Pratite nas

Politika

Hercegovci i Bosanci dijele otkaze – Opet blokirano Sarajevo

Objavljeno

na

Aktivisti okupljeni oko prosvjeda za “JMBG za sve” organizirali su danas novo okupljanje pred zgradom državnih institucija u Sarajevu pod nazivom “Otkaz”. Prosvjednici pristižu iz svih dijelova zemlje, promet je blokiran.
13: 50 “Gerilski” napad na Vladu Federacije

Ispred zgrade Vlade FBiH pojavio se Miro Pejić, predsjednik Udruge poljoprivrednika BiH, koji je došao sa nekoliko bacača-pomoćnika i iz desetak paketa jaja “napao” zgradu Vlade.

Ispred zgrade nije bilo policijskih snaga, osim policajke koja je bila na redovnim zadacima osiguranja. Ona ih je bezuspješno pokušala otrgnuti kesu s jajima. Pejić i društvo utrčali su u dvorište i pobacali jaja po zgradi. Birokracija uposlena u zgradi s prozora je promatrala što se događa, prenosi Klix.ba.

Nakon “gerilske” akcije, poljoprivrednici su krenuli na prosvjede ispred Parlamenta BiH

13:30 NEnajavljena blokada prometa

Prosvjednici su, iako to nisu najavljivali, pod motom “I ulice su naše” blokirali glavne prometnice u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta BiH.Blokiran je promet prema Baščaršiji, kao i prema Ilidži.

 

12:30 Ne punite im proračun mjesec dana

Orgaizatori prosvjeda pozvali su Hercegovce i Bosance da mjesec dana ne plaćaju račune za struju, vodu, komunalne usluge, a sve kako bi smanjili prihode u proračunu.
12:00 Uposlenici napuštaju zgradu, sve više prosvjednika
Opći tajnik Vijeća ministara BiH Zvonimir Kutleša obavijestio je sve uposlene da, zbog prosvjedaa ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, mogu napustiti radno mjesto. Uposleni su jutros redovno došli na posao, ali nakon obavjesti općeg tajnika neki od njih su počeli da napuštaju zgradu.

Broj sudionika današnjih prosvjeda u Sarajevu veći je više puta u odnosu na početak ovog okupljanja. Prema procjenama policije ispred zgrade institucija BiH je više od dvije tisuće građana.

Promet se normalno odvija na glavnoj gradskoj prometnici.

 

10: 30 Okupilo se oko 1.000 prosvjednika

Prema informacijama sarajevskih portala u zakazanom vremenu za početak prosjeda okupilo se oko 1.000 prosvjednika. Stotinjak prosvjednika stiglo je iz Mostara, a tu su i prosvjednici iz ostalih većih gradova u zemlji.
Zamišljeni prosvjedi trebali su krenuti sinoć iz Mostara, a vrhunac biti danas od 10 sati u Sarajevu. Sinošnje potpisivanje otkaza bh političarima okupilo je vrlo mali broj Hercegovaca, a ni današnje u Sarajevu, sudeći po prvim njegovim minutama ne obećava veliki broj prosvjednika.

No zato su, zbog propusta u ranijim prosvjedia kritizirane, policijske i sigurnosne službe pripremile se za danas najavljene prosvjede. Prostor ispred zgrade institucija je zatvoren policijskim ogradama, jednako kao i ulica Vrbanja.

Dnevnik.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati