HDZ – S Mostom razgovaramo po ekspertnim grupama o programu reformi – otvoreno i transparentno!

10

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice stranke odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, među inim, susret s predstavnicima Mosta o programu reformi, nastavak otvorenih i transparentnih razgovora, grane gospodarstva o kojima će naši razgovarati po ekspertnim grupama…

[ad id=”93788″]

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Pitate me je li bilo „neformalnih sastanaka između nas i Mosta“? Ne. Sastanci su formalni, transparentni i otvoreni – za javnost i sve naše članove. Dobili smo jutros ponudu da krenemo dalje po, rekao bih, sekcijama. Razgovarat će se o pravosuđu, obrtništvu… I tako kroz tjedan. To je dobro. Želimo pokazati – kroz razgovore – da imamo programe na kojima smo radili tri godine. To je pošteno prema javnosti, Mostu, našim članovima i vrijednim ljudima koji su radili na tim programima.

O PROGRAMIMA

Kroz tjedan su predviđeni sastanci po grupama. Ekspertni sastanci. Sutra počinju. Dobre sam volje zbog toga. Imamo program te dobre sugovornike oko tih programa.

O HOMOGENOM MOSTU

Most treba respektirati – cijeniti za ono što su napravili. Oni su ostvarili 19 mandata, sada imaju 18. Neka budu homogeni i jedinstveni, ali spremni na reforme i promjene. Kao što (i) iskazuju da jesu. Imamo odgovor na sve ono što oni traže. A mislim da tražimo isto.

O PROMJENAMA I REFORMAMA

Pitate me kako komentiram „navodno odustajanje Mosta nakon klauzure od vlade nacionalnog jedinstva“? To treba još razjasniti. Mislim da je to dobro. I sam Most bi sebe možda doveo u jednu situaciju kontradikcije – ako bi sada inzistirali da sjede za istim stolom s onima koji su hrvatsko gospodarstvo doveli na rub provalije. Pogotovo što i Most i mi tražimo promjene te reforme. Ponavljam, imamo podlogu za reforme – kroz naše programe. U svakome segmentu.

facebook komentari

 • Sivooki

  Je li taj čovjek osijedio ovih dana…?

  • Agromentum

   Nije lako biti u centru pažnje. Mora pazit’ na svaku rič, a ne kao neke neozbiljne komentatorke i komentatori (ja to nisam), samo ga lupe pa šta bude. 🙂

   • Sivooki

    Izmjeri, molim te, minutažu na televizijama, pa mi reci tko je ovih dana u središtu pozornosti…
    Karamarko sigurno nije.
    U središtu pljuvačine i ocrnjivanja – to da.

    • Agromentum

     … ali mu nije ni dosadno. Korištenje medija za stvaranje općeg raspoloženja je već dobrim poznato.

     • sui

      Podcjenjujete medije….sve ce se sad upregnuti da HDZ uzmu jos mandata i to znacajnije.

     • Sivooki

      Na to mislim. Glupavim gledateljima Žikine dinastije se može prodati prokomunistički Most bez problema.

     • Agromentum

      Tko podcjenjuje?

     • sui

      Isprika, ako sam pogresno razumjela.

     • Agromentum

      Ne trebaš se ispričavat’, osjećam se malo neugodno kad se dame ispričavaju. 🙂

 • vdanan

  Tomislave, dobro je što zahtijevaš JAVNOST dogovora i pregovora. Nemoj ni na sekundu pustiti da ma i najmanja sitnica ne bude javno objavljena. Dopustiš li to, ovi lažci, s kojima pregovaraš, će na tome izgraditi sve moguće gluposti samo da tebe obtuže za (predvidljivi) neuspjeh pregovora, koji je ionako već izplaniran s njihove strane. Zahtijevaj uvijek i u svakoj pojedinosti absolutnu javnost, da se uvijek može vidjeti tko se je za što zalagao i što je predlagao.