HDZ odbacio Prgometove tvrdnje: Ovo nije prvi puta da radi protiv stranke

16

Josipović očito požuruje Prgometa da isprovocira svoje izbacivanje iz stranke kako bi mu se pridružio na tzv. trećem putu

HDZ je odbacio u subotu tvrdnje zamjenika predsjednika stranke Drage Prgometa prema kojima će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko “radikalnom retorikom” omogućiti SDP-u ostanak na vlasti.

Iz HDZ-a poručuju da to nije prvi puta da svojim istupima Prgomet radi protiv HDZ-a.

-Sudeći po Prgometovim istupima uskoro nas očekuju parlamentarni izbori, a bivši predsjednik Republike Ivo Josipović očito ga požuruje da isprovocira svoje izbacivanje iz stranke kako bi mu se čim prije pridružio na tzv. trećem putu” – izjavio je Hini izvor iz HDZ-a koji je želio ostati anoniman.

Dodao je da je uoči svih izbora u protekle tri godine, kao po narudžbi, Prgomet imao slične ispade, odnosno da bi započinjao s napadima na politiku i vodstvo stranke pod sloganom – ovakav HDZ gubi izbore.

No, navodi i kako je, unatoč Prgometovim “ocjenama i prognozama” HDZ pobijedio na svim izborima, a tako će biti i na nadolazećim parlamentarnim – bez obzira kada se održali.

-Na veliku žalost svih onih koji Prgometa hvale – od Gordana Marasa preko Ive Josipovića do Jelene Lovrić – dodao je Hinin izvor.

-Moguće je da postoje još neki skriveni razlozi za ovakvo Prgometovo ponašanje, ali o njima za sada ne bismo. S obzirom na retoriku koju Prgomet koristi o prosvjedu hrvatskih branitelja u Savskoj 66 ne bi nas začudilo da danas bude na protuprosvjedu koji organizira Occupy Croatia – kazao je Hini izvor iz HDZ-a.

Podsjetimo, zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet u intervju “Jutarnjem listu” ocijenio je da će “Tomislav Karamarko radikalnom retorikom Milanoviću dati još jedan mandat”.

U subotnjem intervjuu Hrvatskom radiju Prgomet je nastavio svoj igrokaz. Poručio je kako njega neće nitko izbacivati iz stranke te da o njegovoj poziciji mogu odlučivati samo oni koji su ga izabrali ili pak on sam, ali je i dodao kako ne želi biti u onom HDZ-u koji radikalnom retorikom često promovira predsjednik te stranke.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Lilith

  A yutarnji već ima spremljenu naslovnicu: Čuj Raskol, Smiješno!

 • prepri43

  Jednog se može kupiti ali 200.000 malo sutra. Trebati će gospodin (drug) dobro razmisliti o svom koraku pogotovo u svijetlu iskustva kojeg je pridobio njegov bivši stranački kolega na ovim izborima, Razbijanje stranke koja je u uzlaznoj putanji je znak maloumnosti razbijača, ili pak da je došlo vrijeme da uradi ono zašto su ga ubacili u HDZ. Po Manoliću,Mesiću & comp.ništa novo, već viđeno na ovom prostoru.Ako su njegovi stvarni gospodari ocijenili da je njegova igra “spavača” završena onda treba očekivati njegov pokušaj izazivanja raskola u stranki. Najbolji odgovor na to je raspisivanje privremenih izbora u stranki HDZ na kojima bi se utvrdilo da li je sadašnje vodstvo takvo kakvim ga prikazuje dotični! Koliko sam vidim glavni očitki HDZ-u na desnici su upravo oni, da nema toga zašto ga on optužuje.
  Kolo sreče se okreče, ko bi gori sad je doli i obrnuto…..

  • Lilith

   Misliš da je spavač? Očito je, po svemu sudeći

   • prepri43

    Neki se ljudi zbog svojeg samoljublja naprosto izgube i odlutaju u krivom smijeru. Takav je po mom mišljenju i Kujundžić a i neki komentatori na portalima kao primjerice na HKL-u. Bože sačuvaj da se prjevare u nekoj političkoj procjeni?! Tisuču i jedan razlog će naći da se opravdaju iako je (“čak”) i Kolinda kazala da je griješiti – ljudski!Dobro kaže naša prisidnica da se naučila sa zmijama, ali nikad s njima dovoljno opreza!
    Toliko ih ima među nama!

   • sui

    Gadljivo je koliko je tih spavaca… Koji god razlog bio, pa bilo i da je ucjenjen zbog bilo koje inkriminacije,….

    Sto bi bilo s HDZ da je stranku preuzeo Milan K., uz ovakvog Prgometa…?!

    • Lilith

     možda se odgovor krije u protupitanju: A gdje je Kujundžić sada? i jeli bio na Ustoličenju naše predsjednice? 😉

 • Ljuta Trava

  Ja da sam na mjestu Karamarka ,ne bih ga trpio više ni sekunde .

  • Alan B’Stard

   Medijska ‘mašinerija’ već bombastično podmeće kao “Raskol”..
   točno se jasno vidi gdje udara ovaj tip

  • Wayne

   Onda bi ga pretvorili u mučenika.

   • Ljuta Trava

    Neka se pridruži ,,mučenici,,Jaci Kosor.
    Ne može se biti član neke organizacije a pljuvati na sve strane po toj istoj organizaciji.

    • Wayne

     Sada bi izbacivanje Prgometa više štetilo nego koristilo stranci.
     Neka Prgomet i dalje laje i zakopava se što dublje.

     • Ljuta Trava

      To i očekujem

 • cleuna

  Mišljenja sam da kod Prgometa postoji nešto što on nikako nebi želio da se dozna.
  Tajne službe su došle do toga podatka i odale ga Josipoviću koji ga sada ucjenjuje.
  U svakom slučaju,što prije ga udaljiti iz HDZ-a,pa neka se sam spašava ukoliko ne želi reći pravi razlog ovih njegovih istupa.

  • Lilith

   Taj momenat što si spomenuo je vrlo bitan! Josipović iz mandata izlazi sa mnogo informacija i podataka koje je dobio od tajnih službi, a svjedoci smo kako je nedavno pod okriljem noći brojne dokumente premjestio ili ‘otuđio’! Bravo Cleuna

   • HRSmoock

  • HRSmoock

   Hmmm…