Hodak u Bujici o koaliciji HNS-HDZ

42

Hodak je kazao da je ovo kraj HNS-a, ali da se lako može dogoditi da ova suradnja označi i početak kraja HDZ-a!

“Moguće je da na čelu gay parade budu Milijan Brkić – Vaso, Željko Reiner i Gordan Jandroković! To s Jandrokovićem još i mogu zamisliti, ali ovo s Vasom?! To je čista politička perverzija! Ta koalicija nije samo protuprirodni blud, to je incest,” komentirao je u Bujici ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak novu koaliciju HNS-HDZ. Dodao je: – Koaliraju s onima koji su od ‘91. do ‘95. čekali da Hadžić, Rašeta, Mladić i ostali ‘oslobode’ Hrvatsku od ‘ustaša’!

“Zanimljivo da HNS-u više ne smeta ministar Zdravko Marić kojeg su kontinuirano napadali! Glasovali su protiv njega, a sada glasuju za… Bit svega je novac. To bih povezao sa svime što se događalo u Gunji, šteta je veća od 17 milijuna eura, a Vrdoljak odjednom podnosi ostavku i povlači se iz politike. Gunja će vrlo brzo doći na naplatu! Ne znam je li netko ucijenjen, ali karakteristično je da je Vrdoljak bio za koaliciju s HDZ-om. Moj prijatelj Marcel Holjevac dobro je napisao da su se ovih dana u New Yorku sastale obitelji Genovese i Gambino kako bi zajedno radile,” rekao je odvjetnik.

OVO JE NASTAVAK SANADEROVOG HDZ-a!

Komentirao je izjavu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji je u izjavi za portal Direktno nahvalio svog bivšeg suradnika i novog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te pohvalio Plenkovićevu Vladu i koaliciju HNS-HDZ. Mesić je iskazao zadovoljstvo što novu parlamentarnu većinu ne čine Hasanbegović, Esih i Glasnović.

“Mogao bi i on biti kandidat HDZ-a i HNS-a za predsjednika RH! Zašto ministar obrane primjerice, ne bi bio Zoran Pusić?! On ima sve kvalifikacije, do 1990. je na Črnomercu predavao oficirima JNA. Božinović je bio ministar obrane kod Jadranke Kosor, njegove kvalifikacije su to što je bio u komisiji za regrutiranje JNA prije ‘90-te. Siguran sam da za Gunju neće nikoga uhititi jer je upravo on pregovarao o novoj koaliciji s Vrdoljakom…”

Hodak je priznao da je ovo kraj HNS-a, ali da se lako može dogoditi da ova suradnja označi i početak kraja HDZ-a!

“Ovo je nastavak Sanaderovog HDZ-a. To se najbolje vidjelo u drugom krugu izbora u Splitu. O Kerumu mislim ovo i ono, ali sve to jako smrdi na prijevaru i krađu. Jedan posto nevežećih listića mogu zamisliti, ali 11 nikako. Sjetite se samo kako su ‘Borbaši’ svojedobno ukrali izbore za Sanadera. HDZ-u je krađa naprosto u krvi. I sada su još ušli u koaliciju sa strankom koja je od ’91. neprekidno protuhrvatska! ’94. Vesna Pusić je svojedobno u Mimari organizirala sastanak hrvatskih i srpskih liberala koji su tvrdili da se kod nas dogodio građanski rat i da su ga izazvali fašisti! Sada predsjedništvo HDZ-a izglasa jednoglasnu odluku o koaliranju s njezinom strankom!”

MARKUŠ ŠTROMARU: DOĐI, ČEKAMO TE U JASENOVCU!

Novi potpredsjednik Vlade Predrag Štromar najavio je skidanje ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu, što Hodaku nije dobro sjelo.

“Štromar je gubitnik i luzer! Doživio je poptuni fijasko na izborima od Radimira Čačića, a sada je postao potpredsjednik Vlade. Čačić je napravio razliku od 27 posto u odnosu na njega. Čačić je bio i u ratu, za razliku od Štromara. I sada bi takav luzer skidao pluču palim herojima! Za vrijeme rata bio sam odvjetnik HOS-a, ti su dečki izginuli i ostali bez glave upravo u Jasenovcu. Oni koji su ih poubijali u Jasenovcu danas traže skidanje njihove ploče! Pozdrav ZDS bio je emotivni poklič i pratio je kolone traktorista koji su odlazili iz Hrvatske 1995., ali mi ih nismo ubijali kao oni nas ’45.”

U emisiju se javio i novi zamjenik gradonačelnika Kutine, HOS-ovac i vukovarski dragovoljac Damir Markuš.

“Pozivam Štromara i HNS-ovce da se najave, da dođu u Jasenovac i da se nađemo kod spomen ploče! Neka se ne skrivaju iza policije i represivnog aparata. Molim vas, dođite! Bili smo ‘Za dom spremni’ i bit ćemo uvijek ‘Za dom spremni’. Ali Štromar to ne shvaća jer je on iz svog doma pobjegao kada ga je trebalo braniti. Štromar bi se trebao ispričati obitelji 11-orice hrvatskih junaka koji su dali živote kako bi on danas imao ogromne beneficije i plaću,” jasan je bio Markuš.

OD DIVJAK MOŽEMO OČEKIVATI OPET JOKIĆA!

Hodak je priznao da ljevičari žele staviti svoju šapu na obrazovnu reformu, a na čelo znanstvenog i obrazovnog resora zasjela je Blaženka Divjak, nova ministrica koja je protiv kurikularne reforme kakvu je zamislio HDZ demonstrirala prije samo tjedan dana.

“Za vrijeme SDP-a jednim glasom Milanovića ‘jednoglasno’ je izabran Boris Jokić. Umjesto Judite trebali smo čitati ‘Što je muškarac bez brkova’ Ante Tomića, a djeca u školi učiti o Pavičiću i Jergoviću! Jokić je doživio fijasko. Za ministricu sada dolazi osoba koja je bila u demonstracijama protiv ekipe koju je HDZ odabrao. Možda je zaista bilo 20.000 ljudi na demonstracijama, ali ja ipak tamo stanujem cijeli život i nisam ih vidio toliko! Kako kaže Ćiro Blažević – kod Gige u šupi velika gužva! Nije ih bilo više od 5.000, a sve su izanipulirali. Od Blaženke Divjak možemo očekivati novog Jokića ili samog Jokića!”

Komentirao je i Ranka Marijana kojeg je HNS predlagao za ministra pravosuđa: “On je stara ljubav hrvatske ljevice. Znam ga odavno, negova je biografija kao pravnika besprijekorna, međutim, on je ljevičar koji je ’89. godine, kada je padao Berlinski zid, osudio Dobroslava Paragu jer je u razgovoru za slovensku Mladinu rekao da je bio maltretiran u zatvoru u Staroj Gradišci! Marijan je bio dosljedan komunizmu do kraja i sudio naše ljude, a sada su ga predlagali za ministra pravosuđa. To je valjda za Plenkovića lustracija…” izjavio je u svom stilu Zvonimir Hodak.

BOŠNJAKOVIĆ NIJE NIŠTA PODUZEO KAKO BI SPRIJEČIO SMRT ĐURE BRODARCA, A SADA ĆE BITI MINISTAR!

Nije štedio ni novog/starog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića.

“Sisački župan Đuro Brodarac za vrijeme njegovog mandata u Vladi Jadranke Kosor lišen je slobode i kao srčani bolesnik umro na plus 40 u zatvoru u Osijeku. Bošnjaković nije reagirao i omogućio mu da se brani sa slobode ili odlazak u zatvorsku bolnicu. Čovjek koji je obranio Sisak od velikosrspke agresije i četničke pobune, kao zadnja krpa i kriminalac umro je u zatvoru usred ljeta na plus 40. Kosor je tada rekla da su mu poslali ventilator, ali ona je sama po sebi jedan veliki ventilator i promašeni slučaj…”

KOALICIJA HNS-HDZ JE POLITIČKI INCEST!

Hodak je  dodao da na Predsjedništvu HDZ-a nitko nije bio protiv koalicije sa HNS-om jer su se u toj stranci oduvijek bojali izraziti svoj stav, nakon čega bi  uslijedilo lupanje u glavu.

U emisiju je pušten i isječak s mostarskog koncerta potpore šestorici hrvatskih uznika u Haagu na kojem su nastupili Mate Bulić, Marko Perković Thompson i mnoge druge zvijezde. Spektakularni koncert u trajanju od dva sata Z1 televizija emitirati će u nedjelju navečer u 21:00.

“U Hrvatskoj može pjevati Bajaga, Bora Čorba, Lepa Brena pa čak i Ceca, ali ne i Thompson koji nas je branio od tih istih četnika. To je paradoks koji u normalnoj zemlji ne bi trebao postojati,” komentirao je Zvonimir Hodak.

Voditelja je zanimalo kakva je uopće razlika između Vesne Pusić koja je Hrvatsku optužila za agresiju na BiH i Srđana Gjurkovića koji se jedini (uz „pametnu“ Marijanu Puljak) odbio odreći mjesečnog vijećničkog honorara u Gradskom vijeću Splita od 2.000 kuna za obnovu vukovarskog vodotornja?

„Jasno je da razlike među njima nema. Štromar i Pusićka imaju isto mišljenje o ploči u Jasenovcu. HNS je gornji dio sante leda, donji dio ne vidimo. Štromaru je ovo zadnja šansa da u životu bude netko, nikad više neće doći u tu poziciju, to mogu razumjeti, ali HDZ nije smio dozvoliti ovakav protuprirodni blud. To je politički incest,“ zaključio je Hodak u Bujici.

facebook komentari

 • vitina

  Moram priznati da sam jako loše procijenio i podcijenio Andreja Plenkovića. Hrvatska sve više postaje zemlja po volji jednog čovjeka(Plenković) i naravno onih koji stoje iznad njega, a koji su očito jako moćni i ne naklonjeni Hrvatskoj kao samostalnoj i samosvjesnoj državi. HDZ je definitivno postao stranka(vrh) klimoglavaca i poltrona koja nema nikakve veze ni sa demokršćanstvom ni sa konzervatizmom, a bome ni sa narodnjaštvom kako to u zadnje vrijeme im Plenković voli tepati. Iskreno ovakav HDZ nema velikih razlika od HNS-a, tako da sve više mi se čini da je ova koalicija itekako prirodna.

  • Agromentum

   Svi “znaju” da je ova koalicija loša a nitko ništa ne kaže što bi joj bila alternativa.

   • vitina

    Ovo je katastrofa a ne loše. Plenković bez jakih oponenata u stranci je katastrofa. Dobro je napisao Raspudić da je Plenković ideološki 2011 kad je pristupio HDZ-u mogao komotno pristupiti i HNS-u, ali je odabrao HDZ iz čistog karijerizma jer je pametno procijenio da će sa HDZ-om više uspjeti, što se i ostvarilo.

    • Agromentum

     Čemu stalno ponavljanje da je koalicija loša? To zna i sam Plenković, kao što znamo, nije on glup. Što bi bilo rješenje?

     • vitina

      Naravno da nije glup, što više! A ostalo sam ti rekao u komentari iznad.

     • Agromentum

      Osim neke konstatacije nisi ništa posebno rekao. Što se trebalo uraditi?

     • vitina

      Da se smijenio Agrokorac vjerojatno ništa. Sve mi se čini da je Plenković odavno ovo sve osmislio, i sad mu se po osmjehu vidi da uživa ko malo dijete kako mu se kockice poslaguju. E sad dali je to dobro za Hrvatsku vrijeme će pokazati. Možda i je dobro, ali nije za Hrvatsku kakvu je ja vidim.

     • Agromentum

      Izmislili bi oni i drugog i trećeg i petog “Agrokorca” dok sve ne padne u vodu. Most je stranka s genetičkim greškama. Razlika između njih i Živog zida je najviše u tome što se znaju pristojnije obući, a destruktivnost je ono što ih najviše povezuje.

     • vitina

      Vidjet ćemo. Iskreno bojim se Plenkovića.

     • Agromentum

      Daleko od toga da je on neki moj ljubimac, samo ne razumijem ove sve “stručnjake” i kolumniste koji znaju što nije dobro ali ne znaju reći što je dobro.

     • Dusko Besenic

      SADA,nakon ove antihrvatske akcije Plenkovića,moguća su samo drastična riješenja,koja bi htjeli i mogli sprovesti samo hrabri i čvrsti domoljubi,a ne ova armija kompromisera!

     • Agromentum

      Plenković se do sad pokazao da nije osoba toliko spremna kompromisima, nego čistim računima.

     • Dusko Besenic

      Prijatelju dragi,ponekad mi je smiješno kada se na ovim stubcima govori ovaj je ovakav ili onakav (i sebe tu ubrajam) kao da se osobno poznaje sa tim ljudima.Kažeš za Plenkovića da “nije toliko spreman kompromisima,nego čistim računima”,po čemu se da zaključiti da imaš povjerenje u njega,a sve ČINJENICE koje govore o tome da je na izvršenju zadatka protiv interesa Hrvatske…njih da “zanemarimo”??! Ima li tko ZDRAVE PAMETI?? Vidjeti ČINJENICE ,ne riječi već ČINJENICE i ne vjerovati u njih,nego ih pokušavati zamijeniti nekakvim maglovitim objašnjenjima,pa onda smo zbilja za u vražju mater!!! Šta onda možemo očekivati od onih koji ne vole Hrvatsku,kada se na našoj strani tako razmišlja??? Ne zaslužujemo drugo nego poraz,jer pobjeda je za PAMETNE I HRABRE !!!

     • Agromentum

      Moguće da je po zadatku, ali se ne bih usudio reći je li za ili protiv interesa Hrvatske.

     • Dusko Besenic

      Pa i na to ČINJENICE daju odgovor? Inače dotični je majstor “kamuflaže” što nije čudo obzirom tko su mu “mentori” i treneri.

     • Istina

      Po meni, oni koji dvoje hoće li koalirati s HDZ-om ili SDP-om već u startu pokazuju da nisu dobronamjerni po hrvatski narod. Nemam pozitivan stav o HDZ-u, ali da sam bio u situaciji u kojoj je bio Most, ja bih bez razmišljanja išao s HDZ-om, jer je HDZ ipak državotvorna stranka za razliku od SDP-a. Ako to ide, ide, a ako ne, onda svatko sebi. Most je propustio priliku koju je imao i nitko mu za to nije kriv.

     • Agromentum

      Pa da, već u startu su pokazali da su ili degenerirani ili zlobni. I sad bi im se opet trebala ispuniti želja za novim izborima. I tako redom, svakih šest mjeseci. Tome se mora jednom stati na kraj, izbori su predviđeni svake četiri godine i to sve stranke moraju uzeti za ozbiljno.

     • Istina

      Sve to stoji, ali je HDZ u ovih 17 godina vukao poteze koji su doveli do ove situacije. Žalosno je to da je jedan Most došao u situaciju da ucjenjuje HDZ. Politika Ive Sanadera i Jadranke Kosor je i te kako doprinijela ovakvoj situaciji. Nije kriv samo Plenković, krivi su i njegovi predhodnici. Barem ja tako mislim.

     • Agromentum

      Što je paradoksalno u cijeloj priči, jest, da se Most pojavio dok je SDP bio na vlasti. A svu svoju energiju su istrošili napadima na HDZ. U redu, ne samo Sanader i Kosor, nego i Mesić i Manolić i mnogi drugi su crnje mrlje u povijesti stranke, ali su se s vremenom koliko-toliko uspjeli konsolidirati.

     • Istina

      Da, sve to stoji, ali dozvoliti da Plenković dođe na čelo HDZ-a, a kasnije da postane premier Vlade, to mi nikako nije jasno.

     • Sivooki

      Ako nisi primijetio, Most se nije bavio ničim drugim ni u jednoj ni u drugoj vladi u kojoj je participirao, nego traženja krimena među političarima s kojima je bio u koaliciji, PARDON, u “”sporazumu” (potpisao kod bilježnika da neće KOALIRATI…)… pa je tako išao Crnoja, pa Karamarko, pa Barišić, pa Marić… jedan po jedan.
      To su bile Mostove reforme…
      Mislim da je HDZ i u jednom i u drugom koaliranju s Mostom pokazao veeeliku strpljivost, dok im nije pukao film , u oba slučaja.
      Tek onda je tražio način da održi većinu.
      ovog puta se Plenki vezao s HNS -om i izbjegao Karamarkov neuspjeh.
      Da je dobro – nije.
      Ali, tko je to provocirao…?

     • Istina

      Sve ovo što si ovdje napisao, stoji. Jedino mi nije jasno zašto je HDZ izabrao Plenkovića da vodi HDZ? Zar HDZ u svojim redovima nije imao prohrvatski orijentiranog političara da bude na čelu HDZ-a, pa se odlučio za Plenkovića kojemu baš i nije stalo do Hrvatske? Ili većini političara u današnjem HDZ-u i nije baš stalo do Hrvatske kao i Plenkoviću?

     • Sivooki

      I to je točno.

     • Vladimir Dananić

      Evo, ako imaš priliku pitaj Hasanbegovića zašto se on nije kandidarao za predsjednika stranke. Ja sam već dva puta na ovom forumu postavio pitanje KAKO je Plenković nametnut HDZ-u.

     • Istina

      Nemam priliku. Pitanje je je li Plenković uopće nametnut. Ako je za
      njega glasovala većina iz HDZ-a, onda se ne bi moglo govoriti o
      nametanju. Da se na primjer kandidirao Hasanbegović, pitanje je koliko
      bi glasovao dobio. Možda je Hasanbegović dobro poznavao situaciju u
      HDZ-u i zaključio da ne može pobjediti? Možda? Ne znam.

     • Vladimir Dananić

      U redu. Hasanbegović je možda procijenio da nema šanse. Ako je dobro poznavao situaciju u HDZ-u, onda je morao zaključiti da i njegovo postojanje u toj stranci nema pravog uporišta. Možemo samo nagađati što i kako bi bilo da se je on već prije godinu dana distancirao od HDZ-a i počeo raditi na osnivanju nekakvog desnog pokreta ili stranke.

     • Istina

      Ne želim dangubiti na glupim pretpostavkama. Tema je nešto sasvim drugo. Ukratko, ovakav HDZ ne valja! Mislim da sam bio jasan.

      Laku noć.

     • Dusko Besenic

      “KAKO je Plenković nametnut”…..problem je u tome što odgovor,koji sam dao više od jednog puta,NE ŽELIŠ DA BUDE ISTINIT,što ne znači da nije istinit,a čemu u prilog govore ČINJENICE,koje opet i ti i mnogi ne želite prihvatiti kao takve i opetovano se čudite i pitate ista pitanja,istovremeno omalovažavajući onoga tko vam ukazuje na ISTINU! Subjektivnost. I ja bih volio da je svijet ljepši,pošteniji,da su ljudi časni…ali rijetko se nailazi na te vrijednosti.Kada bi barem bilo po onoj pjesmi pokojnog A.Dedića:”Kad bi svi,ljudi na svijetu…kad bi sva,djeca na svijetu……..”

     • Vladimir Dananić

      Nisi dao nikakav odgovor na pitanje KAKO, zato što ne znaš odgovor na to pitanje. Ne znam ni ja, ali sam siguran da nitko nije došao i pištoljem pritisnutim uz čelo prisilo HDZ-ovce da biraju Plenkovića.
      Najjednostavniji i vjerojatno i istinit zaključak je da Plenković NIJE nametnut. Birali su ga i izabrali sami HDZ-ovci po svojoj volji, kao što su i par mjeseci prije toga bili izabrali Karamarka. Nema tu nikakve urote.

     • Dusko Besenic

      Vlado,čovječe,ti živiš u jednom drugom svijetu,gdje nema toliko podlosti i pokvarenosti,koju samo primjećuješ,ali jednostavno ne možeš vjerovati da postoji nešto puno pokvarenije od tebi razumljivog.”Čudno je to” kako u neke stvari, za koje nemaš materijalni dokaz,možeš vjerovati,a u druge ne (kao što je udbaški projekt “Plenković”!). Puno lakše je prihvatiti “istinu” koja se nudi od promišljanja o stvarnoj pozadini prljavih političkih igara i majstora mešetara.Ali već sam ti to napisao,samo,kao što sam i očekivao,uzalud,jer se postavljaš kao neprikosnoveni mislioc za kojega je ispravno samo ono što tebi “zasvijetli”!

     • Vladimir Dananić

      Ovo ti je istina: Plenković je sam svoj projekt. Sigurno je tako. Takav je, kakav je–autoritaran (u prijevodu–ne da se zafrkavati), ima svjetonazor tipičnog hrvatskog birokrata i taktičke sposobnosti dovoljne za održavanje na položaju, Nikakva UDB-a ili tko drugi nije njega „instalirao“ na čelo HDZ-a, nego su ga „instalirali“ prestrašeni „desničari“ pod svježim dojmom Karamarkova neuspjeha. Plenkovića će „deinstalirati“ samo brojke koje ne će biti na njegovoj strani, kad god to bude. Želja mi je da te brojke budu na strani nekog novog desnog, državotvornog pokreta, ali se bojim da će sadašnji desničarski trojac–Esih, Hasanbegović i Glasnović–zaglibiti u bezplodnim natezanjima oko toga kakav bi HDZ trebao biti, a nije, i da ne će uspjeti u preostalom hrvatskomnarodu pobuditi prave, pobjedničke osjećaje. To se bojim.
      Mislim da nema više smisla nastaviti ovu nit razgovora jer je jasno da će svatko ostati pri svome.

     • Dusko Besenic

      Pogodio si ovo na kraju :))) LP

     • vitina

      Ja ovdje pred većinom vas ispadam advokat MOST-a, a ja to uopće nisam, i svjestan sam MOST-ovih mana. O prvoj njihovoj koaliciji nebih govorijo, bilo oa prošlo. Što se tiče druge tu je druga priča, tu su se namierili na “junaka” koji bih “preveo žedne preko vode” i koji od početka igra svoju igru, i gleda pet poteza unaprijed, što bi bilo super da je on pozitivac a ne pokvareni briselski birokrat koji nema ništa sa izvornim HDZ kao domoljubnom i demokršćanskom strankom.

     • Sivooki

      Ako je imao imalo pameti, kao što vjerujem da ima, osvrnuo se oko sebe, i vidjevši koliko je “čvrsta” Ćuprija, gledao je tko bi mogao biti potporanj kad se ovi uruše.
      Njihovo ponašanje i u prvoj i u drugoj vladi je bilo identično… samo, Karamarko je imao više protivnika i nesigurniju situaciju i drugačiji je čovjek nego Plenki. Kad je Most počeo svoje marifetluke, proračunavši statiku, otfikario je uteg i pustio da potone.
      To je moje viđenje.
      Na koncu, ili na početku, NIJE išao u koaliciju ni sa kim nego s – Mostom. Kad su nastavili cirkus iz prve vlade … nije ih gladio.
      A oni su se – jaaako iznenadili.

     • vitina

      To je tvoje mišljenje, a ja to sve vidim puno drugačije. Ja vidim da se Plenković rješava svakog ko mu stoji na putu i tko ga bespogovorno ne sluša, bio on iz HDZ-a ili iz koalicije. Zanimljivo to mu za sada tako lako polazi za rukom. Vjerojatno sutra odlazi i Stier, a ostaju bezkičmenjaci i poltroni tipa Jandroković. Naravno da je Plenkoviću(ne HDZ-u) bolji partner HNS, jer će oni bolje slušati od MOST-a, jer oni su svakako gotovi za sva vremena, pa im je bolje biti netko iduće tri godine, nego već na primjer za mjesec dana nitko za sva vremena. Ja sam uvjeren da će ova sadašnja vlada mada manjinska biti dobro stabilna, e sad dali će biti dobra, to ostavljam tebi da procijeniš. Možda će Plenković ojačati HDZ, samo dali će to biti HDZ desnog centra, čisto sumnjam. Stvarno se bojim tog čovjeka.

     • Vladimir Dananić

      Ono što je Plenković napravio s MOST-om pripada u osnove političkog djelovanja. Jednostavno ne smiješ dpoustiti da te bilo tko zafrkava, a pogotovo ne onaj koji je slabiji od tebe.

   • sjena

    IZBORI !

    • Agromentum

     Ne može! :)) Nije to pizza koja se može naručiti u svako doba. Izbori su svake četiri godine, pobjednik sastavlja vladu, po potrebi dijeli vlast s jednim ili više “lucky losera”. Zato moraju svi krajnje odgovorno pristupiti, a i iskoristiti priliku koja im se daje.

     • Sivooki

      Zanima me tvoj sud o tekstu Višnje Starešine, koji je danas objavljen…Preslagivanje vlade…

     • Agromentum

      Pomalo je pretjerano sve uspoređivati s bivšim režimom. Što se tiče samih preslagivanja u Hrvatskoj, ona govore više o manjku političke kulture. Do njih uopće ne bi trebalo dolaziti. Zato zastupam mišljenje protiv novih izbora, da se ne bi pravili ustupci političkim diletantima. Naravno, ako bi preko HNS-a bili ugroženi vitalni državni i nacionalni interesi da do njih mora doći. To bi trebao HDZ kao prvi prepoznati. Ali, još se ništa ne zna.

     • Sivooki

      Da… Nadam se da vuk ne čuva stado…

 • Istina

  Zahvaljujući politikantstvu HDZ-a od 2000. do danas, svaka alternativa je potrošena.