HNES: Etička osuda za veleizdaju protiv Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske

7

U srijedu 10. prosinca 2014., s početkom u 11 sati u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava „Hrvatsko nacionalno etičko sudište” (HNES) je održalo svoju drugu javnu sjednicu. Na sjednici je Predsjedništvo HNES-a izvijestilo javnost s koncepcijom i dosadašnjim djelovanjem HNES-a, te je  pročitana „Etička osuda za veleizdaju protiv Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske, koju je donijelo Sudbeno vijeće HNES-a.

Ivo Josipović je po 14- točaka optužnice osuđen za etičku veleizdaju naroda i Hrvatske. 

Na sjednici je pročitana optužnica, na kojoj su prisustvovali i branitelji prosvjednici i predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Najduži i najveći aplauz dobiven je u dvorani za osudu predsjednika Josipovića, kada je bivši ministar vanjskih poslova Zvonimir Šeparović rekao da je prvi predsjednik Franjo Tuđman uvijek težio prema pomirdbi. Zato je 1993. odlučio staviti Josipovića u Haški tim, da se to iskoristi za pomirdbu, odnosno da se pomogne Republici Hrvatskoj.

Međutim, Josipović je to iskoristio protiv Hrvatske, učinio sve samo da našteti njezinim interesima. Josipović je optužen između ostalog za uništavanje istine o domovinskom ratu, izjednačavanje agresora i žrtve, da se Hrvatsku ponovno ugura u regiju odnosno stvaranje nove Jugoslavije i zadnje štiti interese komunističkog režima.

Prvi glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova RH, u Tuđmanovoj Vladi, Ante Babić, rekao je da se Josipovićeva pravednost temelji na životu odnosno političkom djelovanju njegova oca, Ante Josipovića koji je nakon sloma Hrvatskog proljeća bio u komisiji koja je odlučivala o političkom progonu, tko će ići u zatvor ili tko će dobiti otkaz.

Sjednica Etičkog sudišta

Sjednica Etičkog sudišta

Dr. Zdravko Tomac na sjednici je prisutnim braniteljima rekao da ipak odu svojim domovima, jer narod zna njihove zahtjeve. Da budu sa svojim obiteljima za božićne blagdane jer je naša vlast neosjetljiva na njih i ne želi uopće znati za zahtjeve naroda.

Između ostalog, na sjednici je predstavljena knjiga ”Hrvatske veleizdaje”, što je podijeljeno na etičke veleizdaje za koje su optuženi Stjepan Mesić, Vesna Pusić i Milorad Pupovac te etičke osude za što je osuđen predsjednik Josipović.

OBRAZLOŽENJE PRESUDE:

hnes1kamenjar.com

facebook komentari

  • peppermintt

    Potpisujem.

    • EMINƎM

      i to objeručke

  • Agromentum

    Veleizdaja, nego šta! Tolika grčevita borba protiv hrvatske državotvornosti se može i nazvati samo veleizdajom.

  • wolf

    Nemojte stevicu,ni sad mu se neda spavat sebet gubitka onog ceka u Australiji.

  • wolf

    U rvackoj bi tribalo organizitat takmicenje ko je veci izdajnik,
    Konkurencija je jaca nego na svjetskom prvenstvu.

    • peppermintt

      nekolicina njih bi morala slodarno dijeliti zasluženo prvo misto.

  • Svaka čast ljudi!