Pratite nas

Pregled

Hrpa govana na HTV-u: Aco Stanović i ‘bitanga’ Ante Tomić

Objavljeno

na

Jaaa-jaa-mii-mi-mislim – započeo je Ante Tomić svoju ispovijest na Hrvatskoj televiziji, u emisiji parazite te takozvane javne televizije, Alekdsandra Stankovića, jednog od vodećih hrvatskih neradnika, koji za četiri sata rada mjesečno dobije oko 12 000 kuna, što je znanstvena fantastika za one koji ga prisilno financiraju, koji prisilno gnijezdo otimačine na Prisavlju.

[dropcap]P[/dropcap]retorijanac legalnog ratnog profitera, i ratne kukavice, Ninoslava Pavića, djelovao je poprilično smireno u emisiji što mu nije bilo teško budući da se parazit, preobučen u voditelja, ponašao kao čovjek koji bi najradije pojeo govna koja su neki dan padala u Solitu po nesuđenom generalu JNA i jednom od vodećih kršitelja vjerskih prava u Hrvatskoj. Dakle, dva govnara provela su mirno rano prije podne, jedno drugom jeli iz ruke, nisu, naravno, dogovorili hoće li Ninoslav Pavić pomoći Stankoviću da otplati 600 tisuća kuna dugova nakon što je država EPH-ziji oprostila nekoliko stotina milijuna kuna. Kad smo kod oprosta dugova, nije badava, onako kriomice, ali dovoljno jasno, Ante Tomić hvalio Slavka Linića, naime, iako je Linić jedan od onih ministara koji je u svom resoru prikrivao kriminal Tomić je ustvrdio kako je Linić jedini koji nešto radi u ovoj Vladi i kako mu je jako staklo. Naravno, da je Liniću stalo, uostalom, riječki jastreb hvalio se javno da je Tomićevom gazdi oprostio dugove,da se to nije dogodilo Tomić ne bi imao ni za kantu govana, a kamoli za konjak. Drugim riječima, Tomić hvali mecenu koja je njegovom gazdi, na uštrb hrvatske sirotinje, oprostila dugove. Kad smo već kod konjaka, zašto je dovraga parazit stavio ispred Tomića čašu vode iako je odavno otkucalo podne?

Na početku same emisije bilo nje govora i o sarajevskom dezerteru, Miljenku Jergoviću, poznatog po tome da je u ranoj mladosti sudjelovao u nacističkim zabavama, a danas je velikodušan prema fašističkom zlikovcu, Draži Mihailoviću. Jergović je, podsjetimo, stao u obranu Tomića koji je prije nekoliko dana napadnut govnima na splitskoj Pjaci, u obrani Tomića Jergović je napao državni vrh zato što se ovi nisu udostojili javiti i izraziti podršku splitskom ekstremisti, Tomiću, nakon što je napadnut, što bi, tvrdi dvojnik Draže Mihailovića, Jergović, u Srbiji sigurno bio slučaj. – Volio bih da mi se jave – rekao je Tomić, misleći pritom na predsjednika Josipovića i Zorana Milanovića.

Nažalost, Ante Tomić, zahvaljujući svojom nesposobnošću da sastavi jednu suvislu rečenicu, nije baš televizijski tip, što je u svakom slučaju bio hendikep onima koji su gledali emisiju u kojoj se našlo mjesta za hrpu govana. Kad smo kod govana. Tomić se indirektno ispričao Jadranki Kosor zato što je svojedobno bio nepravedan prema njoj. I to samo zato što je ‘Jaca’ pozvala na kavu, kako bi se zajedno oprali od govana.

-ŠŠššš, št—aa, jeee, je-tooo – treći entitet -mumljao je Tomić i mumljanjem, obračunavši se s Ninom Raspudićem na polovici emisije, zaključio svoj karikaturalan nastup, uz zavodnički osmijeh Ace Stankovića. Naime, Tomić tvrdi da je Herceg Bosna bila paradržava, međutim, zaboravlja da ona nikada nije bila proglašena državom, nego je bila zajednica kao slobodni teritorij usred okupiranog dijela Bosne i Hercegovine. – Herceg Bosna je u svojoj kratkoj povijesti napravila koncentracijski logor – kaže Tomić. Tko je stradao u tom logoru ne kaže, kao ni to da je Armija BiH također imala logore u koje su zatvarali hrvatske i vojnike HVO-a tijekom kratkog, nepotrebnog, sukoba između Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Nažalost, danas hrvatskim građanima dijele lekciji ratne kukavice koje su se valjale po birtijama dok su naši roditelji ginuli u vukovarskom blatu, danas lekcija drže hrvatskim građanima sluge legalnih ratnih profitera, bivši nacisti ili sudionici nacističkih derneka poput Miljenka Jergovića, i onda jedan od njih, Tomić, spočitava drugima zato što su pola života bili ‘komunisti’?!? Što je početkom devedesetih i krajem osamdesetih bio Jergović? Što je bio Nino Pavić, ako ne odrpanac koji osamdesetih nije imao ništa, a danas, ima sve, pa i pola Hrvatske? Riječ je o ratnoj kukavici, legalnom ratnom profiteru i bivšem Sanaderovom kompanjonu.

Zna li Tomić kako je pala Slobodna Dalmacija?

Zaključimo s početkom. – Hvala Bogu pa ono s govnima nije vidjela moja desetogodišnja kćerka – rekao je Tomić, a onda je dodao, Bog se ukazao u Splitu u kanti govana. Rekli bismo, ukazao se i na Hrvatskoj televiziji.

Naravno, Tomić je rukama, nogama i oficirskom čašću branio gazdu Pavića. – On je bolji od većine onih koji ga kritiziraju. On jako voli novinarstvo – rekao je Ante o Nini Paviću, koji novinare smatra GOVINAMA. Da li i Tomića?

Inače, tata Ante Tomića Antu je nazivao bitangom, kajko i on naziva svog sina. Očito jabuka ne pada daleko od stabla. Vidi se, bitanga se prepoznaje na kilometre.

Živjeli smo u bolje u Jugoslaviji – rekao je, između ostaloga, nesuđeni general JNA, Ante Tomić, na takozvanoj javnoj televiziji, u emisiji parazita Ace Stankovića. Ne obrazlaže on zašto je bilo bolje, samo navodi primjere koji to nisu jer se Zagreb, posebno Novi Zagreb, izgradio u Jugoslaviji kreditima koji su stizali izvana, a stizali su zbog činjenice da je tada svijet bio u jeku hladnoga rata. To vam je isto kao kada bi netko rekao da je u Americi šezdesetih godina prošlog stoljeća bilo bolje zato što su Amerikanci imali dovoljno novaca da lete do Mjeseca, međutim, zaboravlja se da je upravo Hladni rat glavni i jedini razlog zašto su onda Ameri bili na Mjesecu, a danas nisu. Nema novaca za takve pothvate jer više, usprkos tehnologiji koju spominje Tomić, nema potrebe. Dakle, Amerikanci su bili na Mjesecu prije 40 godina, neće barem još deset, što to znači osim da su sada prioriteti drugačiji?

Iako se Hrvatska pod aktualnim režimom našla pred bankrotom misli li Ante da je bilo bolje kada su vladale redukcije električne energije, kada se kupovalo na par-nepar, kada je deterdžent bio jack-pot, kada su trebali bonovi za dvije litre goriva, kada se ubijalo po svijetu i kada se na robiji završavalo zbog krivo izgovorene riječi?

Glede boljeg života u Jugoslaviji zna li Ante gdje bi u Jugoslaviji završio njegov gazda kulak, Nino Pavić? Kulak ili buržuj, svejedno? Na Golom otoku, tamo ne bi bilo predstečejnih nagodbi, niti bi bilo moguće da država oprosti stotine milijuna kuna ozloglašenom legalnom ratnom profiteru. Zna li Ante kako su završavali ratni profiteri nakon Drugog svjetskog rata, naravno, ako nisu bili komunisti, a takvih je itekako bilo, i to najviše? Kad insistira na Jugoslaviji onda Ante zaboravlja također da je on u toj Jugoslaviji, zajedno s gazdom, gazdinim potrčkom, Davorom Butkovićem, bivšim nacističkim sljedbenikom, sarajevskim dezerterom, Miljenkom Jergovićem, Juricom Pavičićem…, i mnogim drugima, bio običan odrpanac. Danas, u Hrvatskoj, u kojoj je Tomiću toliko loše, sam Nino Pavić posjeduje pola Hrvatske.

Nino Pavić, u legaliziranoj pljački, kroz predstečajne nagodbe, sam je Hrvatskoj odnio pola Pelješkog mosta koji je spomenuo Tomić. Kako da izgradimo bolnicu kada nam treba novac za režimski Jutarnji list? Je li možda Tomić, kada govori o izgradnji, zaboravio da je Hrvatska izgradila autocestu Zagreb-Split koja se u Jugoslaviji gradila 20 godina, a da se nije pomakla s mjesta odakle se počela graditi i koja je u Jugoslaviji plaćena, a novci pokradeni?

tinolovka

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Foto: N1

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

Predsjednica se danas, prvoga dana boravka u Rusiji, susrela s Vladimirom Putinom.

“Ove godine obilježavamo 25 godina diplomatskih odnosa, veseli me značajan rast trgovinske razmjene, razgovarat ćemo i o bilateralnim i humanitarnim te regionalnim pitanjima”, rekao je Putin na početku formalnog susreta s hrvatskom predsjednicom.

Kolinda Grabar Kitarović, pak, uzvratila je ruskom predsjedniku pozivom u Hrvatsku.’Dopustite da vas pozovem u službeni posjet Hrvatskoj’, kazala je Grabar Kitarović.

“Imamo otvorena pitanja s Rusijom no vjerujem da ćemo ih riješiti kroz dijalog. Ovo je nova faza u hrvatsko-ruskim odnosima”, rekla je Grabar Kitarović koja se posebno osvrnula na sutrašnji gospodarski forum.

Predsjednica će se s Putinom sastati u srijedu. Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH….

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Plenković: Uhvatili smo se u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Hrvatskoga radija A sada Vlada urednica i voditeljica Eliana Čandrlić uživo u Banskim dvorima razgovara s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Povod razgovoru je prva godišnjica aktualnoga sastava Vlade Republike Hrvatske.

“Vrijeme leti. Bilo je izuzetno puno zbivanja. Brojne su aktivnosti koje smo obavili. Za mene je bilo važno da smo se uhvatili u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost”, kazao je Plenković. Za krizu u Agrokoru je kazao kako je to nešto što nisu planirali. “Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni.

Kad smo dobili informacije od Moody’sa nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu. Nismo mogli tako veliku kompaniju prepustiti nekontroliranim procesima. Mogli smo nacionalizirati kompaniju što nismo učinili. Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili. Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bilo odluke bivšeg vlasnika i Uprave Agrokra zakon ne bi mogao biti primjenjen”, naglasio je premijer.

Na pitanje hoće li Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, Plenović je kazao: “Naše su ruke čiste!”. Po njegovom mišljenju iz ovog procesa moraju se izvući pouke. Ponovio je kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, ukoliko se pokrene istraga o pitanjima kojima se bavi – povjerenstvo mora prestati s radom. “Ako se donese pravni stav da nema prostora za rad povjerenstva, postoje druga tijela koja mogu raspraviti temu Agrokora. Ovo je pravno jasno, nema prostora za nekakve interpretacije. Postoje saborski odbori i plenarne sjednice da se problem Agrokora zakonski raspravi”, kazao je. O budućnosti Agrokora istaknuo je kako je bitno da se u zakonskom roku postigne nagodba, napravi restrukturiranje te da je Vladi važno da se zadrže radna mjesta i nastavi proizvodnja.

Penković je najavio kako će Vlada na današnjoj sjednici odbiti inicijativu za ostavkom ministrice Nade Murganić. Ministrica ima moje puno povjerenje. Ne vidim nikakav razlog za “nikakve rekonstrukcije Vlade”.

Komentirajući neriješena granična pitanja sa Slovenijom i Plenković je kazao kako se Miro Cerar i slovenska politika se nalazi u poziciji da ustraju na poštivanju arbitražne presude, iz kojega je Hrvatska izašla ne svojom krivnjom. Mi imamo i druga otvorena pitanja sa Slovenijom, želimo ih sva riješiti na civilizirani način. “Hrvatska želi da otvoreno pitanje granice bude predmet bilateralnih razgovora u dobrosusjedskom duhu, bez ikakvih jednostranih poteza na štetu druge strane koji bi mogli dovesti do remećenja odnosa između dvije zemlje”, rekao je premijer.

Premijer se osvrnuo i na današnji posjet predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović Rusiji. Želimo dijalog s Rusijom jer je ona važna zemlja i globalni akter.

facebook komentari

Nastavi čitati