Pratite nas

Komentar

Miro Kovač: U HDZ-u postoji samo jedna frakcija, a zove se frakcija za bolju i uspješnu Hrvatsku

Objavljeno

na

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku je na upite novinara u srijedu komentirao napise u hrvatskim medijima da u HDZ postoje frakcije, istaknuvši kako su to medijske izmišljotine, i da su u HDZ-u fokusirani na pregovore s Mostom o sastavljanju nove Vlade.

“Mi u HDZ-u smo trenutačno fokusirani na pregovore s kolegama iz Mosta, o formiranju nove Vlade koja mora biti čvrsta i stabilna”, rekao je Kovač, koji u New Yorku sudjeluje na sjednici Opće skupštine UN-a.

Dodao je kako u HDZ-u postoji samo jedna frakcija, a zove se frakcija za bolju i uspješnu Hrvatsku koju predvodi Andrej Plenković.

Kovač je naglasio da su medijski napisi o podjelama u HDZ-u izmišljotine i gluposti, te da na to ne želi trošiti riječi.

Upitan kako komentira previranja u oporbi, rekao je da su ona rezultat pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima.

UN-ov summit o izbjeglicama je na neki način prvi put da je stvorena matrica kako dugoročno, organizirano i humano pristupati prema izbjeglicama i migrantima diljem svijeta, rekao je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač tijekom svog sudjelovanja na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku u sklopu koje je održan i spomenuti summit.

Ministar Kovač svoj posjet UN-u iskoristio je i za mnoge susrete s kolegama, između ostalih i s ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeiem.

Kovač će sudjelovati i na radnom ručku Američko-jadranske povelje kojom trenutačno predsjeda Hrvatska, te na sastanku na razini ministara vanjskih poslova u okviru sveobuhvatnog ugovora o zabrani nuklearnog testiranja.

Ministar vanjskih poslova bit će nazočan i na Općoj skupštini kada bude svoj govor držala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je najavila da će govoriti o takozvanoj agendi 2030., usmjerenoj ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja, koji su pretpostavka za rješavanje mnogih problema, među njima i izbjegličke krize. U svemu tome, kako je rekla, Hrvatska se posebice mora usredotočiti na obrazovanje, na jednakost spolova, školovanje djece i promicanje prava na sigurnost i prava na razvoj.

“Sve u svemu, ovo je vrlo zanimljiv i intenzivan dan za hrvatsku diplomaciju”, zaključio je ministar Kovač.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati