HODAK: Hapsiti Mamića na obljetnicu Vukovara je kič pravosuđa

0

Po meni to je uhićenje moglo biti jučer, sutra i prekosutra, kaže Hodak Da je tajming uhićenja zanimljiv smatra i politički komentator Dujmović, piše direktno.hr

18. studeni 1991. značajan je dan u povijesti Hrvatske, no jutrošnje uhićenje Zdravka Mamića stavilo je Vukovar u drugi plan. Vidljivo je to letimičnim pregledom naslovnica glavnih portala – svugdje i po nekoliko vijesti o Mamićima, a o Vukovaru tek minimalno.

Upadanje USKOK-a u kuću Zdravka Mamića, cjelodnevnu istragu i privođenje te činjenicu da je obljetnica vukovarske tragedije zbog vijesti o tome u medijima pala u drugi plan, komentirao je za Direktno zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak nazvavši to neprimjerenim.

“To se ne treba komentirati, po meni to je uhićenje moglo biti jučer, sutra i prekosutra. Potpuno je neprimjereno da Mamić i ekipa odnesu Vukovaru značaj, da Vukovar pada u drugi plan. Smatram da je to kič pravosuđa, tajming je odabran potpuno krivo”, naglasio je.

O tajmingu USKOK-a, bio on slučajan ili namjeran, možda govori i činjenica koliko imaju protiv materijala Mamića. No očito nisu mogli više čekati, dodaje Hodak.

“Smatram da se nije to trebalo desiti na današnji dan. Mamić ne bi pobjegao, ni Vrbanović ne bi ostao u Rusiji, to se moglo napraviti i 19. studenog. Nitko o tome nije razmišljao, ali nisu tu Hrvati da razmišljaju”, britko je zaključio Hodak.

Da je tajming uhićenja zanimljiv smatra i politički komentator i publicist Tihomir Dujmović.

”Međutim u ovom trenutku znamo da se špekulira o puno motiva, prije bih pričekao što USKOK ima protiv Mamića, da ovako reagiraju. Pričekajmo prvo priopćenje pa ćemo onda komentirati”, oprezan je bio Dujmović.

facebook komentari