Pratite nas

BiH

Hoće li Bošnjaci preusmjeriti na Hrvate 100 tisuća birača?

Objavljeno

na

Sugovornici koji su bili angažirani na početku ovoga projekta, potvrdili su kako se računa na više od 100.000 glasova raspršenih bošnjačkih birača diljem BiH

Bošnjačke političke stranke ni na predstojećim općim izborima u BiH nisu odustale od izbora političkih predstavnika Hrvatima i vođenja akcija suptilnog preusmjeravanja bošnjačkih glasova u korist političkih marginalaca među hrvatskim biračima kako bi se pokušalo do kraja razvodniti i neutralizirati hrvatsko pitanje, a ove stranke sa svojim hrvatskim satelitima nastaviti krčmiti ekonomske resurse.

Formiran je i stožer za nove prijevare

Iako se vjerovalo da Sarajevo pod utjecajem europskih krugova, određenih upozorenja iz Bruxellesa, ali i Zagreba, neće posegnuti za novim projektom u državnom Predsjedništvu, odnosno budućoj Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara, potajno se realizira plan neutraliziranja hrvatskih predstavnika većinskom voljom bošnjačkih birača. Po dostupnim informacijama, nekoliko političkih stranaka i ‘intelektualaca’ građanske orijentacije zajedno s plaćenicima više nevladinih organizacija u zgradi Unitica u Sarajevu su uspostavili izborni stožer. Ovaj stožer aktivno radi na izgradnji mreže potpore koja bi dovela do toga da se ponovi situacija u kojoj je gotovo postalo nevažno koji će od kandidata Bošnjaka biti izabran za člana Predsjedništva, ali da se najveća energija treba usmjeriti u izbor Hrvata koji bi ponovno bio drugi bošnjački kandidat i dakako po mjeri tih građanskih intelektualaca. Mediji, nevladine organizacije, društvene mreže angažirane su kako bi se maksimalno podržala nova manipulacija s Hrvatima.

Dobri Hrvat

Sugovornici koji su bili angažirani na početku ovoga projekta, potvrdili su kako se računa na više od 100.000 glasova raspršenih bošnjačkih birača diljem BiH kako bi se izabrao ‘normalan’ kandidat koji je protiv nacionalnih torova i podjela, te je puno prihvatljiviji od dva Bakira, Izetbegovića i Hadžiomerovića, Emira Suljagića, Fahrudina Radončića s bošnjačke strane, a s hrvatske od Dragana Čovića.

Čak su u tome smislu angažirani tzv. ‘hejteri’ po društvenim mrežama i komentarima koji poručuju kako treba Hrvatima ponovno izabrati člana Predsjedništva BiH kako više ne bi inzistirali na trećem entitetu, rješavanju navodnog hrvatskog pitanja. I dok je u ranijim slučajevima to bio kandidat iza kojega je i formalno stajalo političko Sarajevo, ovoga puta je izabran kandidat po mjeri koji relativizira pitanje hrvatske jednakopravnosti u BiH, nudi uopćenu priču koja dobro zvuči političkom Sarajevu i masama onih koji su nezadovoljni rezultatima upravo bošnjačkih stranaka. Hrvatski su politički čelnici zbog toga, doznajemo, posljednjih dana intenzivirali svoju kampanju pokušavajući motivirati što je moguće više hrvatskih birača kako bi spriječili ponavljanje scenarija koji bi doveo do izigravanja političke volje najmanjeg naroda.

Upravo sarajevski politički tvorci kaosa i računaju na uljuljkano ozračje kampanje unutar hrvatskog biračkoga tijela koje nema veće političke konkurencije, što dodatno pogoduje njihovoj odluci da u nedjelju izađu na izbore. Time samo daju prigodu političkim strankama Bošnjaka da nastave trgovati hrvatskim interesima, ali i ekonomske resurse što su uspješno činili u posljednje četiri godine platforme.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Policija privela sedam osoba zbog skrnavljenje spomenika braniteljima u Novom Travniku

Objavljeno

na

Objavio

Policija u Novom Travniku privela je u utorak sedam osoba koje su tijekom vikenda sudjelovale u skrnavljenju spomen obilježja braniteljima Domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), a mediji navode da su vandali bošnjački mladići.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije, novotravnički policajci završili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 19 do 23 godine, koji se terete da su uništili križ sa spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Novom Travniku.

Mladići su priznali da su u noći s petka na subotu srušili spomen križ težak 70 kilograma te su ga odnijeli sa sobom.

Policija je navela inicijale vandala koji su počinili ovaj prekršaj, M.B. rođen 1997., S.L. rođen 1998., H.G. rođen 1998., S.A. rođen 1999., B.R. rođen 1997., M.P. rođen 1994. i M.S. rođen 2000. svi iz Novog Travnika.

Policija će protiv njih Županijskom državnom odvjetništvu u Travniku dostaviti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Mediji navode kako su počinitelji bošnjački mladići, te da se radi o kaznenome djelu počinjenom iz mržnje.

Unatoč odlukama, Federacija BiH ne želi vratiti imovinu Katoličkoj crkvi u Travniku

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati