Hrast dao podršku Kolindi Grabar Kitarović – ‘Josipović više brine o regionu nego o Hrvatskoj!’

4

Dodao je kako u Ustavu, među ovlastima predsjednika stoji da bi se on trebao brinuti o usklađenom djelovanju svih državnih tijela, te ocijenio da ‘Ivo Josipović vrlo često nije ispunjavao tu svoju zadaću’.

hrast karamarkoPredsjednik Hrasta – pokreta za uspješnu Hrvatsku, Ladislav Ilčić, u Varaždinu je dao podršku predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović, jer, rekao je, ima jasnu viziju što napraviti kao predsjednica države, dok se aktualni predsjednik i predsjednički kandidat Ivo Josipović “više brinuo o ‘regionu’ nego o hrvatskim interesima”. “Kolinda Grabar Kitarović je svojim programom pokazala da ima jasnu viziju što napraviti kao predsjednica države”, rekao je Ilčić novinarima u Varaždinu nakon što je dao potpis za njenu predsjedničku kandidaturu.

Dodao je kako u Ustavu, među ovlastima predsjednika stoji da bi se on trebao brinuti o usklađenom djelovanju svih državnih tijela, te ocijenio da “Ivo Josipović vrlo često nije ispunjavao tu svoju zadaću”.

“Prečesto nije imao svoj stav, nije znao što da misli i nije reagirao. Kad gledamo politiku koju je vodio i s kim se okružio kao savjetnicima, od gospodina Perkovića do gospodina Jovića, čini se da su mu, preko tih obiteljskih veza, važniji bili neki drugi krugovi, a ne hrvatski politički interesi”, ocijenio je predsjednik Hrasta Ilčić, zaključivši da se Josipović “više brinuo o ‘regionu’ nego o hrvatskim interesima”.

Smatra da će predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović jasno zastupati upravo hrvatske interese i da će biti odlučna.

“To je ono što trebamo od predsjednika”, rekao je Ilčić, dodavši da se u proteklih pet godina ne sjeća niti jednog poteza predsjednika Josipovića.

Poručio je da zato Hrvatska treba moćnijeg predsjednika, odnosno moćniju – predsjednicu.

Željko Cecelja, vijećnik Hrasta u varaždinskom Gradskom vijeću, naglasio je da je Hrvatska željna promjene koju koalicija HDZ-a, Hrasta i drugih stranaka nudi.

“Ova koalicija nudi ženu i majku za predsjednicu. Ova opcija s gospodinom Josipovićem ne samo da je usporila rast Hrvatske, nego joj je naštetila i šteti još uvijek. Predsjednik je više govorio o ‘regionu’ nego o regiji i više puta je bio u Beogradu nego u Budimpešti, Ljubljani, Beču i Rimu zajedno”, ustvrdio je Cecelja.

Podsjetio je da Kolinda Grabar Kitarović ima političkog iskustva u međunarodnim odnosima, ima veze u Bruxellesu i UN-u.

“I zbog toga i kao žena danas je jedini pravi izbor za građane i građanke Hrvatske”, zaključio je Cecelja.

Napomenuo je kako su naša ‘regija’ sada prvenstveno države Europske unije, a, dodao je, istok neka se trudi i dostigne standarde koje je dostigla Hrvatska na putu u EU. (Hina)

facebook komentari

 • peppermintt

  Josipović preko svog utjecaja u ZAMPU sabotira Kolindu, naime najednom se javljaju autori pjesama koji navodno ne dopuštaju izvođenje svojih autorskij pjesama na promidžbenim skupovima iako HDZ ima odobrenje od ZAMPA ali navodno autori glazbe imaju autonomno pravo zabrane, tako se javio Zrinko Tutić pjesma Moja domovina i Alfi Kabiljo za pjesmu Neka cijeli ovaj svijet
  Prozirno ali i tako očekivano od lignjuna…

  • Prozirno jadno i kao što kažeš očekivano! Još nismo vidili puno toga, no Trpiti će mo toga gada još mjesec dana! a onda adio!

  • EMINƎM

   govna kad tad isplivaju na površinu mada neki ostanu vremenski duže držeći se dna, ali ipak isplivaju
   alf&tutić;)

 • Gabro Vuskic

  Milan Kujundžić se penje, po ovoj anketi ovdje koju sam upravo vidio. Danas ima 21 a Kolinda 61. Vidjet ćemo sutra. Sutra je drugi dan i druga novaka.