HAŠKI OPTUŽENIK NE ODUSTAJE

5

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/Vojislav Šešelj izjavio je da je spreman pomiriti se i sarađivati s predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, ako u vođenju politike stanu na pozicije na kojima se sada nalazi predsjednik entiteta republike Srpske Milorad Dodik, objavio je Press RS, prenosi novinska agencija Patria.

seselj dodikŠešelj kaže da se Vučić i Nikolić trebaju odreći EU, suprotstaviti “mešetarenju zapadnih sila”, krenuti u što čvršću integraciju s Rusijom, uključujući i razgovore o stupanju u carinsku uniju s ovom zemljom, Kazahstanom, i Bjelorusijom, ali i Odbor za kolektivnu bezbjednost.

Govoreći o odnosu sa predsjednikom entiteta republike Srpske, Šešelj je rekao da je Dodik danas najistaknutiji borac za njenu odbranu.

“On Republiku Srpsku brani uporno, ponekad daje izjave koje su oštrije čak i od onih koje bih ja davao i danas vodi izrazito prorusku politiku. To su naši motivi zašto ga podržavamo da ponovo formira vladu”, rekao je Šešelj.

Prema njegovom mišljenju, za entitet republiku Srpsku bi bilo idealno da SNSD i SDS naprave koaliciju i formiraju vladu, odnosno da se ujedine snažna patriotska opcija, kakva je Dodikova stranka danas i tradicionalna patriotska opcija koja ima velike zasluge u formiranju entiteta Republike Srpske, kakva je SDS.

“Ako bi bila formirana takva koalicija, onda bi isplivali oni koje je Zapad instrumentalizovao, zato što bi se oni tome suprotstavili i bili prepoznati u javnosti”, rekao je Šešelj.

On je upozorio na pogubnost sadašnje podjele između SNSD-a i SDS-a po Republiku Srpsku, navodeći da “radikali drže Dodikovu stranu”.

“SRS sada pripada većini koja podržava Dodikovu vladu, ali bismo još radije podržali veliku nacionalnu koaliciju, ne tražeći za sebe nikakve privilegije i zaista bismo to uradili iz najiskrenijih namjera da pomognemo Srpskoj”, poručio je Šešelj.

Komentirajući međusobne optužbe SNSD-a i SDS-a o suradnji s Hrvatima i Bošnjacima, Šešelj je rekao da bi u principu uvijek radije sarađivao sa Bošnjacima, ali da je u konkretnim okolnostima interes Republike Srpske pomoći Hrvatima formirati svoj entitet u BiH.

“Međutim, po svemu sudeći, hrvatski predstavnici neće biti korektni, već ima takvih nagovještaja. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović će izgleda u koaliciju sa SDA i SDS-om na razini BiH, što je Dodik na vrijeme trebalo imati u vidu”, smatra Šešelj.

Kada je riječ o budućnost BiH, lider radikala smatra da će se ta zemlja raspasti čim je napuste stranci.

“Najbolja opcija bi bila da se cijela BiH priključi Srbiji i to je ona opcija koju je Alija Izetbegović svojevremeno propustio 1991. godine. Druga je opcija da se Repubika Srpska pripoji Srbiji, a da Federacija BiH ostane kao posebna država ili da se pripoji Hrvatskoj”, rekao je Šešelj.

facebook komentari

 • Šešelj kaže da se Vučić i Nikolić trebaju odreći EU, suprotstaviti “mešetarenju zapadnih sila”, krenuti u što čvršću integraciju s Rusijom,

  Ništa od ‘hapšenja’ Šešelja, evo im diktira i politiku!

  Svi su oni na istoj ‘valnoj dužini’

  • Agromentum

   Ma kakvi, Šešelj se samo vata za slamke i pokušaje se negdje pozicionirati, pa bio to i Dodik. Svi znaju da mu i Milošević nije bio mrzak…

   • wolf

    Ma drag mu je i nas yova s bele vlasi.

  • wolf

   Nosi vas djava majcici rusiji,samo sto dalje od nas.

 • wolf

  Treca je bre opcija da metastaza uradi poslednji cin i da dr voju strmeknemo u vecna lovista de mu mentor sloba lovi skakavce 🙂