HDZ u nedjelju bira predsjednika stranke

17

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jedini je kandidat za predsjednika stranke na predsjedničkim izborima koji će se u nedjelju, 17. travnja u stranci po prvi puta održati po principu “jedan član – jedan glas”.

[ad id=”93788″]

Karamarko je u ožujku Središnjem izbornom povjerenstvu predao 30.000 potpisa kandidature za predsjednika stranke istaknuvši kako mu je cilj dodatno dignuti i učvrstiti HDZ. 

U svojoj viziji za iduće četiri godine vođenja HDZ-a,  koju je pod sloganom “Za pobjednički HDZ i jedinstvenu Hrvatsku” uputio članovima stranke, Karamarko ističe da će u tom razdoblju raditi na uklanjanju radikalizma i isključivosti iz hrvatskoga javnog prostora i poticati atmosferu dijaloga, tolerancije i razumijevanja.

Također namjerava novoj generaciji članova HDZ-a otvoriti prostor za preuzimanje najodgovornijih dužnosti u stranci i državi, nastaviti s demokaratizacijom i modernizacijom HDZ-a kao moderne europske demokršćanske stranke i članice Europske pučke stranke te pokretati inicijative koje će promicati temeljne vrijednosti demokršćanstva u hrvatskom društvu – domoljublje, pravednost, solidarnost i supsidijarnost.

Predsjednik HDZ-a navodi i da će u idućem razdoblju kroz djelovanje u Vladi osigurati cijelovito provođenje gospodarskoga programa HDZ-a sve do trenutka potpunog gospodarskog oživljavanja Hrvatske, proaktivno uklanjati sve prepreke povratka investitora i investicijskih projekata u zemlju, raditi na pozitivnim promjenama gospodarske atmosfere te nastaviti razvijati i poticati inicijative usmjerene demografskoj obnovi Hrvatske i zaustavljanju masovnog odlaska mladih u inozemstvo. 

Također,  pružat će snažnu potporu Hrvatima u BiH i zauzimati se za ostvarivanje prava koja im pripadaju te nastaviti učvršćivati odnose s Hrvatima izvan zemlje i razvijati  inicijative koje će ih motivirati da se vrate u Hrvatsku.

U dijelu programa koji se odnosi na izbore koji će se održavati u iduće četiri godine ističe da će dati “vjetar u leđa” kandidatima HDZ-a na svim razinama za još bolji rezultat na lokalnim izborima iduće godine, povećati zastupljenost predstavnika stanke u Europskom parlamentu na izborima 2018. godine, podržati predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović u utrci za drugi mandat te potvrditi poziciju najveće i najsnažnije stranke u zemlji pobjedom na parlamentarnim izborima 2020. godine.  

Oko 220.000 članova HDZ-a u nedjelju će do 19 sati moći glasovati u gradskim, općinskim i područnim izbornim povjerenstvima.

[ad id=”93788″]

facebook komentari

 • Agromentum

  “… poticati atmosferu dijaloga, tolerancije i razumijevanja.” Prema kome?

  • Sivooki

   “Neka bude borba neprestana…!”

  • 1denmla

   La comedia e finita !

 • Krugoval

  Tamo gdje postoji samo jedan kandidat ne može se govoriti o izborima.
  To je nešto kao suha voda.

  • vdanan

   Ne nuždno. Ako postoje barem dvije mogućnosti odgovora na postavljeno pitanje, onda je riječ o izboru. Naprimjer, ako je pitanje „Podržavate li kandidaturu Tomislava Karamarka za mjesto predsjednika HDZ-a“, i ako su jasno naznačene dvije mogućnosti odgovora, DA i NE, onda je riječ o izboru. Ako bi bilo napravljeno tako da birač mora zaokružiti ime kandidata, a kandidat je samo jedan, onda to ne bi bili izbori. Tipični primjer za prvo je referendumsko pitanje, a tipični primjer za drugo su „izbori“ u Socijalističkom Savezu. U SS-u („pun intended“) je moglo biti ponuđeno čak i više kandidata, ali među njima nije smjelo biti nikakve razlike glede politike.

   • Krugoval

    Naprimjer, ako je pitanje „Podržavate li kandidaturu Tomislava Karamarka za mjesto predsjednika HDZ-a”…
    *

    To bi bilo glasovanje o povjerenju, a ne izbori.

    • Sivooki

     Što se radi kad se na izbore moglo javiti više kandidata, a nisu se javili…? Izbori se odgađaju sve dok se ne nađe bar još jedan kandidat…?

  • Agromentum

   Ako HDZ ima 220 000 članova, trebalo je biti dobrih pet kandidata. Nema potrebe za gradnjom bilo kakvog “kulta ličnosti”. Samo one stranke koje su u svom ustroju demokratske, mogu to i dalje u društvu proslijediti.

 • 1denmla

  Izbori, možeš si misliti ! Onoga trenutka kada to naprave biti će “La comedia e finita”

  • Sivooki

   Mladene, jesi li član HDZ-a? Jesi li se kandidirao?

   • 1denmla

    Nisam član, jesi li ti ? i da li je to tebi normalno da na nečemu što se zove izbori postoji samo jedan kandidat.( osim u sj. koreji). Puno je prigodnije ovo nazvati iskazivanje povjerenja pod uvjetom da imaju mogućnost zaokružiti i NE. (sumnjam u tu mogućnost)
    S obzirom na intenzitet tvoga pitanja, čisto tebi na znanje ova opcija je dobila moj glas i bio sam uvjeren da nitko ne može biti lošiji od “kukurikavaca” ali ova ekipa je apsolutno socijalno neosjetljiva i komunikacijski nedostupna da sam već poželio nove izbore.

    • Sivooki

     Učlaniš se i kandidiraš se. Ili kritiziraš. Boriš se.
     I moj glas je dobila DK, iako bih ja da je to sve brže i preko koljena, pa kom opanci, kom obojci… ali, to nije politika i ne možemo se igrati sa sudbinama i/ili životima ljudi.
     Molim Boga za Hrvatsku, to je do mene.

     • 1denmla

      La comedia e finita !
      Po tvom ispada da ne smijemo govoriti kritično o strankama kada dođu na vlast, odnosno da je sasvim u redu imati dvostruka mjerila.
      Kad nešto izgleda kao patka, javlja se kao patka onda to i je patka , a sve ostalo je PR manipulacija. Takvih PR majstora smo se nagledali i naslušali za ovih 25 godina.

     • Sivooki

      Haahaha! Pa što radimo nego kritiziramo??
      I što rade nego kritiziraju??

     • 1denmla

      Sivi otvori oba oka , nemoj biti kao oni leftardi koji gledaju samo na lijevo oko. Ako gledaš samo na desno oko ti si samo druga strana istog novčića kojeg majstor baca u zrak i svaki put točno zna koja strana će se okrenuti.

     • Sivooki

      Tako je, tako je…
      Bezveze mi je sve ovo pritemno prepucavanje s ljudima kojima je voda do grla, samo su se na nju navikli. Ostaj zdravo.

     • 1denmla

      Drago mi je da si ti taj koji unosi promjene, okreni se iza sebe pa mi javi koliko to ljudi prati tvoju misao koja donosi nešto novo. La comedia e finita !