Pratite nas

BiH

Hrvate su skupo koštali njihovi vlastiti izdajnici

Objavljeno

na

Svi oni koji su izdali hrvatske interese su propali, ali ne i njihova djela

Hrvate su skupo koštali njihovi vlastiti izdajnici, oni koji su pristajali, što zbog ucjena ili obećanja raznih sinekura, prodati cijeli narod i trgovati njegovom voljom. Neki od njih bili su generali u ratu, drugi ministri, treća savjetnici. Većina ih je bila u institucijama Herceg Bosne koja je bila vojni i politički odgovor za obranu, opstanak i ostanak ovoga naroda u Bosni i Hercegovini.

No, kada je nestalo novca iz zajedničke vreće ili kada su se odmakli od političkog oltara, uslijedili su njihovi navodni ideološki otkloni, te su uz sponzorstvo dijela međunarodne zajednice, njihovih nevladinih organizacija i struktura odlučili biti oporba dominantnim hrvatskim političkim strankama. Svaki put rezultati takvih odluka po Hrvate su bili pogubni, s ogoljavanjem njihovih prava, uništavanjem institucija, izvlačenjem novca s hrvatskih područja. Najpogubniju epizodu imala je Nova hrvatska inicijativa koja je sudjelovala u vlasti tzv. Alijanse za promjene.

Preusmjeravanje 100 tisuća glasova Bošnjaka za hrvatske kandidate najavljuje novi krizni zaplet ili rasplet

Njezin je čelnik Krešimir Zubak s predsjednicima drugih hrvatskih stranaka 2002. godine potpisao tzv. Sarajevsku deklaraciju da neće poduprijeti katastrofalne ustavne promjene koje bi bile na štetu vlastitog naroda, a onda je na kraju sve prevario. Podržao je promjene Ustava oba entiteta sukladno odluci Ustavnog suda o konstitutivnosti naroda čime su Hrvati de facto prestali biti politički narod u Federaciji BiH, a u Republici Srpskoj nisu dobili ništa. Do 2002. Hrvati su imali jednak broj resora u federalnoj Vladi, mogli su ravnopravno odlučivati, a sve odluke su donošene konsenzusom.

Prethodno su, kako bi upravo uspostavili vlast Alijanse za promjene, stranci praktično ugurali NHI, tadašnji HSS, i Narodnu stranku Radom za boljitak u vlast na temelju izbornog inženjeringa koji je legalizirao OESS oko načina biranja izaslanika za Dom naroda, ključnog političkog filtra koji je do tada mogao spriječiti majorizaciju Hrvata. Zbog toga su Hrvati kao odgovor uspostavili Hrvatski narodni sabor, a posljedica proglašenja Hrvatske samouprave bilo je tenkovsko gašenje Hercegovačke banke i gospodarske grupacije čime je započelo sustavno gospodarsko uništavanje Hrvata. Sličan scenarij najavljuje se i za nedjeljne izbore kako u pogledu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH do toga da se uspostavi nova alijansa. Otvoreno se govori o planu novog prelijevanja glasova 100.000 Bošnjaka kako bi se realizirao plan koji prijeti i samim temeljima BiH. Hrvati samo čvrstom politikom i odlučnošću mogu izboriti slobodu, a tako se trebaju odnositi i prema izdajnicima u vlastitim redovima.

ZK/VL

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Miloš Zeman: Bosni i Hercegovini prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama, te da to u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije.

Češki predsjednik je upozorio da taj novac ne služi da BiH postane bogatija, već da su to ulaganja u džamije, što može izazvati žarište vjerske netrpeljivosti.

“Četvorica predsjednika jasno su se složili da prije svega u BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama. Drago mi je da su moje kolege upozorile da to širenje u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije”, rekao je Zeman, prenose beogradski mediji.

On je nakon dvodnevnog summita šefova država Višegradske grupe u Seksardu, na jugu Mađarske, rekao da podržava integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU, ali da je Kosovo upitno zato što ga nisu priznale ni neke članice EU, prenosi Srna.

Predsjednici Poljske Andžej Duda, Češke Miloš Zeman, Slovačke Andrej Kiska i domaćin sumita, mađarski predsjednik Janoš Ader razgovarali su tijekom summita o problemima i eurointegraciji zapadnog Balkana i ocijenili da ulazak regije u Uniju treba podržati, potaknuti i ubrzati.

Predsjednik Zeman izjavio je na kraju summita da se u potpunosti slaže s idejom angažiranja da zapadni Balkan uđe u EU, ali je napomenuo da upitno ostaje Kosovo, pošto njegovu neovisnost nisu priznale sve članice EU, javila je češka agencija ČTK.

Predsjednik Češke protivnik je odluke tadašnje češke vlade da nakon nekoliko mjeseci prizna neovisnost Kosova i, kako je sam nedavno ponovio, odbija u Prištini imenovati veleposlanika.

>>> Predsjednik Češke Miloš Zeman: U BiH već vijore crne zastave Islamske države

 

facebook komentari

Nastavi čitati