HDZ 1990 raskida sporazum o suradnji s HDZ-om BiH

  2

  Predsjedništvo HDZ-a 1990 najavilo je danas raskidanje Sporazuma o suradnji s HDZ-om BiH i izlazak iz Hrvatskog narodnog sabora zbog sazivanja sjednice Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj se želi smijeniti županijska Vlada na čelu s Nedijkom Rimcem, inače predsjednikom Središnjeg odbora HDZ-a 1990.

  “Bez obzira na mnoge probleme u tim odnosima, nikada nismo pokrenuli formalni postupak raskida. Ali HDZ BiH je izgleda raskid tih odnosa pokrenuo zakazivanjem Skupštine Hercegbosanske županije za ponedjeljak u Livnu i na taj način eklatantno prekršio sporazum”, izjavio je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž na današnjoj konferenciji u Mostaru gdje se održava sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990.

  Dodao je da će, ako se dogodi prekid sporazuma u Livnu, to imati izravnu refleksiju i na sve županije u kojima djeluju ta dva HDZ-a.

  “Druga stvar, pošto se ide u zakazivanje Skupštine sa strankama koje nisu članice Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i to protiv stranke koja je članica HNS-a, grubo se krše načela te institucije. Za taj pristup HDZ 1990 nije odgovoran, već oni koji pokreću taj postupak”, kazao je predsjednik HDZ-a 1990.

  Nediljko Rimac predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 i predsjednik Vlade HBŽ-a, bio je oštriji u riječima, kazavši kako je sporazum HDZ-a 1990 i HDZ-a BiH bio samo jedna farsa kao i djelovanje Hrvatskog narodnog sabora u kojem, kako je naveo, isključivo dominira HDZ BiH.

  “Sada su konačno pale maske”, kazao je Rimac, koji je mišljenja da su aktualni postupci HDZ-a BiH vezani za, kako je kazao, stalni rast rejtinga HDZ-a 1990.

  “Raste nam rejting stranke i možda je tu problem. Nakon Sabora HDZ-a 1990 stranka je u velikom usponu, To su pokazatelji koji možda ne idu nekome u prilog”, kazao je Rimac, prozvavši medije u Hercegbosanskoj županiji da su pristrani te da ne žele da se organizira otvorena emisija u kojoj bi se moglo razgovarati o svim problemima na tom području.

   “Mediji u HBŽ-u su strogo kontrolirani. To nisu stranački mediji, već režimski, pogotovo Radio Livno, koji ima dirigiranu uređivačku politiku”, kazao je Rimac. Na novinarski upit hoće li prag tolerancije u odnosima s HDZ-om BiH biti prijeđen, ako se u ponedjeljak smijeni Vlada HBŽ-a, predsjednik HDZ-a 1990 je kazao kako je u vezi toga nulta stopa tolerancije.

  “HDZ 1990 je samostalna, autentična hrvatska, ali otvorena bh. i europska stranka. Imamo svoj program i držimo se programskih okvira i načela. Dok sam na čelu stranke, temeljni orijentir bit će program, vjerodostojnost i potpora birača. Naravno da treba imati partnera, jer u ovoj zemlji ništa ne može bez partnera. Ali nikakve tolerancije neće biti na kršenje sporazuma, pogotovo ne na štetu HDZ-a 1990. Tu je nulta stopa tolerancije”, jasan je bio Raguž.

  Dodao je kako će na nacionalnoj razini HDZ 1990 i dalje “čvrsto držati ruku ispruženo” oko pozicije hrvatskog naroda i borbe za jednakopravnost, a u svemu ostalome će se natjecati, pa, kako je kazao, nek javnost presudi tko je bolji.

  O najavljenom raskidu Sporazuma s HDZ-om BiH i izlasku iz HNS-a raspravljat će Središnji odbor HDZ-a 1990 na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 12. prosinca, u Etno-selu Grabovica kod Buškog blata.

  VLM 

  facebook komentari

  • Vacca, the mljac

   Imate dva hadezeja? – Nemojte se ničemu nadati. nas je jebo i jedan.

  • Vacca, the mljac

   Imate dva hadezeja? – Nemojte se ničemu nadati. nas je jebo i jedan.