Hrvatska slavila protiv Rusije

  2

  U drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj, hrvatski rukometaši poigrali su se s Rusijom i slavili s 33:25 te se tako na najbolji način oporavili nakon poraza od Francuza.

  Uoči dvoboja, Goluža je odlučio napraviti promjenu u reprezentaciju. Tako je u momčad pozvao Ivana Sliškovića, a na tribine je preselio Luka Mandalinić.

  Hrvatski rukometaši izvrsno su otvorili susret te su vrlo brzo pobjegli na 4:0, a Rusija je prvi pogodak postigla tek u šestoj minuti. Polovicom prvog dijela Hrvatska je već vodila s 11:3. Goluža je tada odlučio rotirati igrače i dati priliku nekim igračima koji u prijašnjim utakmicama nisu imali veliku minutažu pa su Rusi uspjeli smanjiti zaostatak na pet pogodaka. Prvo poluvrijeme završilo je s prednošću Hrvatske 16:11.

  Početkom drugog dijela dosta rastrgana igra pa su Rusi prvi pogodak postigli tek u šestoj minuti za 17:12. No, Hrvatska je vrlo brzo pronašla dobru igru i ponovno bježi na osam-devet pogodaka razlike. Deset minuta prije kraja dolazi do malog opuštanja pa se Rusija pet minuta prije kraja približila na pet pogodaka zaostatka, ali završnica je ponovno pripala Hrvatskoj koja je na kraju bez većih problema slavila s 33:25.

  Najbolji u hrvatskim redovima bili su Horvat sa sedam zgoditak te Igor Vori i Ivan Slišković sa po pet, a Mirko Alilović je skupio osam obrana. Rusije je predvodio Aleksej Poliakov s pet zgoditaka.

  facebook komentari

  • peppermintt

   Ok, idemo dalje
   ajmoooooooooo Hrvatskaaaaaaaaaaaaaaaaaa
   večeras s Poljacima, a dobro bit će borbe lipe, poljaci mi nekak dragi..al računam da će mo pobijedit 🙂

  • peppermintt

   Ok, idemo dalje
   ajmoooooooooo Hrvatskaaaaaaaaaaaaaaaaaa
   večeras s Poljacima, a dobro bit će borbe lipe, poljaci mi nekak dragi..al računam da će mo pobijedit 🙂