Hod za život u Zagrebu i Splitu, pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku”

0

U Zagrebu je okupljanje u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, a onda će se Ilicom krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića. U Splitu je okupljanje ispred Gospe od zdravlja.

U Zagrebu, i prvi put u Splitu, danas se održava nacionalni Hod za život. Pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku”, hodat će se i za svu nerođenu djecu sa sindromom Down.

Organizatorice Hoda za život poručile su da svako dijete ima pravo na život te da se protive prekidima trudnoće zbog genetskih poremećaja.

“Ono što mi u Hrvatskoj ne želimo, upravo je stvaranje neke čiste rase, jer nijedan čovjek, bez obzira na poremećaj ili na bolest koju možemo dobiti tijekom svoga života, bilo u majčinoj utrobi, bilo u mladosti, u starosti, nije manje vrijedan”, rekla je jučer Kristina Bakula, koordinatorica Hoda za život.

U Zagrebu je okupljanje u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, a onda će se Ilicom krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića. U Splitu je okupljanje ispred Gospe od zdravlja. “Hod za život” je hod građana u znak potpore nerođenom djetetu, njegovoj majci i obitelji kako bi se skrenula pozornost na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava, bez obzira na spol, rasu, financijske uvjete i dr., navode organizatori.

Cilj inicijative “Hod za život” je zaštita života, obitelji i obiteljskih vrijednosti, promicanje demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske.

Tijekom održavanja manifestacije i kretanja povorke od Trga dr. Franje Tuđmana do Trga bana Josipa Jelačića, u subotu će tim dijelom grada u potpunosti biti zatvoren promet, a na prilaznim pravcima promet će biti otežan, izvijestila je policija na svojim internetskim stranicama.

Povorka pješaka krenut će u 11 sati s Trga dr. Franje Tuđmana, kretat će se Ilicom te bi na središnji zagrebački trg trebala doći oko podneva, gdje se program nastavlja do 16 sati, kažu u policiji.
Građanima, putnicima i vozačima policija savjetuje da tijekom manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru grada kao i prometnice kojima će se kretati velika kolona pješaka.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će tim ulicama biti u potpunosti zatvoren, dok će na prilaznim pravcima otežan. Tramvajski promet će od 10:45 sati do 12 sati biti obustavljen Ilicom preko Trga bana Jelačića do Draškovićeve te Frankopanskom i Savskom ulicom do Vodnikove i odvijat će se obilazno.

Zagrebačka policija je na svojim stranicama objavila obilazne pravce za vrijeme zabrane prometa

facebook komentari