Pratite nas

Reagiranja

HNES: Istražiti, optužiti i osuditi djela izdaje nacionalnih interesa Hrvatske

Objavljeno

na

Priopćenjem za javnost oglasilo se Hrvatsko nacionalno etičko sudište u kojemu navode:

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) utemeljeno je u lipnju 2014. godine, na inicijativu Hrvatskog žrtvoslovnog društva (HŽD) od strane skupine građana među kojima su bili akademici, profesori, javni djelatnici, predstavnici domovinskih udruga i predstavnici Hrvata u iseljeništvu, sa svrhom istražiti i gdje se nađe potrebnim optužiti i osuditi pojedince za djela izdaje nacionalnih interesa Hrvatske.

Na prvoj sjednici HNES-a održanoj 20. rujna 2014. u Vukovaru izrečene su prve javne optužbe za Ivu Josipovića, Vesnu Pusić, Stjepana Mesića i Milorada Pupovca. Na drugoj radnoj sjednici, prvo sudbeno vijeće u sastavu Zvonimir Šeparović, predsjednik vijeća te članovi Nikola DebelićZvonimir HodakJosip JurčevićNevenka NekićJosip Pečarić, Željko Olujić, Zdravko Tomac i Zdravko Vladanović donijelo je 10. prosinca 2014.  etičku osudu Ive Josipovića za veleizdaju.

HNES ima u istražnom postupku i donijeti će uskoro etičke  osude za slijedeće osobe:

  • Vesnu Pusić, ministricu vanjskih poslova
  • Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike
  • Milorada Pupovca, saborskog zastupnika
  • Zorana Milanovića, predsjednika vlade RH
  • Budimira Lončara, Miloševićevog ministra vanjskih poslova
  • Voju Stanimirovića, šefa saniteta i gradonačelnika okupiranog Vukovara,

A donijeti će i prve etičke osude o nepoželjnosti (persona non grata) za slijedeće osobe:

  • Vesnu Teršelič, šefica agencije Documenta
  • Olivera Frljića, intendanta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i
  • Karla Bildta, bivšeg zastupnika međunarodnih organizacija za bivšu Jugoslaviju

U postupku protiv navedenih osoba mogu se javiti svjedoci i građani sa svojim dokazima o izdajničkom ponašanju spomenutih, a spomenuti će moći osobno ili preko svojih zastupnika izložiti svoju obranu od ovih etičkih osuda koje pripremamo. Anonimne prijave ne prihvaćamo.

Oni koji to žele mogu se javiti na našu e-mail adresu: [email protected]

[ad id=”40551″]

Dr. Zvonimir Šeparović , Predsjednik HNES-a

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Ipak se odgađa Noć kazališta

Objavljeno

na

Nakon apela Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) da se Međunarodna manifestacija Noć kazališta ne održi 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, organizator, NS Dubrava, je samo dan nakon toga,  i na svojim službenim stranicama objavio novi datum.

Dakle, ova manifestacija se odgađa i bit će održana 25. studenoga, bez obzira što će se u drugim državama održati onako kako su pravovremeno obavijestili.

To je svakako dobro došao potez organizatora, jer nikako ne bi imalo smisla da se „poklope“ kazališne predstave i sjećanje na dane ponosa i slave!

Međutim, pojedini hrvatski (?) portali su vrlo zločesto reagirali na apel branitelja, zalažući se da se manifestacija ipak održi 18. studenog, samo da se toga dana  što više skrene pozornost s održavanja skupova u Vukovaru i Škabrnji.

To im, srećom,  ovog puta, nije uspjelo.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati