Pratite nas

BiH

Hrvati su podrijetlom Antifašisti

Objavljeno

na

Antifašizam je poput hrvatskog državljanstva. Njime se kiti tko hoće. Nema provjere, primjerenog testa, niti bilo kakvog ispita, koji se priprema i polaže čak i kod Amera, koji su izgradili svoj identitet okupljanjem svih mogućih vucibatina ovoga svijeta. Danas se najgori kreteni jednostavno nacrtaju u ličkom Srbu i evo ga, stoji drug ponosan, uznesen, antifašista od opanka do šajkače.

Jesu li Hrvati Slaveni ili Anti?

1_salveni antiHrvatima je mudro promijeniti nacionalno ime u prestižne Antifašiste, koji bi kod nas predstavljali ono što su Jugoslaveni bili u Jugoslaviji. Ne baš takvo zlo, ali niti ovakve naivčine kakvi su današnji Hrvati. Prema slavnom slovenskom povjesničaru Ljudmilu Hauptmannu, Hrvati nisu Slaveni, nego više Anti. Dakle, Antifašisti su naša prošlost i naša budućnost. Peta kolona u Hrvatskoj bila bi ponosna da se na takav način integrirala u domaći korpus. Na svoje bi došli i neki domoljubi, recimo kao fašisti Ante Pavelića”, odnosno kao Antefašisti ili ako hoćete, Antifašisti, a može i Antinacisti. Uzvišeni nacionalni identitet Antifašista više bi se oslanjao na hrvatsko, odnosno antifašističko državljanstvo, a manje na krvna zrnca. “Bilo bi uistinu pravedno i spasonosno” preimenovati Hrvatsku u Antinaciju. Zamislite Stipu Mesića kako s bine u Australiji grmi da je Antifašist, a australski Hrvati misle da je Antefašist. Srbi u današnjoj Hrvatskoj bili bi folklorna skupina šire nacije Antifašista. Kada bi se pojavio neki lažni antifašist, tada ga mirne duše možete pitati : kakav ste vi Antifašist ako ste ubijali Hrvate?

Kuda s govnarima koji se predstavljaju kao titoisti?

Znam, znam, Antefašizam je izmišljotina. Pavelić nije bio fašist i to smo skupo platili. Pavelić je bio zaprepašten kada su mu rekli da su bljedunjavi Židovi obojeni. I još su činili frtalj Ustaškog pokreta! Ali, baš zbog toga imamo mnoge dodirne točke Antefašizma i Antifašizma. Možemo reći da je riječ o jednom istom svjetonazoru. Kako su Hrvati više Anti nego Slaveni, Židovi u Ustaškom pokretu bili su Antisemiti. Problem su prljavi titoisti, koje je glupo nazvati Antifašistima. Riječ je o hijenama kakve svijet nije upoznao. Ranih 90-tih bili su tiho, a posljednjih godina krv je ponovno proradila. “Bilo je predivno!” – vele nam bez srama. Ubijete koga želite i nikome ništa. Zaista predivno! Tko smakne Antefašistu u inozemstvu, dobije nov mercedes i vilu u Opatiji, ili Rijeci, ovisno školuje li djecu ili ne. Titoisti su među Antifašistima peta kolona. Tako je bilo i tako će ostati. Nakon što su sovjetski infiltranti u Kerestincu smaknuli Marka Oreškovića, našeg Španjolca, kao komunističku konkurenciju, Ante Pavelić oslobodio je Augusta Cesarca i njegove drugove, sve u želji da spasi i ojača Komunističku partiju NDH. Sovjeti su organizirali zasjedu, pobili prave komuniste i tako osigurali prevlast sovjetske opcije. Nećeš ti Cesarec dizati narodni ustanak sa ustašama, nego ćemo ga dignuti mi sovjeti sa četnicima.

Kako asimilirati mješance?

Ne znam koliko se sjećate Dušana Dragosavca i Milutina Baltića? Iz njih je izbijala plemenitost od koje normalne osobe povraćaju. Da su napisali zamolbu da ih primimo u Hrvate, odnosno Antifašiste, teško bi prošli objektivnu arbitražu. Rasna čistoća nije važna, ali se moramo distancirati od gadova svih vrsta, pa i onih antifašističkog podrijetla. Blef lažnog antifašiste predstavlja veliki fenomen u poremećenom dijelu hrvatske populacije. Srbi drže da su antifašisti već zbog činjenice da nisu Hrvati. Osobe rođene u mješovitom braku, kao i one koje su ušle u takav brak, kao i one kojima su djeca ušla u takav brak, drže da su civilizacijski naprednije od ostalih. Odnosi su toliko iščašeni da više ne možete tvrditi kojoj naciji pripadaju djeca naših predsjednika, unuke da ne spominjemo. Nacionalno neopredijeljene osobe vide to kao svoj vlastiti izbor. Intimno su Jugoslaveni i najčešće Slavenofašisti. Njihova kultura je oskudna – odbijaju naš nacionalni sadržaj, a mješavina je siromašna. I nepouzdana, jer su se neki poznati dotepenci na ovom području osjetili Hrvatima, bez ikakve prinude i/ili nuđenja privilegija. Slavenofašisti idu linijom samoobmane i ugode, pa ne žele prepoznati činjenicu da Hrvatima postaju samo kulturne osobe.

Gladni lažni Antifašisti

Sedamdesetogodišnji teror lažnih antifašista donio nam je teške nutarnje poremećaje, koje ćemo liječiti desetljećima. I danas imate idiote koji brane Josipa Broza i genocid nad Hrvatima u dvije Jugoslavije i u NDH. Mnogi su petokolonaši kao “partizani” i “komunisti” uživali visoke mirovine i različite privilegije. Sačuvali su svoje pozicije sve do ovih dana. Kako se obraniti od svih tih nametnika. Primjerice, Miroslav Krleža zanima malo koga kao književnik, nešto više njih intrigirao je kao Titov ulizica, a najveći broj ostaje uz njega jer su na njegov račun dobro živjeli i dobro će živjeti. Možemo mi tisuću godina slaviti Krležu, ali to svijet ne prihvaća. Krleža je u svojoj stvaralačkoj mladosti napisao nekoliko kvalitetnih stranica i nakon toga postao uškopljeni režimski pisac. Tako su danas Hrvati ucijenjeni: odbaciti Krležu ili na grbači imati svu silu krležijanskih parazita, koji su pokvarenošću nadmašili njegove književne likove. Krležijanci su postali skuplji od EU. Da se tako izrazim, Hrvati mogu konvertirati u Antifašiste, ako odbace lažnu kulturu lažnih antifašista. Kada se neka nacija nađe zatočena u tuđem kulturnom sadržaju, tada je lijek zdrav sportski život.

Nije svaki Hrvoje antifašist

“Ustanak koji je 1941. izbio u Lici, u Srbu, odgovor je na ustašku represiju i upravo će zbog toga imati i elemente osvete koje netko naziva genocidom” – veli nam izvjesni Hrvoje Klasić, od Brezovice i od Siska. Tako imamo nekakvog povjesničara-poluproizvod koji najozbiljnije tvrdi da se najprije dogodila osveta, pa tek onda čin koji se osvećivao. Hrvatska nacija je povijesno i kulturno iščašena, pa moramo odbaciti i svu silu preskupih i jalovih lažnih stručnjaka, koji ne mogu pojmiti svoju selendru a kamoli morfološku povijest civilizacija. Hrvoje Klasić je onaj tužni lik koji brani Titovu neprimjerenu poziciju u našoj povijesti, jer bi u protivnom trebali odbaciti i Dioklecijana, da sada preskočim Klasićevo potezanje Franje Tuđmana u tom kontekstu, jer bi nas to odvuklo od pravog problema. Lažni stručnjaci skloni su jeftinim doskočicama Stipe Mesića. Nitko pametan neće iz povijesti izbaciti Adolfa Hitlera jer je bio zločinac. Ali, nikome u Njemačkoj ne pada na pamet najljepši trg u Berlinu nazvati po Adolfu Hitleru. Što je tim jugoslavenskim idiotima? Zar Hitler nije imao bolje organiziran državni aparat nego Tito? Problem je što ste Klasića mogli poslati na ponavljanje studija i komunističkog smeća, ali on ne može pojmiti zločinačku ulogu Josipa Broza Tita, koja je po nekim svojim dimenzijama nadmašila Hitlera. Tito je Klasićev izbor, koji nema nikakve veze sa poviješću ili nekom drugom znanosti. Moramo odbaciti slavenske obmane i slavenske obmanjivače, i krenuti u novu kulturnu utakmicu kao pravi Hrvati sa Jadrana i iz Lijepe Naše i kao pravi Antifašisti s Crnog mora.

Tvrtko Dolić/Dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Bakir Izetbegović: Moj otac Alija je pred smrt ostavio BiH Erdoganu u amanet, da skrbi o njoj

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ponovo je u četvrtak eksploatirao problematičnu tezu po kojoj je njegov pokojni otac Alija prije smrti sadašnjem predsjedniku Turske Recepy Tayyipu Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

Sudjelujući u obilježavanju četrnaeste obljetnice smrti Alije Izetbegovića koji je bio prvim predsjednikom Predsjedništva BiH kao samostalne države, njegov sin je novinarima u Sarajevu kazao kako je veza između njegova oca i sadašnjeg turskog predsjednika bila veoma važna, a o tome svjedoči kako je Erdogan bio jedna od posljednjih osoba s kojom je razgovarao prije smrti.

“On (Alija) je u njemu je prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu u amanet brigu za BiH. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet”, kazao je Bakir Izetbegović.

Na reakcije u povodu konstatacije o Erdoganu kao osobi kojoj je BiH ostavljena na skrb nije trebao dugo čekati a prvi je to učinio Izetbegovićev ogorčeni politički protivnik Milorad Dodik.

Kazao je kako je ta izjava “skandalozna i opasna” poručivši kako Bakir Izetbegović Erdoganu može dati na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove obitelji.

“U BiH žive dva kršćanska naroda u čije ime Alija nikada nije govorio niti je imao mandat govoriti”, kazao je Dodik.

Sam Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoganom, a jedan drugoga redovito oslovljavaju s “brate”. Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom “Alija, posljednji bedem islama”.

U filmu se veliča lik i djelo pokojnog bošnjačkog lidera, no čak je i njegovu sinu koji je nazočio projekciji zasmetao naslov koji je ocijenio “malo pretencioznim i jednodimenzionalnim”.

“Alija je naravno čovjek koji je borac za obranu islama na ovim prostorima, ali je bio i borac za demokraciju, slobodu, uvođenje višestranačkog sustava te obranu multietične supstance u BiH”, kazao je Bakir Izetbegović komentirajući film.

Začudio se ipak što se nitko u BiH nije sjetio snimiti film o njegovu ocu pa su to morali učiniti Turci koji su otišli i korak dalje jer njihova državna televizija TRT producira igrani serijal o Aliji Izetbegloviću koji se još snima.

Višnja Starešina: Pomozimo Bakiru vidjeti mudžahedine

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Dragan Čović: Iz ovih krajeva otići će još 100 000 ljudi

Objavljeno

na

Objavio

Nezaposlenost mladih od kojih stvaramo izgubljene generacije najveći je od bezbroj problema s kojima se bori Bosna i Hercegovina, a za koje političke elite niti imaju rješenje niti žele raditi na poboljšanju.

Podaci CIA-e za 2017. godinu vrlo su jasno i govore o današnjoj katastrofi BiH – BiH je vodeća po ovom statističkom podatku sa 62,8 posto nezaposlenih mladih.

Isto tako, podaci govore kako je populacija mladih mnogo bliža granici siromaštva nego populacija odraslih te da oni koji nisu nastavili školovanje čine najveći udio u siromašnoj populaciji – njih 57 posto! Naravno, nikoga u takvim okolnostima ne treba čuditi situacija u kojoj iz BiH posljednjih godina mladi i školovani ljudi bježe “glavom bez obzira”.

O tom problemu govorio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović prigodom sastanka s predstavnica vlasti u USŽ-u rekavši kako je taj problem prisutan u svakom dijelu BiH, a u Krajini možda izraženije jer je granica EU pred vratima.

Mladi bježe u inozemstvo

– Kako bi se to promijenilo moramo stvoriti ambijent tim ljudima da vjeruju u svoju državu. Ovo je naša domovina i ovdje treba živjeti, ali ni to neće biti dovoljno. Premoćna je zapadna ponuda koja se nudi, prije svega u Austriji i Njemačkoj. Njima naši ljudi trebaju, oni su dio snažne industrijske i obrazovne kulture, a mi smo dio europske tradicije, kazao je Čović. Isto tako, jasno navodi kako će se negativni trendovi nastaviti ukoliko država nešto ne uradi.

– Što je najgore poticat će ga upravo te zemlje jer njima naprosto treba takva kadrovska struktura. Ukoliko ste pratili plan njemačke kancelarke za iduću godinu, i to uz uvjetovanje novih partnera u vlasti, jeste novih 200 tisuća ljudi izvana. Računamo kako će tu biti bar 100 tisuća iz ovih krajeva. Ako ne napravimo strategiju onda ćemo biti u velikim problemima. To što mladi ljudi odlaze više nije političko pitanje, nije pitanje jednog naroda, jedne politike. Jednostavno, odlaze svi. Čak i investitori koji dolaze iz tih krajeva kod nas ne daju takve uvjete radnicima kakvi su u Švicarskoj ili Austriji, istakao je Čović.

Zapošljavanje mladih

Problem zapošljavanja mladih bio je i tema dvodnevne  međunarodne konferencije “Program garancija za mlade kao prevencija nezaposlenosti mladih” na kojoj se razgovaralo o mogućim rješenjima problema koji muči čitavu regiju.

– Zapošljavanje mladih, kao jedne od ugroženih grupa na tržištu rada, predstavlja izazov za sva regionalna i nacionalna tržišta rada, rekao je Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH. Dodaje da zbog toga sve javne službe za zapošljavanje veliki dio svojih aktivnosti usmjeravaju na povećanje zapošljavanja ove populacije jer je to preduvjet za kvalitetan život i napredak mladih u svim zemljama.

Cilj konferencije je razmjena najboljih praksi u zapošljavanju mladih među zemljama članicama Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja (VAPES), sa posebnim naglaskom na prenošenje iskustava i praksi u zapošljavanju mladih u EU putem programa “Garancija za mlade”. Konferencija, koju su organizirali Agencija za rad i zapošljavanje i VEPES, prilika je da se usporede raznovrsne mjere, utjecaj koji na definirane mjere imaju politike, odobreni proračuni, sustav obrazovanja, sustav rada službi za zapošljavanje.

Isto tako, tijekom konferencije bit će predstavljeni dosadašnji rezultati i iskustva o provođenju mjera za zapošljavanje mladih, a poseban naglasak bit će na programu “Garancija za mlade” koji se sprovodi u EU.

Na konferenciji sudjeluju predstavnici službi za zapošljavanje Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Estonije, Francuske, Hrvatske, Kine, Mađarske, Slovenije, Švedske, Turske, kao i zavoda za zapošljavanje RS-a, FBiH i Brčko distrikta, te županijskih službi.

BiH na trećem mjestu po nezaposlenosti u svijetu

facebook komentari

Nastavi čitati