Hasanbegović: Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike

14

Zlatko Hasanbegović prilikom izlaska iz Sabora u kojem su danas potvrđeni novi ministri, kratko se osvrnuo na koaliciju HDZ-a i HNS-a.

“Označio sam ovo trgovinsko-klijentelističkom koalicijom i prevarom birača. To je moje jasno i principijelno stajalište. Tko god je iščitavao moje izjave u proteklih mjesec dana, bilo mu je jasno kako ću postupiti. Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike. Ne samo za mene, gospođu Esih i Glasnovića već za sve aktere. Ovi događaji sigurno neće ostati bez dubljih političko-stranačkih posljedica”, kazao je Hasanbegović.

Reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović Hasanbegovića je pitala i što očekuje da će ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier sada napraviti.

“Ne znam, siguran sam da će postupiti sukladno svojoj savjesti i načelima koje je sam iznio u svom programatskom spisu Nova paradigma. Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao u javnom životu kao intelektualac”, kazao je Hasanbegović.

Na pitanje očekuje li da Stier podnese ostavku, Hasanbegović je samo slegnuo ramenima.

facebook komentari

 • cleuna892

  Ne samo Štir,svi moralni, domoljubno orijentirani ministri i zastupnici bi trebali podnijeti ostavke na svoje funkcije i time pokazati da im je stalo do onih čijom su zaslugom došli na te funkcije.
  Onda bi vidjeli kakvim akrobatskim sposobnostima ćato raspolaže u novom preslagivanju.

  • bakran

   Možda bi trebalo zazvati duh onog filozofa iz Sinope koji je s lampom hodao po Ateni tražeći čovjeka. I pošaljimo ga u Sabor RH. Bojim se kako će se vratiti tužan, bez rezultata.

   • cleuna892

    Što se mene tiče,ovo je ravno porazu da smo ga,ne daj Bože,doživjeli u Domovinskom ratu.
    Ova garnitura je pogazila sve ono za što smo se borili,koalirajući s najglasnijim zagovornicima “Detuđmanizacije”,zagovornicima optužbe vlastite Države za agresiju na drugu Državu,negatorima Domovinskog rata kao glavnog temelja uspostave samostalne Hrvatske,predvodnicima sotoniziranja branitelja itd…

    • Choo-choo Dampf

     da Vas utješim , danas je umro HDZ , ali nije narod . Dalje , onaj ko pokušava promijeniti jedan narod je ultima blesav . Sijetite se Besne i onog Milanovića , oboje su govorili o tome kako treba promjeniti narod . A di su sada oni ? ….moja draga nepismena baba je govorila Nije svako zlo za zlo …….

     • cleuna892

      Da,a koliko će nas još ovo koštati?
      Koliko još suicida trebaju izvršiti branitelji dok ne prestanemo s eksperimentima dovođenja na vlast onih kojima je Hrvatska i Nacionalni interesi “zadnja rupa na svirali”?
      I pok.Zvonko Bušić bi danas bio živ da nije bilo ovih ljigavaca.

     • kvaternik

      i Bruno Bušić bi danas bio živ !!!

     • Istina

      Da. I pokojni Zvonko Bušić bi danas bio živ da ga nisu izdali oni za koje je robijao više od 30 godina u jednom od najstrožih zatvora u SAD-u.

     • Maks

      Sijetite se Besne i onog Milanovića HDZ ih otkantao, jedinikoji je to uopce mogao, nije ih srusila neka prava desnica od koji pola i glasa SDP!!!!

    • miro

     Možemo puno zahvaliti što najistaknutiji m članovi orjune nisu htjeli taj savez a to su kao što svi znamo besna,prdoljak,mrak-gunja,vlahušić i čovjek koji svake godine mjenja nacionalnost vonj rihtemberg.I njih je hdz htio primit u svoje naručje.

     • Istina

      Što god vrijeme više prolazi, sve više imam dojam da je sve ovo što se dogodilo ovih dana već davno isplanirano.

     • Dusko Besenic

      Pa jel’ nije jučer u Saboru,ovaj nesretni Grmoja,rekao kako oni znaju da se ti razgovori vode još od veljače (ako im je za vjerovati?),a netko je spomenuo čak i prosinac,dok je čak moguće i to da je Plenković “zvjerao unaokolo” još od trenutka kada je vidio da mora u koaliciju s MOST-om, poučen iskustvom koje je Karamarko imao s njima,pa je tražio moguće alternativno riješenje i mogući način za zamjenu MOST-a,što ne zamjeram iz poznatih razloga,ali zamjeram mu izbor,koji NIJE MORAO BITI TAKAV! Izabrao je onu šta mu je “bliže srcu” i sigurnije za obavljanje povjerenog mu zadatka!

 • Dusko Besenic

  Ovo je situacija kada će SVAKO od političkih aktera (u HDZ-u) pokazati svoju moralnost i domoljublje. I tu objašnjavanja i izgovora nema…ne vrijede! Mogu kojekakvi kompromiseri objašnjavati i opravdavati “zašto je nužno ovako “…jednostavno nikakva opravdanja i objašnjenja nemaju vrijednosti! Bravo za EHG…poštene i časne ljude i Hrvate!

 • Samo naprijed, dragi moji i naši državotvorni Hrvati. Prilažem kako za vas tako isto i za sve Hrvatice i Hrvate BIBLIJU HRVATSTVA…
  BIBLIJA HRVATSTVA JE GOVOR GENERALA VJEKOSLAVA MAKSA LUBURIĆA HRVATIMA ZA DESETI TRAVNJA 1968. GODINE.
  https://croative.net/govor-generala-drinjanina-hrvatima…/

  • kvaternik

   ni veze ni smisla!
   ateističko ponižavanje Bublije!
   sramota!