Pratite nas

BiH

Hrvati u Oluji izvršili nečuveni genocid nad obespravljenim Srbima!

Objavljeno

na

Baldasar Gracian je napisao: “Pametnom više koriste neprijatelji nego ludom prijatelji!”

Slavko Linić zabio je zadnji zahrđali čavao u crveni lijes na kojem piše: “Pošteni SDP“. Unutarpartijsko prepucavanje u SDP-u nije predmetom mog interesa. Ipak ne mogu se potpuno isključiti jer mi to priječi činjenica da sam ipak “homo politicus”. Zbrajajući dva i dva proizlazi da je bivši ministar ćorcima žestoko zapucao na Premijera. Ako je bivša supruga Premijerovog brata imala uvjete da dobije kredit HBOR-a za male poduzetnike onda je to samo za pohvalu.

linić press konferencija

Ako pak nije ispunjavala uvjete, u što sumnjam, onda je odgovorna ona osoba u HBOR-u koja je potpisala odobrenje o kreditu. Ako je pak Premijer malo sa strane pogurao šogoričin kredit, onda je naravno i on pomalo odgovoran, ali to treba potkrijepiti nekim dokazom, a ne samo ispraznim tvrdnjama. Ako je pak za taj poguranac znao i Linić (što on i sam priznaje) onda je i on odgovoran jer se tu radi o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti. Naime, po KZ-u svaka osoba koja dozna za izvršenje nekog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti, dužna je takvo djelo prijaviti jer neprijavljivanjem i sama čini novo kazneno djelo neprijavljivanja. To je cijela mudrost.

Novinarske usporedbe sa Linićevim zamjenikom koji je dobio kredit od nekih tridesetak milijuna kuna su priglupe. Bivša supruga Premijerovog brata nije ni slučajno u tako bliskim rodbinskim odnosima s Milanovićem kao Linićev zamjenik sa svojim sinom za kojeg je isposlovao ogromni kredit. Zanimljiv je i stav hrvatskih medijskih kuća u demaskiranju “poštenog” SDP-a. Večernji je protiv Premijera. Proglašava ga lašcem, a da za to ne navodi ni jedan relevantni dokaz. Jutarnji pak, preko Premijerovog apologeta Butkovića, drži čvrsto njegovu stranu, osim povremenih iskakanja Jelene Lovrić. I nazire se epilog. Na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora SDP-a Slavko Linić će popušiti na sreću i veselje svih onih kojima je prošlog ljeta, zbog par kuna, zatvarao usred sezone kafiće, restorane, slastičarnice i tako skupljao jeftine političke poene na tuđoj nesreći.

Neće za njim žaliti ni oni koji, čim izdaju neki račun, na isti odmah moraju platiti PDV iako u većini slučajeva nikada ne vide svoj zarađeni novac od onih kojima je račun odaslan. Bivša ministrica turizma Pave Rusković Župan neće zaplakati za Slavekom. Ona je još 2000. g., dobila PTSP kad je čula kako je Slavek neke hotele u Dubrovniku prodao svom crvenom frendu Goranu Štroku za 1,5 milijuna maraka iako je obitelj Lukšić za te hotele nudila 35 milijuna maraka. Kako kaznena djela iz privatizacije ne zastarijevaju, a taj slučaj nikada nije procesuiran, možemo s pravom zaključiti da je RH pravno retardirana zemlja. I na kraju, SDP je, ni od koga prisiljavan, dobro osvijetlio sam sebe.

Nelson Mandela je jednom rekao: “Naša nas svjetlost, a ne tama, plaši najviše od svega.”

U Hrvatskoj se, na užas lijeve medijske falange, opet ukazala Judith Reisman. Građanska inicijativa “Ne dirajte djecu” pozvala je J. Reisman da održi niz predavanja o rastućem problemu pedofilije u svijetu i u RH. Čitajući novine zgodno je napomenuti kako nije bilo ni jednog jedinog “intelektualnog proletera”, tj., hrvatskog novinara koji časnu i staru profesoricu nije počastio pridjevom “kontroverzna”. Priznata “proleterka” Mirela Lilek iz predstečajnog Jutarnjeg napravila je zapaženi intervju sa dekanom Medicinskog fakulteta dr. Davorom Miličićem. Pucajući od znatiželje zašto je Dekan dopustio da “kontroverzna” američka autorica održi predavanje na njegovom fakultetu. Naša Lili, u maniri tajnog agenta, tjera Dekana pred zid pitanjima: “Vi ste osobno odobrili današnje predavanje Judith Reisman na Medicinskom fakultetu?”

Dekan je mirno odgovorio kako nitko na njegovom Fakultetu ne vidi u tome ništa sporno. Međutim, zapjenjena Lili, k’o komarac u poplavljenoj Slavoniji, juriša dalje na Dekana: “J. Reisman je već gostovala na vašem Fakultetu. Zašto ponovno?” kad je Dekan odgovorio na način koji nije zadovoljio njenu ljevičarsku doktrinu, Lili se upono nije dala već je nastavila: “Ali njeno predavanje je izašlo izvan okvira znanstvenika u modernom društvu!” E, moja Lili! Tu se radi o borbi protiv pedofilije! Po tebi su znanstvenici u modernom društvu nizozemski izdavač pedofilskih časopisa Hekma, njegov hrvatski sljedbenik Štulhofer i naš ministar Jovanović. I naravno Lili! Dr. Miličić je tijekom cijelog intervjua pokušavao udobrovoljit našeg proleterskog komarca u liku Lili te ju je blago podučio: “Koliko se mogu prisjetiti njenog životopisa (J. Reisman), uz to što je stekla stupanj doktorice znanosti, ona je bila angažirana u nekoliko sveučilišnih institucija, a bila je i savjetnica nekoliko američkih predsjednika. Poznata je u svijetu. Bojim se da oni koji govore o njoj kao pseudoznanstvenici uopće ne poznaju njezin opus nego to ponavljaju kao papige….” I tu je Dekan pogodio u sridu! To su lijeve papige!

Papagaj Štulhofer, mamagaj Mirela Lilek, fali samo Ljudevit Gaj u liku Kinsleyja. Na to mama gaj ispuca zadnji ćorak prema dr. prof. Miličiću: “Možda je problem u konzervativnoj idologiji koju ona propagira?” Tim pitanjem je Lili za mene novinarka godine. Jača od Tomića. Za Lili je borba protiv pedofilije konzervativna ideologija!!! Bilo bi zgodno kad bi Lili netko prišapnuo da je na zadnjim EU izborima pobijedila upravo ta ideologija. Ako Lili za svoj intervju sa dekanom Miličićem s pravom očekuje da bude proglašena novinarkom godine što tek očekuje Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić? Možda Ivana očekuje da bude izabrana za pravobraniteljicu za zaštitu pedofila. Jadničeki, svi ih napadaju, a oni uopće nisu tako zli. Imaju i pokoju dobru osobinu. Recimo pedofili kad voze kraj škole voze uvijek oprezno i sporo. Za pohvalu! Naša Dječja pravobraniteljica, tobože potaknuta pritužbama roditelja i građana, zbog djelovanja građanske inicijative “Ne dirajte djecu”, izjavila je: “Sadržaj i poruke letka ugrožavaju djetetovo pravo na zdravlje, znanje i informacije o očuvanju zdravlja, te pravo na zaštitu od seksualnog nasilja.” Gromki bravo za Pravobraniteljicu za djecu i za one koji su je na to mjesto postavili! Po njoj su borci protiv pedofilije, brzo rastućeg seksualnog kriminala koji se kao srednjovjekovna kuga širi našom planetom, u stvari ugrožavaju pravo djece na zaštitu od seksualnog nasilja. To je izjava koju je trebalo staviti na naslovnicu pedofilskog mjesečnika Paidika, časopisa koji je čak i u Nizozemskoj zabranjen. Uz ovakvu pravobraniteljicu za djecu i lijevu novinarsku falangu, potpomognutu antifašističkom omladinom, Lijepa naša postaje pravi raj za pedofile, teške i glupe grešnike.

Arthur Schopenhauer je napisao: “Ako se teški grijesi okajavaju tek na onom svijetu, neka se bar glupi okajavaju na ovome.”

generaliHRT počeo s emitiranjem serije “Generali”. Autentično, objektivno i sa naglašenom sjetom na nepravomoćnu osuđujuću presudu Gotovini i Markaču. Ako je istina ono što usmenom predajom prenose ognjištari, onda je u odnosu na ovu serije sve manje-više jasno. Rigidni desničari tvrde kako je serija prekrojena. Naime, počela se snimati u idiličnim vremenima kad su naši antifašisti na HRT-u bili duboko uvjereni kako će drugostupanjska presuda biti glogov kolac zabijen u lijes Tuđmanove države. Kad je američki sudac ipak objavio oslobađajuću presudu sve je, nažalost, pošlo naopako. Ma to ti je da se pošten borac protiv fašizma u Hrvatskoj rasplače! Gotovina i Markač oslobođeni! Perković i Mustač u švapskom zatvoru! Lokalni izbori i dva izbora za EU parlament čista pušiona! Pa ti kosturi koji svakodnevno ispadaju iz SDP-ovih ormara! Kao kruna svega došlo i to da lopovski HDZ sa najnepopularnijim Predsjednikom u anketama debelo šiša djevičanski čist i napredan SDP. Bez obzira na sve, serija je snimljena i mora se prikazivati. Malo ćemo si pomoći škarama, a malo će nam pomoći Ivica Đikić zvan Đikan koji će u seriji pokušati zamijeniti Antu Gotovinu.

Đikan nas mudro podučava, kao što to i dolikuje jednom od najvažnijih tri-pera Pupovčevih Novosti. Đikan misli da su naši generali odgovarali za svoje individualne zločine. Veli: “Nismo svi mi radili te sve strahote!” misleći vjerojatno na ubojstvo jednog jedinog zaostalog Srbina u granatiranom Kninu, nego valjda optuženi generali. Ne misli Đikan na generale JNA ili one iz Generalturista već na naše generale HV-a. Dalje mudruje Đikan kako su Gotovina i Markač oslobođeni individualno, al’ to ne znači da je oslobođena Hrvatska od sramote i zločina koji su počinjeni u vrijeme traktorijade. Uglavnom, obzirom na njegovu ulogu, seriju je trebalo nazvati “Đikan i generali”. Veću ulogu od generala u seriji ima čak Iigradonačelnik Knina iz 1994-5 g, jedan mudri bradonja. Na početku nam je bradonja mudro objasnio kako je napisao knjigu o dogovorenom ratu između Tuđmana i Miloševića. Ni manje ni više! Vjerojatno je i traktorijada bila dogovorena sa Slobom! Zato je pobjegle Srbe Milošević javno pohvalio nazvavši ih “zečevima”. Radilo se, misli gradonačelnik, ustvari o kirurški preciznom dogovoru dvojice diktatora. Naravno na štetu svojih naroda koji su do tada živjeli u čistoj idili. Naročito hrvatski narod koji je pred rat, sav sretan, svo oružje svoje teritorijalne obrane poslao u Srbiju. Bolje je bez oružja, oružje je vrag! Tko se mača laća … Da Hrvati budu sigurni kako će se dogovor poštivati zamolili su tada velikog Hrvata Budu Lončara da u UN dogovori embargo na kupnju oružja za Hrvate. Tako je do zuba naoružana Juga krenula u dogovoreni rat s do zuba kuhinjskim noževima naoružanim Hrvatima. Tako je započela i bitka za Vukovar. Naravno fingirana i s unaprijed dogovorenim ishodom. I Sajmište, bolnica, Ovčara, ranjenici – sve su to Tuđman i Milošević dogovorili, misli i piše naš mudri gradonačelnik. Zaboravio je jedino reći da je mudar postao tako što si je flomasterom napisao na muda veliko slovo “R”. U svakom slučaju potrebna nam je jedna takva “objektivna” serija s Đikanom u glavnoj ulozi te s mudrim kninskim gradonačelnikom da nam objasne kako su to Hrvati u Oluji izvršili nečuveni genocid nad obespravljenim Srbima!

Ipak, ostaje još jedna dobra prilika u koju s čežnjom i nadanjem gledaju Teršelićka, Pusić, Pupovac, Tomić, Jergović, Drakulićka, Rade, Oliver i milijun ostalih gledatelja Žikine dinastije. To je proces i presuda šestorici BiH Hrvata koji su zajedno dobili 111 godina zatvora. Bit te presude je udruženi zločinački pothvat osuđenih s dr. Tuđmanom, Šuškom i Bobetkom, a cilj je bio čišćenje prostora Herceg Bosne i u konačnici pripajanjem Hrvatskoj. Prvostupanjska presuda je zapravo presuda hrvatskoj državi, pa ako postane pravomoćna evo spasonosnog “šuta” za Đikana, nevladine udruge u RH, Dežulovića, Ivančića, Pupovca, Štrbca i sličnih. Eto nama opet beskrajnih rasprava o genocidnosti i ustašoidnosti Hrvata. O Jasenovcu, Bljesku i Oluji, o lešini s Mirogoja, o lopovskoj privatizaciji, o mladim i starim antifašistima i galvaniziranju dojma da je Hrvatska država s posebnim potrebama. Sve to na veselje i radost brojnih hrvatskih neprijatelja.

Baldasar Gracian je napisao: “Pametnom više koriste neprijatelji nego ludom prijatelji!”

Zvonimir Hodak

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Bakir Izetbegović naložio prisluškivanje i praćenje hrvatskih političara i gospodarstvenika!?

Objavljeno

na

Objavio

Tjednik Nacional u novom broju donosi dokumente koji, kako tvrdi, potvrđuju da agenti Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH) prisluškuju, prate i tajno nadziru hrvatske političare i poduzetnike.

Nacional u svom tekstu navodi da su dobili pravo na uvid u više tajnih izvještaja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), koji pokazuju da tajna služba vodi “specijalni rat protiv Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića, vanjske politike hrvatske vlade i hrvatskog naroda u BiH”.

U autorskom tekstu Berislava Jelinića stoji da se Bakir Izetbegović sve češće spominje u hrvatskoj javnosti, a izvještaji OSA-e, na koje se Nacional poziva, rasvjetljavaju određene nepoznate procese i metode u provođenju, “bošnjačke politike koju Bakir Izetbegović javno afirmira”.

Nacional tvrdi da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zloupotrebljava OSA-u, te da njegov politički angažman, iz Hrvatske perspektive, treba gledati šire od tema islamske radikalizacije i pokušaja proizvodnje napetosti uoči najavljenog početka gradnje Pelješkog mosta.

List tvrdi da OSA špijunira hrvatske tvrtke, prisluškuju telefonske razgovore određenih ljudi iz poslovnog svijeta, a sve zbog interesa za više gospodarkih događanja u Hrvatskoj, posebno za ona koja mogu utjecati na ekonomski i gospodarski život unutar BiH.

Nacional tvrdi da se OSA ima ogromno zanimanje i za HEP, i njegovo moguće širenje na BiH.

Jedan od temeljnih ciljeva Bakira Izetbegovića, sudeći prema tvrdnjama Nacionala, je i želja za podijelom Hrvata u BiH.

– Stvaranjem klime opće korumpiranosti hrvatskih političkih predstavnika na svim razinama vlasti u BiH pokuša se diskreditirati rješavanje hrvatskog pitanja u BiH – tvrdi Nacional pozivajući se na svoje izvore.

Hrvate u BiH ocijenjuje se jedinim zainteresiranim narodom za euroatlantsku integraciju i prozapadnu orijentaciju BiH.

-Postaje sve očitije da su Hrvati u BiH jedini iskreno zainteresirani za euroatlantsku integraciju i prozapadnu orijentaciju BiH. Republika Srpska u potpunosti se vezala uz Rusiju, dok je politika Bakira Izetbegovića naglašeno ovisna o politici Saudijske Arabije, Katara, Reccepa Tayyipa Erdogana i Turske koja se sve više odmiče od EU i NATO-a – navodi autor teksta.

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije, naznačen je kao ključni širitelj teza o korumpiranosti hrvatskih političara u BiH.

-Stvaranje klime opće korumpiranosti među Hrvatima u BiH se pripisuje Draganu Lukaču, direktoru Federalne uprave policije koji u medijima stalno potencira da je Hercegovina dio BiH s najviše kriminala – stoji u tekstu.

Prema Nacionalu, postoje i “ciljevi specijalnog obavještajnog rata kojeg je OSA usmjerila protiv hrvatskog političkog vodstva”.

-Više izvora Nacionalu je ispričalo da Bakir Izetbegović pokušava pronaći osobu koja bi preuzela političko vodstvo Hrvata u BiH, a koju bi mogao kontrolirati i preko koje bi zadovoljio potrebnu kvotu Hrvata za formiranje federalne i državne vlasti – navodi Nacional.

Nacional također podsjeća da bi OSA nominalno trebala štititi državne interese BiH-a, uključujući sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji.

-Međutim, izvješća te službe bude ozbiljnu sumnju u to da nije uvijek tako, već se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH-a. OSA nije jedina državna institucija u BiH-u kojoj se pripisuje da se, u najmanju ruku povremeno, zloupotrebljava za političke interese jedne stranke i jednog naroda – ocijenjuje Nacional.

M.J/Hrsvijet

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Na Mosoru obilježena 71. obljetnica smrti „Škripara“

Objavljeno

na

Objavio

Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na Mosoru (široki Brijeg) je u nedjelju, 17. rujna, obilježena 71. obljetnica smrti  „Škripara“ koji su mučki ubijeni 18. rujna 1946.

Marijofil Mandić, Zlatko Ćavar, Jure Zovke, Božo Hrkać, Jakiša Alpeza, Vidak Prskalo, Veselko Rezić, Ivan Jurčić, Ivan Kolobarić i Ivan Katura imena su ubijenih “Škripara”, za čije ubojstvo nitko nikada nije procesuiran.

Prije služenja svete mise, održana je procesija do groba pobijenih “Škripara”.

Na grob stradalih Škripara vijenac je položilo izaslanstvo Grada Širokog Brijega, Gradski vijećnici Stjepan Marić i Vlado Ćorić, zastupnik u Skupštini ŽZH Ivan Damjanović i Marko Ćavar.

Vijenac su također položili članovi navijačke skupine “Škripari” koji ponosno nose njihove ime.

Nakon svete mise domaćini i njihovi gosti uživali su u prigodnome druženju.

facebook komentari

Nastavi čitati