Pratite nas

Politika

HDZ – S Mostom razgovaramo po ekspertnim grupama o programu reformi – otvoreno i transparentno!

Objavljeno

na

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice stranke odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, među inim, susret s predstavnicima Mosta o programu reformi, nastavak otvorenih i transparentnih razgovora, grane gospodarstva o kojima će naši razgovarati po ekspertnim grupama…

[ad id=”93788″]

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Pitate me je li bilo „neformalnih sastanaka između nas i Mosta“? Ne. Sastanci su formalni, transparentni i otvoreni – za javnost i sve naše članove. Dobili smo jutros ponudu da krenemo dalje po, rekao bih, sekcijama. Razgovarat će se o pravosuđu, obrtništvu… I tako kroz tjedan. To je dobro. Želimo pokazati – kroz razgovore – da imamo programe na kojima smo radili tri godine. To je pošteno prema javnosti, Mostu, našim članovima i vrijednim ljudima koji su radili na tim programima.

O PROGRAMIMA

Kroz tjedan su predviđeni sastanci po grupama. Ekspertni sastanci. Sutra počinju. Dobre sam volje zbog toga. Imamo program te dobre sugovornike oko tih programa.

O HOMOGENOM MOSTU

Most treba respektirati – cijeniti za ono što su napravili. Oni su ostvarili 19 mandata, sada imaju 18. Neka budu homogeni i jedinstveni, ali spremni na reforme i promjene. Kao što (i) iskazuju da jesu. Imamo odgovor na sve ono što oni traže. A mislim da tražimo isto.

O PROMJENAMA I REFORMAMA

Pitate me kako komentiram „navodno odustajanje Mosta nakon klauzure od vlade nacionalnog jedinstva“? To treba još razjasniti. Mislim da je to dobro. I sam Most bi sebe možda doveo u jednu situaciju kontradikcije – ako bi sada inzistirali da sjede za istim stolom s onima koji su hrvatsko gospodarstvo doveli na rub provalije. Pogotovo što i Most i mi tražimo promjene te reforme. Ponavljam, imamo podlogu za reforme – kroz naše programe. U svakome segmentu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović: Vodi se specijalni rat protiv Hrvata izvan domovine (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Prije rasprave u Hrvatskom saboru o prijedlogu novog zakona o reviziji pet je zastupnika zatražilo stanku.

Razlog su diskriminacija u javnom prostoru, situacija u Agrokoru, položaj liječnika, požari i zastupničke zakonske inicijative.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović u ime Kluba Nezavisni za Hrvatsku govorio je o porasti diskriminacije u Hrvatskoj, o čemu nitko ne govori. Riječ je o porastu mržnje Hrvata i specijalnom ratu prema Hrvatima izvan domovine i Hrvatima u BiH. Sve to, po njemu, ima veze s devedesetima i postotkom srpskih kadrova u vojsci, MUP-u i sindikatima. S tim je povezao i “pokušaj” ukidanja saborskih mandata dijaspore. Danas je stvorena druga generacija iseljenika, a oni stari nisu poželjni, kazao je Glasnović. Posebno se osvrnuo na status pripadnika HVO-a.

General Glasnović prosvjednicima na Markovom trgu: UDBA vam vodi državu (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Dragan Čović se u New Yorku sastao s Donaldom Trumpom

Objavljeno

na

Objavio

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, nalazi se u New Yorku gdje je sudjelovao na prijmu za šefove vlada i država povodom Generalne debate 72. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Čović je jučer nazočio nizu bilaterlanih sastanaka, koji ga očekuju i danas, a u ime Bosne i Hercegovine će se obratiti skupštini. “Govor je nešto duži, balansiran.

Govorit ću u interesu BiH, našoj ulozi u mirovnim misijama, borbi protiv terorizma, značaju transformiranja UN-a, i potrebi služenja malim nacijama, u kakve spada i Bosna i Hercegovina”, kazao je jučer za N1.

Čović se jutros susreo s Donaldom Trumpom, predsjednikom SAD-a koji su i organizirali prijem u Općoj skupštini UN-a.  Dragana Čovića očekuje niz sastanaka, kako se europskim dužnosnicima, tako i s predstavnicima UN-a.

facebook komentari

Nastavi čitati