Neslužbeno: Središnji odbor HNS-a odlučio, ipak idu u koaliciju s HDZ-om!?

7

Središnji odbor raspravljat će o zaključcima stranačkog Predsjedništva koje je sinoć odlučilo da ta stranka ne ulazi u Vladu s HDZ-om

Još uvijek nije poznato u koji smjer će otići HNS, u HDZ-ovu Vladu ili ostati u oporbi i tako gotovo sigurno izazvati nove izbore. U tijeku je sjednica Središnjeg odbora stranke koja je počela u 17 sati, a zbog iste je sjednice HDZ odgodio svoju sjednicu Predsjedništva stranke.

No, znakovit bi mogao biti objavljeni status Gorana Beusa Richemberga na Facebooku: – U prvom poluvremenu pobijedilo je poštenje i zdrav razum. U drugome je nasrtaj klijentelizma i političke korupcije mnogo jači. Plenkovićeva hidra pustila je pipke mnogo dublje nego što sam vjerovao. Ali kako god bilo, čist obraz i uzdignuta glava vrijede više od ministarskih i drugih sinekura pored tople peći velikog gazde – objavio je nešto prije 19 sati Beus Richemberg na Facebooku, dajući do znanja da bi HNS ipak mogao krenuti u suradnju s HDZ-om.

Prema informacijama sa Središnjeg odbora HNS-a večernji list doznaje da je Srećko Ferenčak novi stari glavni tajnik stranke. Zanimljivo je i da je Ivan Vrdoljak dobio veliki pljesak nakon svog izlaganja. Puno slabiji pljesak dobila je Vesna Pusić. Kako se neslužbeno doznaje, HNS-ovci su do sada raspravili dvije točke dnevnog reda, a to su – analiza lokalnih izbora i ostavka predsjednika Ivana Vrdoljaka, koji je obrazložio razloge za jučer podnesenu ostavku.

Također se doznaje da oko 30 posto Središnjeg odbora HNS-a čine delegati iz varaždinske organizacije HNS-a koji su za koaliciju s HDZ-om. Tome treba dodati i 15 članova odbora koje je imenovao dosadašnji predsjednik Ivan Vrdoljak, koji se zalaže za tu koaliciju. Iza 19 sati Središnji odbor HNS-a krenuo je s pojedinačnom raspravom o mogućoj koaliciji s HDZ-om, a kako se pretpostavlja, sjednica će potrajati više sati.

TIJEK DOGAĐAJA

19:54 Andro Vlahušić je rekao da je ponosan na odluku Predsjedništva, a da Središnji odbor još nije glasao. Poljubio se s Vesnom Pusić i otišao u nepoznato.

19: 35 “Klijentelisti i korupcija u Hrvatskoj uvijek na kraju pobijede, nisam vjerovala da će tako biti u HNS-u”, izjavila je za Jutarnji list zastupnica HNS-a Nada Turina Đurić, koja se protivi suradnji svoje stranke s HDZ-om.

 

19:00 Iako se jos jutros nagađalo o njegovoj ostavci, Središnji odbor HNS-a odlučio je da Srećko Ferenčak ostaje glavni tajnik stranke.

facebook komentari

 • mrs jones

  odluka je pala !
  Ljevica se raspada !
  Susedu je crkla krava !

 • Paulaner Paulaner

  Ja ovo ne razumijem i ne prihvacam.

  • Maks

   Polako jos dan ili dva. Ovo je prvi zahtjev i pocetak pregovora HNS ili most su jedno te isto ja im jedino ne bi dao obrazovanje makar pod cjenu novih izbora.Pusicka, Reihenberg, Mrak i jos neki odlaze.

   • Paulaner Paulaner

    Ako je Plenkovica ponuda, kao sto se govori u medijima, ogromna, onda je sve ovo do sada samo igrokaz i nista drugo.
    HDZ ih ceka rasirenih ruku (pljuc). Ne ide mi nikako u glavu i jos nisam cula nista sto bi mi bilo bar donekle prihvatljivo i sto bi opravdavalo ovaj potez Plenkovica.

    • Maks

     Prva ponuda je ova od HNSa , sad su pregovori.

 • Dusko Besenic

  Plenković je obavio zadatak….RASPAD HDZ-a je započeo!!!

 • živko

  ovo sve što se događa je više nego odlično,svi igraju otvoreno,nije loše što se sdp i hns raspadaju,most je out,hdz je razotkriven do zadnjeg člana,ljudi moji nešto se dobro događa