HDZ i Most razgovarali o željama i ambicijama

0

HDZ i Most održali su i petu rundu pregovora oko sastavljanja nove vlade u središnjici HDZ-a.

Govorilo smo vrlo detaljno o nadležnostima u pojedinim resorima, broju ministarstava, kao i o precizno identificiranim željama i ambicijama HDZ-a i Mosta po kojim resorima su trenutno fokusirani naši prioriteti. Današnjim razgovorima blizu smo rješenja koje će omogućiti učinkoviti, racionalnu i kvalitetnu vladu. Sutra ćemo nastaviti razgovore na sastanku na kojem bismo bili u poziciji sasvim se približiti našem cilju uspostavljanja kvalitetne suradnje HDZ-a i Mosta kao dvaju partnera buduće stabilne parlamentarne većine i buduće stabilne vlade. Cilj HDZ-a je da se do ponedjeljka dođemo s potrebnih 76 potpisa na konzultacije kod predsjednice Republike kako bismo od nje dobili mandat za sastav buduće hrvatske vlade, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tema je bilo nekoliko, a najvažnija je bila ustrojstvo vlade. Prijedloge su iznijele obje strane. S prijedlozima će proći kroz tijela stranaka do sutra u 15 sati, kada se nastavljaju pregovori. Nadam se da će se na kraju postići dogovor. Realno je očekivati razrješenje u nekoliko dana, rekao je čelni čovjek Mosta Božo Petrov.

Bilo kakve informacije i imena u ministarstvima nisu htjeli iznijeti. O tome će nakon potpunog dogovora.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je danas kako vjeruje da pregovori s Mostom idu prema finalizaciji te da će na konzultacijama kod predsjednice imati dovoljan broj potpisa, a na konstituirajućoj sjednici Sabora 14. listopada i novu vladu. Goran Marić, koji ocjenjuje da će današnji sastanak kratko trajati. “Nastavljaju se pregovori, sve ide u dobrom smjeru”, izjavio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

facebook komentari