Pratite nas

Hrvatska ne smije prepustiti zaštitu neba NATO savezu, taj model je dugoročno opasan i skup

Objavljeno

na

Hrvatska javnost još je pod dojmom rušenja borbenog zrakoplova MIG-a 21 pokraj Velike Gorice na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Samo zahvaljujući uvježbanosti i profesionalnosti pilota Stanka Hrženjaka, a pomalo i sreći, izbjegnuta je teža tragedija. Proslavljeni hrvatski ratni pilot i nekadašnji zapovjednik 1. Lovačke eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) Danijel Borović smatra kako je nastupila prijelomnica, Hrvatska konačno mora odlučiti kakvo zrakoplovstvo želi.

Mig 21

– Očito je da HRZ ide u lošem, zapravo pogrešnom smjeru i da državna vlast godinama štedi tamo gdje se ne bi smjelo tako intenzivno štedjeti, a borbeni zrakoplovi su nekakav vrh tehnologije i tu nema mjesta improvizaciji, rekao nam je Danijel Borović, inače umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske.

Konačno je postalo jasno da Hrvatska svoje ratno zrakoplovstvo ne može više temeljiti na starim ruskim MiG-ovima. Oni nisu više čak ni za popravak. Postoje sada dvije solucije: jedna je da kupimo paket novih borbenih zrakoplova, druga je da prepustimo zaštitu hrvatskog neba zrakoplovima NATO saveza. Borović smatra kako prepuštanje hrvatskog neba zrakoplovima NATO saveza nije dobro rješenje iz više razloga:

– Pristajanjem na takvo rješenje odrekli bismo se ustavne odredbe o suverenosti jer ćemo time nadzor i kontrolu vlastitog zračnog prostora prepustiti strancu. Nikakav stranac, koliko god plaćen bio, neće nas čuvati kao mi sami jer smo prirodno motivirani sasvim drugim pobudama. Osim toga, taj model puno košta, a malo donosi – tvrdi Borović i nastavlja:

– Ako se jednog dana pogoršaju odnosi s našim susjedima i ostanemo bez takve vrste zaštite, mi  zrakoplove možemo kupiti, ali nećemo imati pilote koji će upravljati njima  jer je njihovo stvaranje dugogodišnji  proces. I još nešto, odustajanjem od vlastitih borbenih zrakoplova, automatski se odričemo i mogućnosti usvajanja visokih i novih tehnologija koje prate razvoj sofisticiranih zrakoplova – istaknuo je Borović.

Cijena vanjskog čuvanja neba preskupa

Gotovo 400 milijuna kuna godišnje mogao bi Hrvatsku koštati model vanjskog čuvanja neba što je vrijednost pojedinačne cijene jednog novog Gripena, švedskog jurišnog lovca koji bi bio navodno idealan za Hrvatsku No, kad bi i Hrvatska prihvatila model po kojem joj strani borbeni zrakoplovi čuvaju nebo, upitno je na koji način će se provjeravati kvaliteta plaćene usluge.

– Način provođenja je takav da posade i zrakoplovi čekaju u nekoj od baza NATO saveza i prema potrebi ih se poziva na intervenciju. Povremeno se prakticiraju rutinski letovi iznad zračnog prostora kojeg treba kontrolirati, a to košta i košta. Prema dostupnim informacijama, susjedi Slovenci bi se vrlo rado odrekli takvog načina zaštite, jer ih puno košta, ali za sada nemaju druge mogućnosti – rekao je Borović.

Kupovina novih zrakoplova u konačnici nije preskupa

Ulaganje u vlastito borbeno zrakoplovstvo, mišljenja je naš sugovornik, je na prvi pogled skupo, ali je opravdano, potrebno i nužno. Riječ je o investiciji  kojom se rješava pitanje ratnog zrakoplovstva za idućih 25 – 30 godina. Tu su i tzv. offset programi koji bi u određenim postocima omogućili hrvatskim tvrtkama nove poslove, a time i usvajanje naprednih tehnologija.

Ipak, Borović pokušava dati do znanja kako se nije lako odlučiti za proizvođača zrakoplova od kojeg bi Hrvatska trebala nabaviti nove borbene letjelice:

– Ima nekoliko zrakoplova koji bi bili sasvim dobri za naše potrebe i već godinama se nude,  ali smo kao mala i mlada država u problemu kome se prikloniti i s kojim posljedicama. Nažalost, danas je sve biznis i svaka trgovina je uvjetovana, a kamoli nabavka borbenih zrakoplova koju prati i kupnja odgovarajućih ubojnih sredstava (bombi, raketa, topovskih granata), kao i prateće opreme za održavanje kroz dugi niz godina njihove eksploatacije. Jasno je da se opredjeljenjem za nabavku bilo kojeg od ponuđenih zrakoplova, dugoročno vežemo i za određenu zemlju, kako tehnološki, tako i u svim drugim segmentima suradnje – kaže Borović.

Hrvatskoj dovoljno i 15 Gripena

Gripen

Gripen

Švedski lovac Gripen je već dugo na vrhu liste poželjnih ratnih zrakoplova za HRZ. No, Boroviću govorimo kako je Gripen svoj prvi let ‘odradio’ prije gotovo 30 godina. Dakle, nije riječ o novom zrakoplovu. Osim toga, mali broj zemalja u svojem sastavu ima Gripene…

– Mnogi današnji zrakoplovi svoje su prve letove imali prije nekoliko desetljeća, no nije problem u tome nego u činjenici da li je i u kolikoj mjeri proizvođač predvidio mogućnost nadogradnje novijim i modernijim tehnologijama – objašnjava Borović aludirajući kako bi Gripeni mogli biti dobro rješenje za Hrvatsku. Koliko borbenih zrakoplova treba HRZ-u?

– Zrakoplovi koji su u sustavu nadzora zračnog prostora (24-satnog borbenog dežurstva), ne mogu biti u funkciji redovnog letenja jer su naoružani skupim raketama, kojima bi se trošio vremenski letni resurs i takvih zrakoplova potrebno je nekoliko, ali je istovremeno potrebno imati više letno upotrebljivih zrakoplova radi provođenja letačke obuke, održavanja trenaže pilota itd. Konkretno, potrebna nam je jedna eskadrila borbenih zrakoplova, odnosno 12 jednosjeda i dva – tri dvosjeda, objasnio je Danijel Borović, veliki hrvatski pilot iz Domovinskog rata i nekadašnji zapovjednik u HRZ-u.

Kotromanović je morao ponuditi ostavku

Ministar obrane Ante Kotromanović na početku svog ministarskog mandata poručio je kako će dati ostavku ako se samo zaglavi automatska puška nekog vojnika na terenu. Je li kojem vojniku zakazala puška ne znamo, ali je zato pao cijeli jedan borbeni zrakoplov, a ministar se još nije oglasio o ostavci. Evo što kaže naše sugovornik:

– Svakako da je ministar Kotromanović trebao ponuditi ostavku i to prvog dana, kao moralni čin najodgovornije osobe u resoru obrane, bez obzira koliko se on osobno osjeća krivim ili ne i da li je ili nije mogao utjecati na sam događaj. Nakon toga, odluka je njegovih nadređenih da li će ostavku prihvatiti ili ne, te sa kakvim obrazloženjem, rekao je Danijel Borović.

Veliki ratni pilot koji je američkog generala učio upravljati MIG­om 21

Danijel Borović je proslavljeni ratni pilot, nekadašnji zapovjednik 1. Lovačke eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske. Sudjelovao je u svim najvažnijim operacijama Domovinskog rata i više puta je odlikovan najvišim državnim odličjima. Borovića se smatra jednim od najboljih pilota koje je Hrvatska ikada imala. Kao jedini hrvatski pilot, imao je priliku u hrvatskom MIG­u 21 dvosjedu voziti američkog generala, zapovjednika borbene skupine nosača zrakoplova Šeste flote. General je radi toga zrakoplovom F­14 Tomcat dovezen na pulski aerodrom s nosača zrakoplova koji je plovio Sredozemljem. Da Amerikanci tada nisu vjerovali u našu tehniku i osposobljenost, sigurno ne bi pristali da njihov general sjedne u naš borbeni zrakoplov, pogotovo jer let nije bio „turističke” prirode, nego je bio u sklopu uvježbavanja borbenog manevra između naša dva MIG­a 21 protiv dva F­18 – rekao je Borović. Inače, Borović je osobno imao priliku upravljati moćnim američkim lovcima F­ 14 i F­15.

Mađarska ima respektabilno ratno zrakoplovstvo, Srbija se tek oporavlja

Mađarska i Italija imaju respektabilno ratno zrakoplovstvo, primjereno i dovoljno današnjim potrebama, dok je naš istočni susjed Srbija u velikim problemima i nema financijske mogućnosti za obnovu ratnog zrakoplovstva u mjeri kakvu bi željela imati, a sati godišnjeg naleta po pilotu su im posebna boljka – objasnio je Danijel Borović.

 Ivan Kraljević/dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Ivan Anušić: Treba prestati kukati i početi mijenjati sustav u kojem živimo

Objavljeno

na

Objavio

Percepcija o Hrvatskoj i njezinoj budućnosti mora se početi mijenjati pozitivnim primjerima, radom na projektima koji će ljudima dati nadu da će se ovdje nešto dogoditi za nekoliko godina i da će ovdje imati budućnost.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ) izjavio je u utorak da je u posljednje dvije godine u toj županiji 5209 osoba odjavilo prebivalište, a 8500 ih je privremeno promijenilo boravište, te kako za zaustavljanje procesa iseljavanja, uz oporavak gospodarstva, treba mijenjati percepciju o Hrvatskoj kao zemlji u kojoj je sve loše.

Odgovarajući na vijećnička pitanja o problemu iseljavanja na sjednici Županijske skupštine Anušić je rekao kako je glavni razlog iseljavanja gubitak nade u život na ovim prostorima jer se, uz, godine nerada, ljudima koji žele ostati ovdje preko medija godinama šalje pogrešna poruka kako u Hrvatskoj ništa ne valja i da je stanje katastrofalno.

Ocijenio je kako se percepcija o Hrvatskoj i njezinoj budućnosti mora početi mijenjati pozitivnim primjerima, radom na projektima koji će ljudima dati nadu da će se ovdje nešto dogoditi za nekoliko godina i da će ovdje imati budućnost.

Osječko-baranjski župan smatra da ljudi moraju početi vjerovati u politiku, policiju i pravosuđe, u sve ono što državu čini državom, u čemu veliku ulogu imaju mediji u kojima, kako je ocijenio, “stalno dobivamo primjere kako je u inozemstvu sve super, a ovde ništa ne valja”.

“Nema bolje i sigurnije zemlje od Hrvatske, posebno ako ste Hrvat. Svagdje gdje odemo uvijek ćemo biti stranci, radit ćemo više nego ovdje, gdje još imamo besplatno školstvo, zdravstvo i slobodu govora, koja je nemjerljiva, u odnosu na druge zemlje. Treba prestati kukati i početi mijenjati sustav u kojem živimo”, poručio je župan.

Odgovarajući na pitanja o provedbi Projekta “Slavonija”, Anušić je podsjetio da je do 22. rujna u sklopu toga projekta ugovoreno 2,3 milijarde kuna nepovratnog novca iz EU fondova, a samo za tu županiju više od 812 milijuna kuna.

Većinom glasova za drugog potpredsjednika Županijske skupštine izabran je Goran Đanić, vijećnik HNS-a, stranke koja je u ovom sazivu dio vladajuće većine. S obzirom na to da je na konstiturajućoj sjednici u lipnju za prvog potpredsjednika izabran HDZ-ovac Ivica Čeme, vijećnik SDP-a Domagoj Hajduković taj je izbor nazvao kršenjem demokratske prakse u kojoj je bilo uobičajeno da mjesto drugog potpredsjednika pripada oporbi, a bivši župan i vijećnik Snage Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić to je nazvao “političkom farsom”.

Vijećnik HNS-a Stjepan Ćuraj odgovorio je kako se tim izborom nije dogodilo ništa dramatično te da izbor potpredsjednika nije isti u svim sazivima Županijske skupštine, to jest da ovisi o dogovoru vladajuće većine i oporbe.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kolumne

Mladen Pavković: Sramotna presuda sramotnom četničkom kapetanu!

Objavljeno

na

Objavio

Sramota. Dragan Vasiljković, (62), poznatiji kao kapetan Dragan, itekako može biti zadovoljan presudom Županijskog suda u Splitu.

Nepravomoćno je osuđen na samo 15 godina zatvora, a proglašen je krivim za dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na Policijsku postaju u Glini!

S obzirom da je u  australskom i splitskom pritvoru  već „odsjedio“ 12 godina, postoji mogućnost da će se vrlo brzo vratiti u Beograd, gdje će ga dočekati kao „narodnog heroja“. Eto, to je nama „naša borba dala“!

Ovaj ratni zločinac tijekom obraćanja sudu je izjavio  da je ponosan na svoj ratni put i na Kninđe od kojih „nitko nije optužen za nikakav zločin“. Javnost je u sudnici nasmijao izjavom da Hrvati u Australiji uz fotografiju Ante Gotovine drže i njegov portret.

Kapetan Dragan, koji ima i australsko državljanstvo, uhićen je prije 11 godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2005. izručen je Hrvatskoj.

U cijelom tom  cirkusu oko jednog srpskog zlotvora, zanimljivo je da su od aktera u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu opet bolji prošli agresori nego žrtve. Naime, dovoljno je spomenuti presudu Veljku Mariću, Vladimiru Milankoviću, generalu Glavašu, Mihajlu Hrastovu, Norcu, Kordiću, braniteljima iz Lore i brojnim drugim Hrvatima, sudionicima rata koji su tri puta gore prošli nego razni Vasiljkovići.

Tako je samo primjera radi jedan nevini hrvatski branitelja Veljko Marić osuđen u Beogradu  na nevjerojatnih 12 godina zatvora, a Milanković po zapovjednoj odgovornosti na deset! A Kapetan Dragan na 15!

Koliko je dosad samo hrvatskim branitelja optuženo ili osuđeno? Navodno su ih „puni“ zatvori!

Aktualni gradonačelnik Grada Knina još je do jučer tvrdio da u tome kraju nije bilo četnika zadnjih 70 godina! Čemu, zašto?

Vjerujemo da će se sada javiti i razni „mirotvorci“ ala  Pusić, Teršelič, Stazić, novinari četničkih Novosti na čelu s Pupovcem, Matula, Josipović, Mesić i njima slični i „popljuvati“ ovu presudu, nakon koje oni, ali i Vasiljković mogu „slaviti“, jer je još jednom „dokazano“ da se – zločin isplati! (Vasiljković je u australskom pritvoru imao tretman kao u hotelu!)

I onda se neki čudom čude da je dosad oko tri tisuće hrvatskih branitelja izvršilo suicid, a da ih se najmanje još tri puta toliko pokušalo ubiti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora za ratni zločin

facebook komentari

Nastavi čitati