HNS ODUSTAO OD MINISTARSTVA PRAVOSUĐA, DOBIT ĆE GRADITELJSTVO I OBRAZOVANJE!

12

U Banskim održan je prvi krug pregovora između HNS-a i HDZ-a o koaliciji. Pregovarački tim HNS-a čine predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec i v. d. predsjednika Predrag Štromar. Uz premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima su i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković te šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, javlja HRT

“Imat ćemo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i vodit ćemo kurikularnu reformu. Sve ćete doznati za par sati”, izjavio je nakon prvog kruga pregovora o koaliciji s HDZ-om HNS-ov pregovarač Predrag Štromar. “Ne spašavamo svoju kožu – želimo spasiti Hrvatsku, stavili smo Hrvatsku ispred stranke. Izbori su najgore rješenje, a uštedjet ćemo državi 200 milijuna kuna”, dodao je. Ustvrdio je kako će HNS biti bolji i kvalitetniji kad se potvrdi da dobro rade posao. Razgovori će se nastaviti nakon dva sata, a dogovor se očekuje već danas, najavio je Štromar.

“Na razgovore idemo u dobroj vjeri, u želji za kvalitetnim dogovorom koji će osigurati parlamentarnu većinu i kvalitetan rad vlade”, izjavio je po dolasku u Banske dvore Gordan Jandroković.

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg pri izlasku iz Vlade novinarima je kazao da bi za nekoliko sati ili najkasnije sutra trebalo biti poznato tko su novi ministri.

Međutim, ni on, kao ni ministar graditeljstva Lovro Kuščević nisu željeli otkriti sastav buduće Vlade, već su poručili da će sve reći premijer Andrej Plenković. Prema neslužbenim informacijama o povjerenju novim ministrima trebalo bi se glasovati već sutra.

HNS ide u koaliciju s HDZ-om!

facebook komentari

 • Sivooki

  Sve bolje i bolje.

  • goranka

   Znači, nije srijeda bila di dej, bit će to mejbi petak za metak gospođe kundak. Ništa od kurikula, nekmoli obrazovnog uputnika. Natrag na kurikulum. Stabilno i inkluzivno.

   • Sivooki

    Još me nisu pregazili, ali nije daleko ni to.

    • goranka

     A, sad?
     Imena novih ministara.

     “Riječ je o Predragu Štromaru, postat će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, prof. Blaženka Divjak postat će ministrica znanosti i obrazovanja, Davor Božinović postat će ministar unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, Marko Pavić ministar rada i mirovinskog sustava, dobar je jako, vidjet ćete, upoznat ćete ga, vidim da ga ne znate, a ministar uprave bit će Lovro Kuščević”, poručio je čelnik HDZ-a.

     • Sivooki

      A što reći na to…?
      Meni ostaje pouzdanje u Boga.
      On je dugovječniji od Pljunkija.

 • Istina

  LJEVICA I DESNICA

  Politika je igra potrage za vlašću. U svim demokracijama dvije različite organizacije igraju tu igru. Jedna je vidljiva, čiji igrači drže urede kao članovi vlade dok je druga nevidljiva,
  sastavljena od pojedinaca koji kontroliraju vidljive i koja ima pravu moć – moć novca – koji stvara ili razara svoja oruđa.

  Vidljiva organizacija je podijeljena na ljevicu i desnicu. Ima puno frakcija koje slijede ili jednu ili drugu stranu, ali bez obzira tko je na vlasti ide se za jednim te istim ciljem: što više vlasti u rukama vlade, a što manje vlasti onima koji ju izaberu.

  U vladi ili izvan vlade, motivirajuća snaga leži u ljevici. Desnica joj je samo podloga koja ju ističe. Cilj je što više osiromašiti naše vrijedne djelatnike kažnjavajući ih porezima tako da je
  vrlo mala razlika između radnika koji svoj dohodak zarađuje teškim radom i onog koji živi od socijalne pomoći.

  Sve su ovo razradili nevidljivi mešetari vlasti koji, budući da ne odgovaraju naciji, ne mogu biti pozvani položiti račun za djela vlade koju kontroliraju. Ova slabost prirođena je svakoj vladi. Bila
  ona ljevičarska ili desničarska, radikalna ili konzervativna, njome upravljaju iste sile. Mijenjaju se samo marionete. A oni koji manipuliraju mašinerijom neometano nastavljaju. Birači koji se čude zašto su njihovi napori propali, uzalud se čude. Nasamarena javnost, njezino je pravo glasa farsa. Ako je sve ovo moguće na nacionalnoj razini zašto ne bi bilo moguće i na međunarodnoj?

  Poput vertikalnog hijerarhijskog lanca u Crkvi, postoji i vertikalni lanac naredbi što proistječe iz vrha kombinacije tajnih društava koja vode sekularni svijet; osim što u ovom posljednjem slučaju bilo koji izvršitelj zna jedino neposrednog učitelja ili „zapovjednika“. Svaki dan i sat lanac naredbi vodi k potpunoj kontroli cijele ljudske rase ode strane svjetske vlade. Ako bismo to usporedili s rakom, bio bi ti rak cijelog tijela međunarodne politike, luda, divlja izraslina koju će zasigurno okončati božansko posredovanje kakva je bila Kula babilonska.

  Deirdre Manifold

  • Vladimir Dananić

   U pravu je Manifold. Na to mogu samo nadodati ove nepogrješive riječi:

   „Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.“ (Ef 6,10-13)

   • Istina

    Da. Upravo tako.

 • Istina

  Pa i ovaj prometni znak na slici govori da je obvezatno skretanje u lijevo, a Thompson pjeva: “Nemoj ići lijevo na križanju staze.”

  • Istina

   Ovdje sam se malo našalio.

 • Dusko Besenic

  Reći ću jednostavnim riječima….ovakav “scenario” Hrvatskoj ne može priuštiti ni Hrvat ni domoljub i po dosadašnjem vjerovanju tako nešta se nije moglo očekivati od HDZ-a,jer je to IZDAJA svega na čemu počiva Hrvatska država! Ukratko; ovo je klasičan neprijateljski čin! Tko ga vodi i kreira?? Andrej Plenković….UDBIN “predstavnik” u javnosti !!! Predlažem poštenim članovima HDZ-a da opetovano šalju e-mail-ove i SMS-ove protestnog sadržaja…nije nešta,ali je bolje od potpune šutnje! A javno vidljivo i sramotno podaništvo članova Predsjedništva HDZ-a trebalo bi otrijezniti svo članstvo! HDZ-ovci,ako se želite opet osjećati ponosno i hodati uzdignute glave,sada su tu Esih-Hasanbegović-Glasnović !!!

 • Dusko Besenic

  HRVATSKOM VLADA MORALNI I POLITIČKI OLOŠ !