Pratite nas

Zanimljivosti

Hotel “Sunce” s Francuzima potpisao ugovor od 4 mil. KM

Objavljeno

na

Turisti će posredstvom francuskih tour operatora u Neumu boraviti od mjeseca svibnja do rujna

Dosta povoljne vremenske prilike u cijeloj regiji nekako su užurbale i pripreme za nadolazeću turističku sezonu i u jedinom bosanskohercegovačkome gradiću na moru.

Za razliku od ranijih godina, u Neumu se pred početak nove sezone vide i konkretni primjeri obnove turističke infrastrukture i općenito uvođenje nekih novih sadržaja za koje se smatra da će u konačnici napraviti i jedan veliki iskorak u neumskom turizmu.

Bolja predsezona

Stoga se očekuju dobri rezultati i u samoj predsezoni koja je lokalnoj vlasti i ovdašnjim turističkim djelatnicima od izuzetne važnosti u toj često spominjanoj misiji produživanja turističke sezone na veći dio godine, a ne samo u onih nekoliko ljetnih mjeseci kada su kapaciteti konstantno popunjeni.

Zato se kao dobar i konkretan primjer mogu istaknuti i graditeljske aktivnosti u i oko neumskoga hotela ‘Sunce’ gdje su u završnoj fazi radovi na izgradnji vanjskog bazena, prvog takve vrste i većih dimenzija s pratećim sadržajima općenito u Neumu.

Koliko je ovo potrebno neumskom turizmu najbolje su se uvjerili i čelni ljudi hotela ‘Sunce’ na nedavnom velikom međunarodnom sajmu u Berlinu gdje su Neum i bosanskohercegovački turizam označeni kao nešto što puno obećava u sljedećim turističkim sezonama. – S poznatim francuskim tour operatorom potpisali smo ugovor vrijedan 4 milijuna konvertibilnih maraka i sve bi se to trebalo realizirati u sljedeće tri godine kada bi u našem hotelu od svibnja do rujna konstantno boravilo više od 120 gostiju iz Francuske.

Ako bi sve to dobro funkcioniralo, broj francuskih gostiju bi se povećavao, a to bi razdoblje onda bilo i od mjeseca travnja do listopada. Da bi potpisali taj ugovor, jedan od glavnih uvjeta bio je izgradnja vanjskog bazena s pratećim sadržajima, a što ovih dana i privodimo kraju.

Privući Nijemce

Uz sve to trebamo za turiste, kao i mještane, uvesti i još neke nove sadržaje kao što su boćalište, igralište za odbojku na pijesku, mini klub za djecu i druge sadržaje.

Time ćemo upotpuniti ponudu ne samo našeg hotela već općenito Neuma kao obećavajuće turističke destinacije, govori Luka Prkačin, direktor hotela ‘Sunce’ u Neumu te dodaje kako su obavljeni i konkretni razgovori u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Njemačkoj kako bi se sagledale stvari i što Veleposlanstvo može učiniti kako bi njemački turisti počeli Bosnu i Hercegovinu doživljavati kao turističku sredinu.

U razgovorima s turističkim agencijama u Njemačkoj i Francuskoj istaknuta je i potreba da lokalne vlasti učine sve što mogu da se poboljša prometna infrastruktura te da se radi na dodatnom uređenju obalnog pojasa i samog Neuma.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

NORVEŠKI ZBOR ODUŠEVIO Mjesecima učili pjesmu, pa u Hrvatskoj iznenadili domaćine pjesmom “Ruža crvena”

Objavljeno

na

Objavio

Kada hrvatski zborovi pjevaju strane pjesme, to nije osobita rijetkost. Međutim, kada strani zborovi zapjevaju nešto hrvatsko, onda je to nešto što se ne čuje svaki dan.

A tu čast imali su prilike čuti gosti eko etno sela Škopljanci, gdje je ovoga rujna uživao mješoviti norveški zbor “Strandvik blandakor“, piše dalmacijadanas.hr

Ovaj simpatični zbor dolazi iz norveškog gradića Eikelandsosen, u blizini Bergena.

Norveški je zbor izveo nekoliko svojih pjesama, a onda su svi ostali iznenađeni kada su čuli prve taktove evergreena “Ruža crvena”. Pjesmu su vrijedno učili mjesecima na jeziku kojega ne poznaju i koji je potpuno različitih od njihovog, stoga je njihov trud za svaku pohvalu.

“Ružu crvenu” u izvedbi norveškog zbora možete poslušati u uvodnom video zapisu

facebook komentari

Nastavi čitati

Tech

Europskom natjecanje u programiranju: Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Na prvom europskom juniorskom natjecanju Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Na prvom europskom natjecanju u programiranju održanom od 7. do 12. rujna u Bugarskoj (EJOI) okupili su se najbolji osnovci Europe iz više od dvadeset zemalja, na čelu s Egorom Lifarom iz Rusije, koji je prethodno sudjelovao i na “velikoj” informatičkoj olimpijadi za srednjoškolce u Iranu i osvojio srebro.

Hrvatski tim predvodio je sada već bivši najbolji osnovac Krešimir Nežmah (OŠ M. Gubec) koji je ovim natjecanjem, zajedno s brončanim Eugenom Bošnjakom (OŠ V. Novak), upravo krenuo u 15. gimnaziju. U sastavu ekipe bio je i Patrik Pavić iz OŠ Ante Kovačića koji je pobjedom na juniorskoj olimpijadi Hrvatske (JHIO) i osvojenim srebrom na EJOI naslijedio Krešu na mjestu najboljeg osnovnoškolskog programera u RH. Broncu je osvojio i odlični Dorijan Lendvaj iz Popovače, koji je sudjelovao u natjecanjima i kampovima saveza od 2012. do 2016. godine.

– Fantastični su, a Eugen je odmah po završetku drugoga dana pitao kada počinju radionice u savezu, kroz smijeh će zadovoljno njihov mentor Ivan Šego.

– Uf, uf, odlično, odlično. Krešino zlato sam očekivao i nadao se medaljama za ostale. Moram priznati da su me opako izmotivirali, rekao nam je Domagoj Sabolić, programerski zaljubljenik i učenik 8. razreda OŠ Gornje Vrapče.

Sara Lazarušić je trenutno najbolja osnovnoškolska programerka i učenica OŠ Josipa Račića, a juniorski reprezetativci i osvajači medalja za Hrvatsku njena su svakodnevna “škvadra” u radionicama, natjecanjima i kampovima saveza. – Sjajni su. Zagrlit ćemo ih i izljubit’ kada se vrate. Zaslužili su. I onda učiti od njih, kaže Sara, koja se nedavno podružila i s najboljim olimpijcem u našoj povijesti Goranom Žužićem, nakon njegovog motivacijskog predavanja za reprezantivce u sklopu ljetnog kampa za darovite na Sljemenu.

Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima Organizirani rad i pravodobno omogućivanje mladim talentima da uče i rade sa sebi sličnima ili boljima uvijek na kraju donese i odlične rezultate.

– Patrik Pavić je u dvije godine pojačanog i kvalitetnijeg rada došao do europskog srebra, a Eugen Bošnjak je u samo godinu dana od početnika došao do razine brončane medalje u Europi, što je svakako najveći uspjeh, rekao je Ivan Šego, njihov mentor. Njihove obitelji su u svakom trenutku činile najviše što su mogle kako bi svojoj djeci osigurale da koriste sve mogućnosti za brže usavršavanje koje su im bile na raspolaganju.

– Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima kojima imamo privilegiju pomagati. Hvala i Gradu Zagrebu koji je davno prepoznao važnost skrbi o darovitima te školama koje odano služe roditeljima i djeci te ih potiču i na usavršavanje u izvanškolskim aktivnostima, rekao nam je tajnik saveza Zdravko Škokić.

facebook komentari

Nastavi čitati