HNES: Pupovac persona non grata u Hrvatskoj

14

Predsjedništvo Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta (HNES), na svojoj današnjoj sjednici , razmatrajući stanje nakon izvanrednih parlamentarnih izbora za Hrvatski Sabor, zaprepašteno je najnovijim pojačanim agresivnim antihrvatskim ponašanjem Milorada Pupovca:

1. Milorad Pupovac je za svoje negativno antihrvatsko djelovanje 2013. godine etički osuđen od ovog sudišta za nacionalnu veleizdaju.

2. Taj Srbin rođen u Hrvatskoj koja mu je time trebala biti domovina, kao zakoniti „glasnik” Srba u Hrvatskoj nikada nije pokazao niti minimum korektnosti prema domovini i državi Hrvatskoj. Naprotiv, njegova mržnja prema Hrvatskoj sve je otvorenija i agresivnija..

3. Njegove sve učestalije i sve bezobraznije provokacije, izazivanja i optuživanja, bez ijednog osnova u ičemu osim čistoj mržnji i vrlo isplativom etno biznisu, poprimaju razmjere otvorene agresije kojoj se vlast i narod moraju suprotstaviti.

4. Brojni su primjeri njegova nepodnošljiva ponašanja: nošenje žute vrpce u Saboru, najava sa Saborske tribine da će uskoro biti i fizičkih napada, bezbrojne javne izjave snažno medijski popraćene o tobožnjoj ugroženosti Srba i o tobožnjem širenju ustaštva u Hrvatskoj, javna osuda Oluje i najnoviji subverzivni posjet patrijarha Bartolomeja u režiji Pupovca sa napuhavanjem brojki srpskih žrtava u Jasenovcu,

5. Pupovac i njegov suradnik Vojislav Stanimirović, koji je optužen za ratne zločin u Vukovaru, i za to etički osuđen od HNESa za veleizdaju, u post- izbornim aktivnostima drsko se natječu za uključenje u novu Vladu RH i zahtjevaju da neće sudjelovati u Vladi u kojoj bi bio sadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović .

Zbog svega toga Hrvatsko nacionalno etičko sudište najoštrije etički osuđuje agresivno velikosrpsko ponašanje Milorada Pupovca, proglašavamo ga nedostojnim kao persona non grata i objavljujemo da bismo svaku suradnju sa Pupovcem smatrali i etički osudili kao čin nacionalne veleizdaje.

Za HNES: dr. Zvonimir Šeparović, dr. Nikola Debelić, akademik Josip Pečarić, dr. Josip Jurčević, dr. Zdravko Tomac, dr. Stjepan Razum, Božidar Alić i književnici Nevenka Nekić, Đuro Vidmarović i Zvonimir Hodak.

facebook komentari

 • Agromentum

  Najprije bi mu trebalo biti sve non gratis, pa se možda ipak preseli tamo gdje mu je mjesto.

 • Sivooki

  Neka čuje što mislimo svi mi…a ne da bude potpredsjednik vlade.

  • kršni

   Apsolutno! Plenkoviću treba poručiti što mislimo o Pupavcu, ali i Radinu koji je prezime okrenuo na talijanski! A HNES je najjasnije obrazložio “pupavštinu”.

 • EMINƎM

  Pupovc za vrijeme agresije na Hrvatsku je redovito pohodio brata u takozvanoj SAO okrajku. Brat za razliku od njega je poražen,

 • cleuna892

  A zasto se i Plenkovicu na isti nacin nebi uputilo javno upozorenje,da cemo osuditi i svakoga tko suradjuje s ovim cetnikom.
  Mislim da na to imaju pravo oni cijim je glasovima dobio izbore.
  Pustite ovdje Pupovca,on j.e stara poznata prica i nije on krivac ako udje u vladu.Naravno ne mislim da ga se amnestira doslovno,ali u ovom slucaju,nije ni Plenkovic sveta krava .

  • Saga
   • cleuna892

    Upravo potpisao.

    • kostresh

     me2

  • Otporaš

   PISMO RANKA PRIMORCA MIRI BAREŠIĆU 23.2.1981. | Kamenjar

   kamenjar.com/pismo-ranka-primorca-miri-baresicu-23-2-1981/

   • cleuna892

    Otporašu, nije ovo ona Hrvatska za koju smo se ti, ja i mi mnogi borili. Ovo je njihova, komunistička, država, a ne naša”.

    Nzalost,sve je sazeto u ove dvije recenice,i sto je jos zalosnije to je cinjenica koju vise nitko od nas koji smo sanjali neku drugaciju Hrvatsku,ne porice.
    Ni ja,kada sam isao u rat 1991.god.ni u snu nisam mislio da ce iz nase patnje(opet lako za nas koji smo prezivjeli) izrasti ovakav monstrum.
    S Milanovicem se nisam slagao ama bas ni u cemu,ali to da na vlasti imamo “Briselskog catu”,nazalost,potpuno je u pravu.
    Pozdrav otporasu!

    • Otporaš

     Poštovani, tako si mi sada drag. kada sam zadnji put preko telofona razgovarao s Rankom Primorcom, to je bilo nekilo dana prije njegove smrti u prosincu 2009., rekao mi je sa suzama u očima: dragi moj Mile ovo nije naša Hrvatska. Ovo je njihova Hrvatska. Mi se za ovakovu Hrvatsku nismo borili…
     Dragi moj prijatelji i ti si mi upravo teko nešto sada rekao. Ali, oni koji su patili za Hrvatsku od osam (8) slova, imaju je danas. A na nama svima je da ju proširimo i očistimo…
     PoZDrav i javi se.

     • cleuna892

      Vrlo rado,
      Jos jedan veliki pozdrav!

 • Otporaš

  Pupavca treba uhapsiti, staviti u zatvor, pozvati najistaknutije hrvatske odvjetnike da podignu optužbu protiv njega za huškanje i mržnju protiv one zemlje u kojoj se je rodio, a to je HRVATSKA. Tada neka Pupavac uzme za svojeg branitelja Antu Nobila i neka ga ovaj brani, ne jugoslavenskim zakonima, nego zakonima njademokratskije zemlje na svijetu AMERIKE. Tek bi tada i Nobilo i njegov štićenik Pupavac vidjeli da je Popavac jedan VELIKI IZDAJNIK SVOJE DOMOVINE PO REĐENJU HRVATSKE…

  https://hrvatskoobrambenostivo.com/…/udbina-guja-u…/

 • kvaternik

  lista pojedinaca (a nisu osobe!) koji bi bili “non grata” u Hrvatskoj morala bi biti duza: Pupovac, Stanimirovic, Seselj, Vucic, Nikolic, Pusici, Pedja, Jovanovic, Ostoja, Meske, ……..