Hollande: BiH je sigurna za angažman poslovnih ljudi i predlažem otvaranje linije Sarajevo – Pariz

3

Francuski predsjednik Francois Hollande ocijenio je je tijekom prijema za novog veleposlanika BiH u Francuskoj Ivana Orlića da je BiH sigurna zemlja, ne samo u fizičkom smislu, već i pravno za angažman francuskih poslovnih ljudi, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Hollande je izrazio punu spremnost Francuske, ali i osobnu, da pruži podršku članstvu BiH u euroatlantskim integracijama, nezavisno od izazova koje BiH na tom putu očekuju, te istakao da zna kako institucije BiH rade težak i odgovoran posao u tom smislu, navodi se u priopćenju.

Orlić je tijekom predaje akreditivnih pisama Hollandeu zahvalio za podršku koju Francuska pruža BiH na putu približavanja EU integracijama. On je istakao da BiH euroatlantske integracije smatra svojim vanjsko-političkim prioritetom.

Orlić je izrazio zahvalnost Vladi i narodu Francuske za pomoć i liderstvo u organiziranju međunarodne donatorske konferencije za BiH i Srbiju, čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za otklanjanje posljedica katastrofalnih poplava.

On je sa žaljenjem istakao da je ekonomska suradnja BiH i Francuske izrazito nedovoljna, te, između ostalog, predložio otvaranje zrakoplovne linije Sarajevo – Pariz, kao i sudjelovanje neke od francuskih komercijalnih banaka u rekonstruiranju bankarskog tržišta u BiH.

U priopćenju se navodi da se Hollande u cijelosti suglasio sa Orlićevim mišljenjem kada je riječ o ekonomskoj suradnji, te ocijenio da je BiH sigurna zemlja, ne samo u fizičkom smislu, već i pravno za angažman francuskih poslovnih ljudi. (srna)

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Kliknite na priloženi link i saznat ćete mnogo o
  ulogi Ante Josipovića s Udbom u ubijanju Hrvata u emigraciji. Podsjetimo
  da je Ante Josipović otac aktualnog predsjednika RH Ive YUsipovića.

  http://www.maxportal.hr/hoce-li-italija-traziti-izrucenje-ante-josipovica-zbog-ubojstva-9-godisnje-rosemarie-sevo/

  • Agromentum

   Nitko nije mogao biti na viskokoj funkciji a da na neki način nije okrvavio ruke. Pa to im je bilo jedno od glavnih uvjeta u “karijeri”. Ako si malo stariji, sjetit’ ćeš se kako su bili zlobni i obični seoski partijaši. A tek ovi gore…