HKZ Troplet pozdravio izjavu Kolinde Grabar Kitarović o emancipaciji BiH

66

HKZ Troplet iz Mostara pozdravila je izjavu novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o potpori legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH u ostvarivanju jednakopravnosti Hrvata u BiH i potrebnim reformama na putu BiH prema međunarodnim integracijama.

Izjavu HKZ Troplet prenosimo u cijelosti:

troplet“Nedavna izjava novoizabrane predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, o potpori legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH u ostvarivanju jednakopravnosti izazvala je brojna i žustra reagiranja unitarističkih snaga u BiH. U svojim izjavama su se natjecali tko će žešće iskazati svoj „patriotizam“, grubo omalovažavajući i osporavajući pravo predsjednici RH komentirati neodrživo stanje u BiH i dati potporu rješavanju takvog stanja. To je već puno puta viđen scenarij, po kome svi, od EU, SAD i Turske, pa do bilo koje zemlje u Europi i svijetu mogu na bilo koji način komentirati stanje u BiH (pa i po međunarodnim diplomatskim standardima nedopustiv, što često vidimo od strane stranih diplomatskih predstavnika u BiH), ali ako bilo što kažu službeni predstavnici RH, to zapjenjeni unitaristi dočekuju na nož. Jedino su bile dobrodošle izjave bivšeg predsjednika Mesića, koji je podupirao be-ha unitariste, a nas Hrvate iz BiH, dobro se sjećamo, šovinistički obuvao u bijele čarape i učio pecati ribu.

Podsjetimo, gospođa Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da želi BiH kao emancipiranu državu koja će odlučno krenuti putem članstva u EU i NATO. Za to su potrebne snažne unutarnje reforme, a jedan od nužnih uvjeta jest da hrvatski narod konačno postane jednakopravan – konstitutivno i u svakom drugom pogledu na cijelom teritoriju BiH. U tome će podržavati zahtjeve legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda. Naglasila je kako je poželjan dogovor između sva tri naroda i nacionalnih manjina u BiH, a ako se to ne može postići trebalo bi organizirati međunarodnu konferenciju vezanu za budućnost, unutarnje uređenje i funkcioniranje BiH, u što trebaju biti uključeni Međunarodna zajednica i SAD. Dodala je kako će tražiti nadogradnju Dejtonskog mirovnog ugovora, te da će podržavati rješenja i prijedloge koje budu stavili na stol i predložili legitimni hrvatski predstavnici u BiH, bez obzira hoće li to biti rješenje s reformom županija ili treći entitet.

HKZ Troplet u potpunosti podupire izjavu gospođe Grabar Kitarović. Uvjereni smo da je ovakav pristup i izjava u korist i na dobrobit ne samo hrvatskog naroda, nego i svih drugih naroda i države Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da takvo mišljenje dijeli i velika većina Hrvata iz BiH, kao i svi dobronamjerni ljudi koji istinski žele dobro Bosni i Hercegovini i svim njezinim narodima. Takvo mišljenje temeljimo na sljedećim činjenicama:

Bez obzira na zapjenjenu reakciju unitarista, Bosni i Hercegovini je potrebna emancipacija. Država ne funkcionira normalno, moglo bi se reći da država postoji samo na papiru. Ona ne djeluje kao država na unutarnjem planu: ne skrbi o svojim građanima, socijalno i ekonomsko stanje je sve gore, cvjetaju kriminal i korupcija, prosperiraju samo političke elite. Pored toga, BiH ne ispunjava ni veliki broj preuzetih međunarodnih obveza.

Takva BiH se ne može približavati članstvu u EU. Nalazimo se u slijepoj ulici, tapkamo u mjestu ili još gore, klizimo unatrag dok druge zemlje, koje su bile iza nas, napreduju ka euroatlantskim integracijama. Potrebne su velike unutarnje reforme kako bi se promijenilo stanje i napravio iskorak naprijed. Problem je što ne postoje unutarnje snage koje bi to stanje mogle promijeniti. Politički predstavnici naroda se ne mogu dogovoriti, to je svakom pametnom već odavno jasno. Držimo jedni druge za vrat i zajedno tonemo sve dublje. Stoga je nužno potrebna pomoć međunarodne zajednice.

Kako bi BiH normalno funkcionirala, neophodno se riješiti dejtonske luđačke košulje (kako to neki s pravom nazvaše). Ponavljamo, ne postoje unutarnje snage koje bi to mogle napraviti. Tvrdnje unitarista da „samo zvanične institucije mogu odlučivati o sudbini zemlje“, „da nas puste da sami uređujemo svoje odnose unutar BiH“ su demagoške i sračunate na zadržavanje postojećeg stanja. Imamo dugo, 20-godišnje, žalosno iskustvo koje to potvrđuje. Skinuti spomenutu „luđačku košulju“ mogu samo oni koji su nam je i obukli – SAD, EU i članice vijeća za implementaciju mira (PIC). To bi trebala biti njihova dužnost i obveza, a to se može učiniti samo na međunarodnoj konferenciji o BiH. Ako se to ne učini na taj način, BiH neće nikad postati ni kredibilan kandidat a kamoli član EU!

Jedan od preduvjeta za normalno funkcioniranje države BiH je i postizanje jednakopravnosti hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH. I u rješavanje tog problema se mora uključiti međunarodna zajednica iz sljedećih razloga:

– Politički predstavnici Hrvata nemaju dovoljno političke moći i snage riješiti taj gorući problem, a predstavnici drugog/ih naroda nemaju ni minimum dobre volje, odnosno žele zadržati postojeće stanje. Čak negiraju i postojanje „hrvatskog pitanja“, iako je ono očigledno.

– Neće i ne mogu postići rješavanje jednakopravnosti oni koji svoju izbornu kampanju temelje na tvrdnji da „Hrvatima neće dati poseban entitet, ni izbornu jedinicu, ni TV kanal na hrvatskom jeziku“. Naglašavamo, oni neće dati!?!?

– Neće i ne mogu postići rješavanje jednakopravnosti oni kojima je pitanje njihovog nacionalnog interesa zabraniti postojanje TV kanala na hrvatskom jeziku! Nešto što se u normalnim društvima podrazumijeva da imaju i nacionalne manjine.

– Neće i ne mogu postići rješavanje jednakopravnosti oni koji podnesu sramotnu ustavnu tužbu kako bi Hrvatima osporili korištenje riječi „županija“ umjesto strane riječi „kanton“! Jer eto, oni će Hrvatima određivati i koje riječi smiju koristiti u svom jeziku.

– Neće i ne mogu postići rješavanje jednakopravnosti oni koji ne priznaju legitimitet hrvatskom narodu, odnosno njihovim legalno i legitimno izabranim predstavnicima. Jer oni, iako nisu Hrvati, izaberu osobu po svojoj volji i zatim tvrde da je ta osoba legitimni predstavnik Hrvata. A neće pomoći ni oni koji nakon svakih izbora promijene nacionalnu pripadnost, jer eto, slučajno se osjećaju upravo pripadnicima onog naroda čijih predstavnika nedostaje u pojedinom predstavničkom tijelu, te tako oni zauzmu te pozicije.

– Neće i ne mogu postići rješavanje jednakopravnosti oni koji ne priznaju pravo legitimnim predstavnicima Hrvata da u demokratskoj proceduri predlože bilo kakva rješenja koja vode ostvarenju jednakopravnosti, od uvođenja posebne izborne jedinice, restrukturiranja BiH, Federacije BiH i županija, pa do stvaranja trećeg entiteta. Oni bezrazložno plaše svoj narod trećim entitetom kao dijeljenjem Bosne i Hercegovine, a to nema veze sa stvarnošću, što je nedavno priznala i Međunarodna krizna skupina (ICG), inače tradicionalno nesklona Hrvatima. Treći entitet bi vodio normaliziranju stanja i raščišćavanju odnosa, a time normalnijem funkcioniranju i učvršćivanju države BiH

Uzimajući u obzir sve navedeno, pozivamo i molimo novoizabranu Predsjednicu Republike Hrvatske (ali i hrvatske zastupnika u Parlamentu EU) da nastavi pomagati na traženju najboljeg rješenja kako bi BiH stala na pravi put za članstvo u EU uz istovremeno rješavanje jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH, posebno internacionalizirajući ovaj problem. To je njena obveza kao dobrog susjeda, predsjednice zemlje članice EU i supotpisnice Daytonskog mirovnog sporazuma (sve dok taj sporazum vrijedi). Tome treba dodati obvezu skrbiti o pravima i položaju hrvatskog naroda ma gdje da živi, u skladu s Ustavom RH.

Pozivamo međunarodnu zajednicu, osobito SAD i EU, te zemlje PIC-a, da se aktivno uključe u reformiranje i emancipiranje države BiH, te ostvarenje jednakopravnosti svih naroda u BiH, na temeljima Rezolucije Europskog parlamenta od 6. veljače 2014. o izvješću o napretku Bosne i Hercegovine za 2013. godinu i Rezolucije 131 koju je izglasovao Američki senat na prijedlog senatora Begicha. Plašimo se da će bez njihove pomoći, BiH ostati u kaotičnom i nedefiniranom stanju bez ikakvih izgleda da se uključi u EU.”

M.J.

facebook komentari

 • srka

  Bošnjaci nikada neće pristati na restrukturiranju tzv. Federacije, a s’druge strane netaknuti genocidom “uteeljen” teritorij tzv. RS!?!
  Unutarnje uredjenje RBiH a po omjeru demokratskih zapadno-europskih zemalja je dakako nuzno…ali se problemu treba pristupiti onako kako i doliči…a nikako s’polovice herca!

  by Srka®

  • Agromentum

   Nema problema, samo ti reci kako. Ako pogledamo prijedloge Hrvata zadnjih godina, oni su bili uvijek i u interesu Bošnjaka.

   • srka

    Ukinuti oba tzv.entiteta, te raspisati referendum…
    Po mojim primatranjima…Teritorij BiH i HR su povijesno nerazdvojivi…te je samim tim sramno bilo kakvo spominjanje “republika” ili pak “entiteta” unutar drzave.
    by Srka®

    • Agromentum

     Nisan te sasvim razumio jer ti uvjek pišeš “R”. Ali u redu. Sjeti se kad je Tuđman predložio konfederaciju između HR i BiH a Alija čak i deklarativno pristao – a možda i nešto potpisao. Koja je to vizija bila, danas bi BiH bila u EU i posvetili bi se drugim problemima.

     • srka

      Što nije ne znači da ne moze i neće biti…vrijeme teče…i učiniće svoje.
      Osobnog sam mišljenja da je za BiH bolje integrirati se u okrilju prirodne granice RH, inače se moze dogoditi da na dulje vrijeme ostane u raljama istočno-ruske gubernije….što bi naravno bilo i više nego pogubno.
      by Srka®

     • Agromentum

      Osjećati se kao dio zajednice koja se zove EU je velika stvar, mislin da su se svi koji prate situaciju u to mogli uvjeriti nakon stupanja Hrvatske u EU. Naravno da ta EU nije na nekom idealnom nivou ali to neće nikad ni biti, ali će zato biti i ostati najbolja opcija.

  • Ljuta Trava

   Bošnjaci su priznali postojanje RS potpisom Alije Izetbegovića , znam da vam se to ne sviđa ali to je istina .
   Uostalom Bošnjaci i nisu faktor kojeg bi se pitalo da nešto daju ili ne daju Hrvatima ,već će ih se primorati da ispoštuju potpisano a to je konstitutivnost Hrvata .
   Ne znam čemu uopće nekakvo zavaravanje sa tzv.bošnjačkim faktorom kao nečim o čemu ovisi ustavom garantirao pravo a upravo su danas bošnjaci ti koji fanatično ruše BiH svojom suludom politikom a to je prepoznala i međunarodna zajednica .
   Njihove prijetnje ratom i otvoreno zveckanje oružjem su za unutarnje potrebe njihovih političara koji su svjesni da nisu sposobni ni prehraniti narod koji još uvijek pokušava stvoriti nekakav nacionalni identitet izmišljanjem imena nacije ,jezika i kulture.

   • srka

    Zar je po tebi omjer za “priznanje” pod plaštom granata, snajperista, nozeva i krvlju zednih četnika!???
    Ne Ljuti, to “priznanje” tzv. rs ima rok valjanosti…i nije trajno.
    Nije to baš tako, da Bošnjaci nisu faktor i da ih se nema što pitati…isto tako to vazi i za BiH Hrvate i Srbe…jer zaobilaziti netkoga kao nebitan faktor…pa povijest je mnoštvo puta pokazala da se upravo tim koji “zaobilaze” obije to o glavu…prija ili kasnije.

    Što se tiče nacionalnog identiteta, pa ti Boga ti poput četničkog vojvode…prvo Srbi te onda à la Amebe!?
    Zar nije sve u univerzumu u datome trenu nastalo, a da prija toga nije ni bilo?
    I sramno je netkome nešto namjetati ili pak osporavati, a i sami ste zrtve nijekanja i osporavanja….kako nacionalne odrednice tako i teritorije drzave koja vama pripada…a od stane vam istočnih susjeda.

    Malo više sportaškoga duha…nije od goreg.
    😉

    by Srka®

    • Ljuta Trava

     U Daytonu nije bilo nikakvih granata .Međunarodni sporazumi se moraju poštivati a to o čemu ti pišeš je kristalno jasno svima kako i na koji način ,, najstariji narod ,, stvoren u nekom restoranu 1993 shvaća i prihvaća mirovni sporazum ,odnosno međunarodne ugovore .
     Alija Izetbegović je svojim potpisom stvorio RS , a da nije potpisao nebu bilo RS .
     To su činjenice a to što bi VI sve dali da nije tako , e to su puste želje i pusti snovi.

     • srka

      E jes ti omjer mira i negranatiranja “Dayton”…svaka čast!?!
      Pa nije cijeli teritorij BH premjestio i Daytonu, već se susrelo par nebitnih političara koji su se igrali povijesti, a sirotinja je i dalje bila u strahu!
      S’druge strane….mudro je bilo zaustaviti stradanja, pod svatku cijenu…sam se treba biti uvijek svjestan da prljava rabota nema svijetle budućnosti…
      Te samim tim tzv. RS je za me samo fictio (lat.) zla, mrznje, silovanja, klanja, masovnih ekzekucija…ništo pozitivno nazalost!
      Samo umno-poremećeni nestetnici mogu podrzavati opstanak tzv. RS!
      by Srka®

     • HRSmoock

      Srki, znaš li što je alternativa “lijepim željama”? Ništa u životu nije idealno, ali furati unitarizam po svaku cijenu vodi novom ratu, U čemu bi bila poanta? Očigledno je da političari svoju nesposobnost i lopovluk pokrivaju tezom da je BiH “loše ustrojena”. A ubojstva i razni drugi zločini su se dogodili zbog “velike ljubavi” domicilnog stanovništva. I ti bi opet da ih spajaš? Da se još malo “vole”?
      Svijet je stvari u BiH postavio ovako i to uz dobro promišljanje. Za nerad i nesposobnost da se dvadeset godina ne možemo dogovoriti nisu krivi stranci. Prduckanje (nema boljeg izraza) lokalnih pašica i šerifa je apsolutno nebitno. Istina je ono što kažu velike sile. I ne treba im previše dosađivati. Jer bi mogli opet da se pozabave nama, a to se nikome ne bi svidjelo.
      Ostati u zadnjoj klupi, uraditi zadaću i biti što tiši.

     • srka

      Hahahahaha…vječiti djačić à la Smuhuk.
      Druze Smuče…Zdravo!
      Nije te dugo bilo…a vidim i ti si od onih koji bi da budu “Charlie”…
      “Jedem das Seine”…Smuče…
      by Srka®

     • HRSmoock

      Nikako ne bih htio da prođem kao Charlie. Meni je Hara-Kiri bio veća fora nego Charlie Hebdo, a Wolinski me je pratio kroz čitav život. I sad neka dva mamlaza iz bilo kog razloga dođu i ubiju ga iz “kalaša”. Zato što se njima nešto ne sviđa. Nek se jebu i oni i svi koji tako misle. Nikog ne diram, ali mi niko neće određivati što čitam, gledam, mislim…Kakva je razlika između njih K.K.K., Gestapoa i svih brojnih “pravovjernih” kroz povijest?

     • srka

      Samo umno-poremećeni nesretnik moze oduzeti čovjeku zivot iz nekakvih mu njemu razloga!?!
      Tu nema dvojbe.
      S’druge strane Smuče, treba se imati granica…i u “slobodi govora”…
      by Srka®

     • HRSmoock

      Sloboda govora nema granica. U tome je štos. Ne smije se ograničavati, inače ne bi bila sloboda. Jer zna se što je govor, a što je uvreda. Pre samo par stotina godina na snazi je bio poredak da se sunce okreće oko zemlje (imaš to i u Kuranu) ili da je zemlja ravna ploča. Ako izađeš iz tog okvira ideš na roštilj.
      Mnoge stvari djeluju teško i uvredljivo mnogima, ali tako ide sa istinom i progresom.
      Ne valja, čak ni kada si istinski ogorčen i uvrijeđen da odgovoriš nasiljem.

     • srka

      Ako ćemo pravo…a hoćemo…što je ta te “sloboda govora” za drugoga je uvreda i obratno…te će svatk normalan to spoznati i ne prelaziti datu tangentu…i zivjeti u rahatluku, veselju i selametu.
      😉
      by Srka®

     • HRSmoock

      Neposredno nakon rata, recimo 1996. otišao kod dede u London (da se malo rekuperiram od dobrog života i ludog zezanja na Balkanu) kad ono tamo…Likovi u trenerkama, ‘zika u kolima (“Kad ja slušam muziku, sluša cela ulica”)…Jedino nisu imali pištolje ispod sica. Kulturni diverzitet je hebena stvar. U toj istoj ulici deset godina ranije nisi smeo da kihneš glasno. Nekoliko godina kasnije, vidim izbjeglice sa Kosova. Čuče (doslovno čuče) ispred marketa nekog Pakija i hvataju zjala. Kao da sam se našao u Prizrenu :))

      O Francuskoj da ne govorimo. Več dvadeset godina to ne liči više na bilo što normalno. Gledaj “La haine”. Nikad aktualniji iako je snimljen 1995.

      Ostaje nam jako malo vremena da se opametimo.

     • diablo

      Smooock, sve ono smrdi na obavještajne službe..Volio bih da je ovo još jedna teorija zavjere, ali se u zadnje vrijeme te teorije pretaču u praksu..

     • HRSmoock

      Biznis je odavno preuzeo sve. A mi smo obični potrašači ili roba. Kakve nam karte podjele. I mora se priznati da je sistem doveden do savršenstva.

     • diablo

      Naravno, problem-reakcija-rješenje..Jednostavan recept za manipulaciju masama..

     • srka

      Heee, što je zivot…mogli smo se sresti…i ja sam izmedju Boziće i nove 1996 godine bio u glavnome gradu GB-a.
      🙂
      Problema nije bilo…ovisi u koji si se frtalj republjike zadesio.
      :-))
      by Srka®

     • HRSmoock

      Nasilja je uvjek bilo u GB. Sjećam se prvih punk dana i OI pokreta…Uh. A tek fudbalski fanovi, pa doseljenici. Poslijednjih deset godina se krkaju i automatskim oružjem. Raspad totalni.

     • diablo

      Srka,HRSmoock je u pravu..Ako se netko smatra povrijeđen,uvrijeđen ili neopravdano prozvan, postoje institucije, odvjetnici, sudovi, odštetni zahtjevi, a ne odmah uzeti kalaš ispod kreveta i sam uzeti pravdu u svoje ruke..Nitko nema pravo oduzeti nekome život, pa ni u ime Boga!Zašto?Zato što nema ni jedan validan dokaz da je to od Boga, niti ga može imati..

     • HRSmoock

      Nije se lako osloboditi nasilja. Tako kažu. Kažu i to da je ego krhka stvar i da je u modernom svijetu stalno na udaru. Pa onda ti nježni i krhki odreaguju na svaki udarac “okrutnog svijeta”. Malo po ženi, djeci, komšijma, susjedima…A najjače je kad se pravdaju da štite Boga ili riječ Proroka. Previše je licemjernih nesretnika na ovom svijetu.

     • diablo

      Ma krive su vjerske zajednice, one najviše stvaraju podjelu među ljudima i koče razvoj istih..Pogledaj samo kroz povijest što je radila KC, dok je bila Inkvizicija.Danas se obilato koriste svim tehnološkim dostignćima, čak i više nego i jedan državnik na svijetu..

     • HRSmoock

      Kršćani su ipak male mace za mnoge druge religije. Muka mi je od popova bizniMena, ali to opet nema veze sa samom vjerom i Kristovim učenjem. Stari Zavjet ima brutalne dijelove, ali sam Krist nikada nije pozivao na nasilje. Naprotiv. Kakve god bile crkve, ne zaboravi da bismo danas bili Ibrahim i Mustafa da ih nije bilo :))

     • peppermintt

      ham ima toga ali zar se ne zapitaš kako to da iako su milijuni ljudi izrabljivani od gospodara , bez plaća , bez odmora, ali nikad nitko ne napravi nikakav -ekonomski džihad ? a čak si i više ponižen kad ne možeš niti raditi niti živjeti od svog rada niti imati dostojanstven život ?

     • HRSmoock

      Biće toga. I neće biti lijepo za vidjeti.

     • peppermintt

      ali zar nije to simptomatično i priličan putokaz oklen “vetar puše “

     • HRSmoock

      Sveje toliko isprepletano da ni stara fora Follow the money više ne pomaže. Inače, odličan film iz 1976, “All The President’s Men”.

     • peppermintt

      gledala sam -odličan, a znaš koji mi je još dobar, onaj Kolo sreće

     • HRSmoock

      Ah, to mi je film iz djetinjstva. “Dan” Aykroyd i Eddie Murphy na krilima “Subotom uvječe uživo”.

     • peppermintt

      ja kad san ga prv put gledala ono nako nisam ni uključivala mozak 😛 zabavno bilo ali kad samo promotriš sve te nevjerojatne postavke u filmu kao nečiji hir su zapravo naša svakodnevnica ..

     • HRSmoock

      Naš je prijatelj devedesetih trgovao dionicama zaleđenog soka od pomorandže. Stalno smo ga zezali da ako što zabrlja ide u kavez sa gorilom :))

     • peppermintt

      :)))

     • srka

      Diablo, a gdje ja to prozivam na rješenje ovozemaljskih problema sa tim vašim “Kalašom”?
      Smatram da sam više nego i jasan…naime, ako bi svatk govorio drugome ono što misli ili pak ne misli…zna se gdje bi i kako bi to završilo…
      by Srka®

     • diablo

      Srka, došlo je do nesporazuma.Nisam mislio na tvoje prozivanje, već sam se nadovezao na protekle događaje u Parizu..Ja kao liberal u duši smatram kako svatko ima pravo da iznese svoj stav i svoje misli, bilo kad i bilo gdje, pa sviđalo se to nekome ili ne.Mislim kako je gradonačelnik Rotterdama Ahmed Aboutaleb bio sasvim jasan.Znaš li zašto mene osobno takav tisak ne može povrijediti ni po jednoj osnovi?Ne kupujem ga i ne čitam….

     • srka

      …Ok…i ja vidim da se nismo razumjeli.
      🙂
      by Srka®

     • diablo

      Potpisujem komentar do zadnjega slova!

     • Ljuta Trava

      Pa zar ti stvarno ne shvaćaš da je upravo Alija Izetbegović svojim potpisom podržao RS , i omogućio postojanje RS . Da nije bilo tog potpisa nebo bilo ni RS .
      To su činjenice .

     • srka

      Gospon Izetbegovića kao čovjeka i vjernika cijenim i simpatiziram.
      Kao političara, NEIN!
      Tako da za me uopće nije omjer što, kada i gdje je on potpisao!
      Vizija i istrajnost…su jako bitne “činjenice” Ljuti…a vidim tebe plaho raduje što ti je “Lijepa naša” zaokruzena bodljikavom zičom i mrtvačkim glavama!
      Bravo!
      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Zar ti stvarno ne vidiš gdje živiš . Međunarodni sporazumi se moraju poštivati . Znam da ti nije drago ali Alija Izetbegović je svojim potpisom omogućio postojanje RS.
      I da su Srbi barem malo mudriji u sred B.Luke bi mu trebali podići spomenik u znak zahvalnosti .Bez njegovog pristanka i potpisa svi srpski snovi o prekodrinskoj ,,državi,, ostali bi samo snovi .

     • srka

      Hahahaha…zasluzuješ Oscara!
      Čuj “prekodrinskoj drzavi”!?!
      Gdje ti vidiš tu drzavu?
      Hahahahaha…dalekoooo je to od drzave, i ti to vrlo dobro znadeš Ljuti.
      😉

      PS ( da, zivim na zapadu, i znam kako se medjunarodni sporazumi i ugovori sklapaju…uz silovanja, klanja, masovna ubojstva…zasigurno ne!)
      Strpljenje je vrlina Ljuti…bumo vidjeli.
      by Srka®

     • Ljuta Trava

      O da itekako ćemo vidjeti , ali nema više plaža na Jadranu . Prije toga pokušajte barem nahraniti gladni narod ,jedina firma koja radi punom parom u manjem dijelu Federacije je Merhamet , upitan se zašto .

     • srka

      Hahahaha, kako nema Ljuti?
      Doduše ja sam svoj djelić plaze nekoč prodao….natjerali me nepotrebnim izdacima…
      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Eto

     • srka

      Pusti Turčina da se malo ispliva i na Adriji from HR….u rahatluku.
      :-))
      by Srka®

     • Ljuta Trava

      Može ,nema problema ali prsno sa glavom u vodi 🙂

     • HRSmoock

      Ma Srbi su htjeli Aliji dignuti spomenik još 1992. Nadgrobni :))
      No, kad smo već kod toga, trebalo bi pohvaliti i Muhameda Filipovića. Tunja je također bio odličan.

     • Ljuta Trava

      Tunja je pokazao svu raskoš prevrtljivog karaktera cvjetića.

     • HRSmoock

      On je najopasniji bio. Čak je imao veze sa SK Pokretom za Jugoslaviju. Nesporno pamjetan i prepreden lik.

     • peppermintt

      imam prijedlog uz taj spomenik neke dio “naših “usijanih glava neka posade cvijeće recimo karanfile uklopili bi se odlično naravski uz podlogu od stihova rajkana vasketa 😛

     • HRSmoock

      Ja više volim Vlajkijevu “Stravu u Ulici brestova”. :)) Gdje si, Peppiću? Sve cool?

     • peppermintt

      jah , isti je to “tonalitet”
      tuj sam sve ok, malo sam u rukomet fazonu, kak bi rekli malo san si Duvnjak :))
      si se lipo proveo i obavio sve planirano 😉

     • HRSmoock

      Hvala na pitanju, malo smo izmjenili planove. Trebalo je 8. da stignemo u Pariz…Ali iz poznatih razloga smo promjenili plan i zapalili pravo u Normandiju.

     • peppermintt

      jesi stigao doma sad ? 🙂

     • HRSmoock

      Stigli još preksinoć.

     • peppermintt

      kak je dječak sve izdržao 🙂

     • HRSmoock

      On je kuntao :)) Pozajmili smo neku fensi stoličicu za dulja putovanja, a išli smo “lendikom” od prijatelja koja je idealna za dječije stoličice jer ima puno prostora.

     • peppermintt

      a djeca to inače super podnose, i većinom prepajke putić cili 🙂

     • HRSmoock

      Mogu reći i da sam se ja nakuntao. Mjenali smo se na sto km. Samo pređem pozadi i zzzzzz .))

     • peppermintt

      nu ko je to vidio zabušavat aja 😛 a gentleman :))

     • HRSmoock

      Nisam godinama vozio “Lendiku”. Pogotovu na autoputu. Treba vremena da se privikneš.

     • Ljuta Trava

      Ja predlažem da spomenik otkriju Vasić i Zriki , naravno sve bi popratilo i počasno postrojavanje 1. Spray voda Here.

     • peppermintt

      😛 :)) nego oklen vaske uskrsnu najednom i zake zapravo ???

     • Ljuta Trava

      Pa zar nisu i jedan i drugi veliki zagovornici RS?