Hasanbegović: Prijedlog o promjeni imena Titova trga doživljavam kao osobnu zadovoljštinu

1

U HDZ-u su zadovoljni što će trg dobiti novo ime, ali su zadovoljni i samim prijedlogom Milana Bandića. Kažu da su još u studenom prošle godine predlagali preimenovanje Trga maršala Tita, međutim tada ih je Bandić odbio.

Nakon što je Milan Bandić najavio da će zatražiti da Gradska skupština preimenuje sadašnji Trg maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, stigle su i prve reakcije. Članovi HDZ-a pozdravljaju Bandićev prijedlog, baš kao i odnedavno bivši HDZ-ovac Zlatko Hasanbegović koji je, zajedno s Brunom Esih, uvjetovao podršku u Skupštini promjenom imena toga trga.

Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih jako su zadovoljni ovakvim prijedlogom Milana Bandića i kažu da bi sada trebali započeti pregovori i žele potpisati sporazum kako ne bi došlo do neke promjene u posljednji trenutak.

“Ovo doživljavam kao osobnu, moralnu zadovoljštinu i svih nas s liste gospođe Esih koji smo jasno artikulirali i u kampanji ali i prije kao akteri hrvatskog javnog života, da je stvar civilizacijske higijene da ovaj trg ne nosi ime po osobi i simbolu jugoslavenske komunisticke diktature”, kaže Hasanbegović, piše dnevnik.hr

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Nastavite u tom duhu i tim pravcem, eliminacijom fašističkih ,,antifašista” i komunista!