Hrvati, izađite na izbore i izaberite svoje predstavnike u Europskom parlamentu

  0

  U nedjelju, 25. svibnja, održat će se izbori za predstavnike u Europskom parlamentu. Republika Hrvatska po prvi puta sudjeluje na redovitim europskim izborima te bira 11 svojih predstavnika.

  hspfHrvati u Bosni i Hercegovini također imaju pravo izraziti svoju biračku volju te birati predstavnika koji će jasno artikulirati njihove probleme u ovoj značajnoj instituciji Europske unije, stoji u priopćenju za medije Hrvatskog studentskog politološkog foruma Sveučilišta u Mostaru.

  Želimo istaknuti da je ovaj datum i vaš glas na izborima vrlo značajan za daljnju budućnost Bosne i Hercegovine i eventualne promjene koje bi trebale ići u smjeru zaustavljanja diskriminacije nad najmalobrojnijim konstitutivnim narodom.

  Svjesni smo da je kršenje kako individualnih tako i kolektivnih prava u suprotnosti s načelima demokracije na kojima počiva i Europska unija.

  Nakon što je u već donesenoj rezoluciji u kojoj je Europska pučka stranka istaknula opasnost od, ne samo separatističkih, nego i centralističkih snaga, te navela načelo federalizacije kao najbolje rješenje, smatramo da je važno da artikulacija ovog pitanja bude kontinuirana i u daljnjem radu Europskog parlamenta.

  Glasajte po svojoj savjesti kako bi dali svoj doprinos za rješavanje ustavno-pravnog položaja Hrvata u BiH.

  Europski parlament se bira od 22. do 25. svibnja 2014. god. na sljedeći petogodišnji mandat.

  On će zajedno sa Vijećem Europske unije donositi zakonodavstvo EU-a. Iskoristite svoje pravo, u nedjelju izađite na birališta i izaberite osobu koja će artikulirati vaše mišljenje unutar Europskog parlamenta, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću HSPF-a.

  facebook komentari