HDZ BiH izašao iz Vlade Hercegbosasnke županije

  0

  HDZBiH izašao je iz Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), potvrdio je za agenciju Fena ministar financija u Vladi HBŽ-a i predsjednik hercegbosasnkoga Županijskoga odbora HDZ-a BiH Branko Ivković.

  Kao razlog izlaska iz vlasti Ivković navodi prekid koalicijskoga sporazuma od strane HDZ 1990 i nepoštivanje toga sporazuma od predsjednika Vlade HBŽ-a Nediljka Rimca, što je dovelo do toga da su SNSD i SDA donijeli odluku da taj sporazum više ne vrijedi.

  U vezi s daljnjim aktivnostima ministara u Vladi koji dolaze iz HDZ-a BiH, Ivković je kazao da će normalno dolaziti na svoja radna mjesta i odrađivat tehničke stvari u okviru svojih ministarstva s tim da neće dolaziti na plenarne sjednice Vlade.

  “Očekujemo potez predsjednika Vlade ili Skupštine Hercegbosanske županije koji moraju nešto učiniti da se ova situacija razriješi”, kazao je Ivković.

  Naime, iz Vlade ove županije još ranije su istupili ministri SNSD-a i SDA, a kao razlog naveli su pucanje u međustranačkih dogovora i sporazuma.

  Problemi u funkcioniranju Vlade HBŽ-a počeli su inzistiranjem SNSD-a, kao koalicionog partnera, da smjeni svoga ministra rada, zdravstva i socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije dr. Darka Horvata, što predsjednik Rimac nije prihvatio obrazloživši na konferenciji za medije da u tom zahtjevu za smjenu ni jedan argument nije valjan da bi se poduzeli određeni koraci.

   

  Bljesak.info

  (Fena) dk

  facebook komentari