipnja 1941. kao državni blagdan’

9

Pokraj jame Jazovke misom zadušnicom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast vojnicima i civilima koje su partizani ubili tijekom Drugoga svjetskog rata i nakon njega i bacili u jamu, koja je otkrivena prije 27 godina.

Nezavisni saborski zastupnik i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović danas je na obilježavanju ubojstva vojnika i civila od strane partizana kraj jame Jazovka poručio kako je potrebno poništiti 22. lipnja 1941. kao državni blagdan.

Naša je politička, državna i zakonodavna dužnost poništiti 22. lipnja 1941. kao državni blagdan i kao izvor potpuno nepotrebnoga razdora u hrvatskom narodu čime će se konačno steći pretpostavke za istinsko nacionalno pomirenje koje može biti utemeljeno isključivo na istini – rekao je Hasanbegović, prenosi N1.

“Ovo zlokobno mjesto podsjeća na zločinačku narav komunizma Jugoslavije koji su 1945. godine nametnuti hrvatskom narodu mimo njegove volje. Ranjenici i bolesnici su dovođeni iz zagrebačkih bolnica u Jazovku 1945. godine.

Vukovarski ranjenici i bolesnici su dovođeni na Ovčaru 1991. godine. I upravo je ovaj apokrif ili državni blagdan 22. lipnja prava prigoda podsjetiti još jednom na notornu činjenicu”, kako je kazao Hasanbegović, “moderna hrvatska država nastala je isključivo na nacionalnoj volji našega naraštaja i pobjedi u Domovinskom ratu, među ostalim, i nad duhovnim i stvarnim sljedbenicima egzekutora iz Jazovke”.

U naslovu pogledajte sjajan video prilog Ivana Hrstića za N1!

 

facebook komentari

 • Istina

  Slažem se.

 • Agromentum

  Ukinuti, nego što…

 • kršni

  Sa svim tim socijalističkim mazanjem očiju narodu trebalo je odmah raskrstiti nakon Domovinskog rata. Čovjek ne može vjerovati da se to i dalje servira građanima Hrvatske nakon borbe protiv zvijezde petokrake i yugoslavenske zastave a najvažnije nakon pobjede nad tim simbolima. I neka mi netko ponovi da to nije važno, da su važnije druge stvari. Ovo se nije smjelo dopustiti ni sekunde!

  • miro

   Pogriješio je prvi Predsjednik ai svi mi što nismo otvorili centre za odgajanje domoljublja.Špodobe mašu zastavama, srbo komunističkim pod kojim su nas ubijali a ljigavci nakon 2000 brinu se samo o svom džepu i nije ih briga za bilo što drugo..Mi normalni ljudi i branitelji smo prepustili vlast nikogovićima i neprijateljima Hrvatskog naroda.

   • kršni

    Kako smo to baš MI prepustili? Nismo…

    • Istina

     Jesmo. Mi branitelji smo trebali odmah nakon rata ustati i tražiti lustraciju. Lustracijom bi se puno toga riješilo.

     • Maks

      Gomila branitelja su partizanski, komunisti i komunisticki sinovi, gomila preuzeta iz bivseg sistema, gomila njih vodila HV I HVO. Branitelji su podjeljeni kao i svi drugi.

     • kršni

      Da, vi branitelji ste imali puno pravo na to.

 • Omnes Omnibus

  Zašto bi dan kad su se inače dobri prijatelji Hitler i Staljin posvadili trebao biti državni blagdan Republike Hrvatske?