Hebrang: Mesića treba pomesti sa scene!

5

“Odluka Ustavnog suda je pokazala da ekstremni ljevičari poput Stjepana Mesića ne priznaju vlast Republike Hrvatske, oni još žive u Jugoslaviji i ne mogu shvatiti da je njihovo vrijeme prošlo. Jedini adut koji je ostao Mesiću je opet antifažizam. Da bi postojao antifažizam trebaju postojati fašisti pa ih izmišlja”, poručio je Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva i socijalne skrbi i bivši potpredsjednik Vlade te istaknuti član HDZ-a u razgovoru za Direktno.hr osvrćući se na Mesićevu poruku Ustavnom sudu kada je rekao kako je sve prisutnija fažizaciju društvu kada su mu ukinuli Ured bivšeg predsjednika.

Mesić je poručio kako oduzimanjem prava na korištenje Ureda bivšeg predsjednika u znatnoj mjeri otežana aktivnost na javnoj sceni, i dalje ostaje na raspolaganju svima u Hrvatskoj koji se “bore za istinsku demokratizaciju, a protiv sve prisutnije fašizacije”.

Podsjetimo, Savez antifašističkih boraca je još istoga dana kada je MOST najavio ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića ponudila svoje prostorije.

Hebrang u tom činu SABA-e vidi kompliciran proces u kojem ta zakržljala jugoslavenska ljevica pokušava Hrvatsku baciti na koljena.

“Oživaljavajući fažizam, antifašisti nas na taj način pokušavaju blatiti pred svijetom te otežati naš put u europskim i atlantskim integracijama. Mesić je odavno trebao biti pometen s hrvatske scene. Moram podsjetiti kako je Stjepan Mesić s Josipom Manolićem 1994. godine napravio najveći hrvatski zločin. Dok smo mi planirali završne oslobodilačke akcije protiv srpskog agresora oni su htjeli izvršiti parlamentarni udar i srušiti vrhovnog zapovjednika i predsjednika dr. Franju Tuđmana te HDZ koji je bio legitimno izabran na izborima. Za takav se postupak u normalnim vremenima I državama sprovedu određene sanckije koji usred rata pokušavaju srušiti vlast”, zaključio je Andriaj Hebrang.

facebook komentari

 • Agromentum

  Neovisno od koga dolaze, optužbe o fašizaciji moraju biti utemeljene na dokazima, inače se radi o klevetama i za to bi se trebalo odgovarati. Dosta se čuju neke općenite optužbe, ali zar to ne upućuje da je društo ili narod u većini takav – što je, naravno netočno.

 • Tyrex Rex

  Da li itko više Mesića doživljava ozbiljno ??Primjer največega uhljeba u Hrvata.
  Sada mu je šansa da se učlani u Novu “hrvatsku” ljevicu zajedno sa Pusićem.Mirisat će na … naftalin.

 • Zdravko Sondic

  Prica sa drugom Mesicem ce biti zavrsena kada bude odgovarao na sudu kao
  krivokletnik i osoba koja je ce sa Manolicem zavrsiti u repotarnici povijesti. Suvisno je
  govoriti o ovakvom tipu i treba mu dati sto manje medijskog prostora de ne pljuva po
  Lijepoj nasoj.Doslo je vrijeme uzaludnog kukanja.

 • Antiša Jakin

  MA mi smo DESET godina imali petokolonaša U VLASTI . STRAŠNO !!!

 • Pingback: HEBRANG: Mesića treba pomesti sa scene! - Hrvatska udruga Benedikt()