Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

  2

  13 hrvatskih vinarija predstavilo se na sajmu “London Wine Fair” od 2. do 4. lipnja u Londonu, a na natjecanju Intenational Wine Callenge – IWC, hrvatska su vina osvojila 60 priznanja.

  wine
  Od 60 priznanja za kvalitetu osvojen je i jedan internacionalni trofej i zlato za vino Kozlović – Santa Lucija Malvazija 2006.

  Dobivene su i zlatne medalje za vinarije i vina – Vina Laguna Malvazija Vižinada 2011., Kozlović Malvazija 2012., Iločki podrumi Graševina Premium 2012., Bodren Ice wine 2011.

  Od ostalih medalja osvojeno je osam srebrnih, 23 brončane i 23 preporuke.
  Na sajmu su se predstavili najvažniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske.

  Na površini od 63 četvorna metra veliko zanimanje profesionalne publike izazvali su Agrolaguna, Badel 1862, Bodren, Bolfan vina, De Georgiis, Jako vino, Škaulj Šime, Trapan vina, Zlatan otok te udruge Vinistra i udruga Liburna.

  Hrvatska je na britansko tržište prošle godine izvezla 16 tisuća litara vina u vrijednosti iznad 122 tisuće američkih dolara, što je pad od 44 posto u odnosu na godinu prije. Stoga se moraju učiniti dodatni napori za povećanje aktvnosti vinara kako bi se povećao izvoz s obzirom na interes koji pobuđuju hrvatska vina na ovom sajmu. hrt

  facebook komentari

  • peppermintt

   A i jesu najbolja 🙂

  • peppermintt

   A i jesu najbolja 🙂