Pratite nas

BiH

Hej drugovi jel’ vam žao, rastanak se primakao

Objavljeno

na

Evo, BiH je umalo ušla u Europsku uniju. To vam je otprike slično onome kada se mali Mujo vratio iz škole i rekao tati:

[quote]Babo, babo umalo sam dobio peticu. Kako sine umalo?, upita babo. Pa eto dobio je Ante peticu što sjedi do mene u razredu!!! Tako slično ni BiH nije ušla u Europsku uniju, a evo je blizu nje koja je od ponedjeljka  u Hrvatskoj.[/quote]

[dropcap]S[/dropcap]ada da vidimo gdje je Hrvatska u toj uniji. Ja ne vidim neko veliko raspoloženje građana Hrvatske što ulaze u tu uniju. Pa ako hoćete i mi Hrvati iz BiH ćemo biti u toj uniji, a ja ne vidim da će se igdje praviti narodno veselje i fešta povodom toga. I na tu feštu koja se pravi u Zagrebu neće niko da dođe. Sada ne vidim u kome je problem, ili u Hrvatima ili u toj takozvanoj Europskoj uniji?

Ispade da sada Hrvatska čeka nešto gdje je bila do turskih osvajanja. Ista ta Europska unija je nametnula rat u kome  se Hrvatska morala braniti od boljševika i komunističkih agresora. I u tom ratu je takozvana unija podržala komuniste i nametnula embargo Hrvatkoj i BiH da se ne mogu braniti. Kada se Hrvatska ipak obranila onda ju je ta ista unija maltretirala punih 20 godina, i ta unija je ništa drugo nego leglo zla i smrt kršćanske civilizacije. Sada još neki galame Danke Deutschland, to valjda za nagradu što nas je ta Nemačka prva priznala, a onda zauzvrat uzela Hrvatski telekom. Mi smo odmah morali dati Telekom Nemcima koji nas eto puno vole. I sada je Hrvatski telekom u tuđim rukama, a od njegove dobiti se mogla još jedna Hrvatska napraviti.

Zar netko misli da nam je Njemačka nešto dobro napravila u povijesti? U dva svjetska rata Hrvati su samo ginuli za njih. U prvom izginuli na Soči i Italiji , a u drugom na Stanjingradu i Rusiji zbog te neke Njemačke. Nije mi jasno koja budala nas uči da nam je Njemačka prijatelj? Njemačka nije prijatelj sebi, a kako bi onda bila nama? I sada se mi o jadu zabavili hoće li neka Merkel doći ili neće u Hrvatsku? Tito je rekao NE Stanjinu 1948, a njegov učenik Milanović evo Njemačkoj 2013. I pitam se što bi to Njemačka sudila građanima Hrvatske? Još kada bi imao odlučnosti reći NE privatizaciji i pljački narodnih dobara. On se deklarira javno kao komunista, a predsjednik niti jedne Hravtske stranke bilo u Hrvatskoj ili u BiH ne može biti ako nije godinama bio u komunističkoj partiji. Da se razumijemo u Hrvatskoj su na vlasti komunjare. Prvo su bili oni iz HDZ-a, a sada su ovi iz SDP-a. Tu se ne zna tko su veći komunjare, ali su ovi Milanovićvi bar pošteniji. Oni ne daju svoje, a da je HDZ na vlasti oni bi odmah izručili  Perkovića, ali Thompsona, valjda ne bi dali svoga Josipa. I sada je u vrhu stranaka u Hrvatskoj UDBA i KOS, bili su i prije i ostali su i dan danas, samo su ovi iz SDP-a malo moderniji od kolega iz HDZ-a.

I ovo primanje u uniju na Trgu Republike u Zagrebu umjesto uz Odu radosti, koju je Beethoven gluh napisao, treba biti uz pjesmu : Ej drugovi jel’ vam žao, rastanak se primakao. I komunisti iz Zagreba idu svojoj komunističkoj internacionali koju su Rusi davno potjerali iz Sovjetskog saveza i preselili je u Bruxelles.

Vidite da se niko živ ne raduje toj uniji. Masoni iz Washingtona su uz pomoć svojih sluga iz Engleske u sve bivše zemlje Jugoslavije na vlast postavili političare koji su komunisti koji samo znaju prodavati ono što je narodno. I sve me ovo podsjeća na priču Starac i more u kojoj je starac čitav život sanjao o velikoj ribi. Kada je konačno tu ribu i ulovio bio je najradosniji na svijetu i požurio je da je pokaže svima. Dok je on vukao ribu do obale, nju su pojeli mosrki psi i na obalu je izvukao samo kostur. I To je najbolje poređenje sa hrvatskim snom. Hrvati su stoljećima sanjali svoju državu, nisu se bojali ni poginuti za nju, a kada su je konačno i dočekali nisu je očistili od ološa koji mrzi sve što je Hrvatsko. Oni su cijelu Hrvatsku očerupali i sada su je privede u neku imaginarnu Europsku uniju kao zadnju lešinu.

Mi koji smo srce Hrvatske, Hrvati iz BiH teritorijalno ostajemo u ovoj osmanlijskoj državi, mi i Majka božija Gospa Međugorska i ne bojimo se jer je Bog uz nas. Možda smo sa ovim i u prednosti jer nas više neće maltretirati ovi komunisti iz Hrvatske i neka im je daleko Lijepa naša komunistička od nas. Sva ova politika Zagreba prema Hrvatima u BiH mogla bi stati u jednu rečenicu koju sam rekao u interviju za Jutarnji list 1999. godine. Ja sam tada rekao ovako: Bolje bi bilo da smo se priključili na kanalizaciju, nego na Hrvatsku. Bar bi kanalizacijom ko govno došli do Metkovića. I za kraj ovaj ulazak u Hrvatsku u uniju će se svesti na onu starinsku: Dala bi baba 100 tisuća eura da uđe u kolo, a milion da izađe iz njega. Živi bili pa vidili…

Marin Topić/hercegovina.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Miloš Zeman: Bosni i Hercegovini prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama, te da to u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije.

Češki predsjednik je upozorio da taj novac ne služi da BiH postane bogatija, već da su to ulaganja u džamije, što može izazvati žarište vjerske netrpeljivosti.

“Četvorica predsjednika jasno su se složili da prije svega u BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama. Drago mi je da su moje kolege upozorile da to širenje u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije”, rekao je Zeman, prenose beogradski mediji.

On je nakon dvodnevnog summita šefova država Višegradske grupe u Seksardu, na jugu Mađarske, rekao da podržava integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU, ali da je Kosovo upitno zato što ga nisu priznale ni neke članice EU, prenosi Srna.

Predsjednici Poljske Andžej Duda, Češke Miloš Zeman, Slovačke Andrej Kiska i domaćin sumita, mađarski predsjednik Janoš Ader razgovarali su tijekom summita o problemima i eurointegraciji zapadnog Balkana i ocijenili da ulazak regije u Uniju treba podržati, potaknuti i ubrzati.

Predsjednik Zeman izjavio je na kraju summita da se u potpunosti slaže s idejom angažiranja da zapadni Balkan uđe u EU, ali je napomenuo da upitno ostaje Kosovo, pošto njegovu neovisnost nisu priznale sve članice EU, javila je češka agencija ČTK.

Predsjednik Češke protivnik je odluke tadašnje češke vlade da nakon nekoliko mjeseci prizna neovisnost Kosova i, kako je sam nedavno ponovio, odbija u Prištini imenovati veleposlanika.

>>> Predsjednik Češke Miloš Zeman: U BiH već vijore crne zastave Islamske države

 

facebook komentari

Nastavi čitati