Hrvatska na krilima Čupića i Štrleka pobijedila Tunis 28-25

1

U susretu 2. kola B skupine svjetskog prvenstva u Kataru, hrvatska rukometna reprezentacija je pobijedila Tunis 28-25 (14-13) ostvarivši i drugu pobjedu na prvenstvu.

Nakon teškom mukom izborene pobjede protiv Austrije (32-30), hrvatski rukometaši su se dugo mučili i protiv Tunisa, no u posljednjih deset minuta utakmice uspjeli su slomiti afričkog doprvaka i daleko mirnije priveli utakmicu kraju. Hrvatska je danas odigrala daleko bolje i sasvim zasluženo je dohvatila nove bodove.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Čupić s osam golova, Manuel Štrlek sa sedam, Marko Kopljar sa četiri, te Igor Vori i Domagoj Duvnjak sa po tri gola. Odlični Mirko Alilović sakupio je 14 obrana. Kod Tunisa najefikasniji su bili Amine Bannour s devet, Mosbah Sanai sa sedam, te Oussama Boughanmi s tri gola.

Danas su na rasporedu još dvije utakmice u našoj skupini. Sastaju se Iran – Makedonija, te Austrija i Bosna i Hercegovina.

U nedjelju je dan odmora, a u susretu trećeg kola hrvatski rukometaši će u ponedjeljak, 19. siječnja odmjeriti snage protiv Irana.

Autor: I.H.RTL/Hina

facebook komentari

  • peppermintt

    Bravo, bravo 😉 nažalost izgubiše nam BiH-anci