Pratite nas

Vijesti

Hrvatski branitelji Šerbedžiji: Ne soli nam pamet, idi u Beograd pa tamo pričaj o politici

Objavljeno

na

Poslije Lepe Brene,  po volji Udruženja hrvatskih branitelja Domovinskog rata nije ni Rade Šerbedžija.

Na glumca se obrušio Mladen Pavković, predsjednik organizacije, zbog intervjua objavljenog 22.  ožujka u Glasu Slavonije, u kojem umjetnik kritizira tamošnji nacionalistički obojene političare, piše Dnevni avaz.

Najveći problem u Hrvatskoj je što nema dostojanstva kod mnogih ljudi koji se bave politikom. Svi jedni druge gledaju kao ideološke protivnike. Tu je i porast stranaka s nacionalnim predznakom, kao uostalom i u cijeloj regiji, stranaka kojima je nacionalizam najvažnija stvar u njihovim programima i koje uopće ne razmišljaju ni o čemu drugom”,  rekao je Šerbedžija.

Pavković se nakon ove izjave medijima obratio pismom u kojem, između ostalog,  stoji:

Dočekali smo da nam jedan Šerbedžija, koji je početkom devedesetih pobjegao iz Hrvatske i otišao u Beograd, daje “lekcije” koje političke stranke valjaju. Gdje je bio Rade kad se u Hrvatskoj ginulo? Veliki broj hrvatskih glumaca, njegovih kolega i kolegica, posjećivao je za vrijeme rata naše branitelje i na prvim redovima fronta. Igrali su u predstavama i kad su padale granate. A naš “lepi Rade” u to vrijeme bio je na “drugoj strani”. Danas, kaže, živi u Rijeci, predaje glumu, dobio je navodno i luksuzan stan, ipak je on zaslužan za stvaranje hrvatske države”,  smatra Pavković.
On glumcu posebno zamjera što nije odao počast žrtvama rata.

”Kad ste čuli da je Rade zapalio svijeću za poginule hrvatske branitelje, ili da se poklonio hrvatskim žrtvama u Vukovaru, gdje je u vrijeme rata snimao i filmove za okupatore (Srbe, op. aut.)?

Na kraju pisma Pavković je dao savjet slavnom glumcu da se vrati u Beograd.

Rade, ostavi se politike. Nije to za tebe. Novaca ćeš dobiti koliko ti treba, a dati će ti ga oni koji su slični tebi. Žalosno je kad vidimo pojedine hrvatske glumce koji ti nisu ni do koljena kako “cupkaju” za tobom, kako te uzdižu, a ti uživaš u toj svojoj “tužnoj” veličini. Šteta što si početkom devedesetih izabrao krivu stranu, što te voda odnijela”, kaže Mladen i dodaje:

‘Ne soli nam pamet, idi u Beograd, pa tamo pričaj o njihovim političkim strankama. Vidjeti ćeš kako ćeš proći. Letjeti ćeš ne do Briona, već do Amerike!

dnevni avaz

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati