Hrvatska dobila domaćinstvo Eurobasketa!

0

Francuzi su najavili da će nogometni stadion u Montpellieru pretvoriti u košarkaško igralište, pa bi finalu moglo svjedočiti 30 tisuća gledatelja! S time se nismo mogli mjeriti.

Hrvatski poklonici košarke moći će sljedećeg rujna bodriti svoju reprezentaciju u zagrebačkoj Areni jer će Hrvatska biti jedan od četiri domaćina Eurobasketa 2015. godine. Tako je, na svojoj sjednici, odlučio upravni odbor Fiba Europe, piše Večernji List.

kosarka eurobasketEuropska košarkaška vlada odlučila je da će se, umjesto u Ukrajini, Europsko prvenstvo igrati u četiri zemlje. U Hrvatskoj (Zagreb), Francuskoj (Montpellier), Njemačkoj (Berlin) i Letoniji (Riga) pri čemu će Francuska biti domaćin jedne od četiri skupine a potom i završnice u Lilleu koja će se igrati po novom formatu, s eliminacijskim utakmicama od osmine finala.

Na sjednici Boarda hrvatsku je kandidaturu prezentirala glasnogovornica Hrvatskog košarkaškog saveza Andrea Hitner.

Savez je dobio garancije Vlade Republike Hrvatske za potrebna financijska sredstva, a prvotni je plan bio da se jedna skupina, ona u kojoj je Hrvatska, igra u Zadru, a završnica u Zagrebu.

Nažalost, Francuzi su najavili da će nogometni stadion u Lilleu pretvoriti u košarkaško igralište, pa bi utakmicama završnice moglo svjedočiti 28 tisuća gledatelja! S time se nismo mogli mjeriti i moramo biti zadovoljni barem onime što smo dobili.

Detaljan raspored bit će objavljen u nadolazećim tjednima. (VL)

facebook komentari