Hrvatski državljani s prebivalištem izvan Hrvatske mogu glasovati iako se nisu registrirali

0

U nedjelju 11. siječnja 2015. u drugom izbora za predsjednika RH, Hrvati u BiH moći će glasovati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u četiri bosanskohercegovačka grada – Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjaluci.

Prema podacima Ministarstva uprave, najviše aktivno registriranih birača ima u Mostaru (8190) u kojem se glasuje na 10 izbornih mjesta u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića, Ulica dr. Ante Starčevića bb. Svi hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koji žele glasovati, a nisu se uspjeli prethodno registrirati, na istom će mjestu moći dobiti potvrdu za glasovanje.

Iz konzulata poručuju kako će svi koji dođu moći ostvariti svoje pravo, no vjerojatno će biti gužva i bit će potrebno čekati. Svi birači koji se u 19 sati, kad se zatvaraju birališta, nađu u redu za glasovanje imat će pravo glasovati.

Donja slika prikazuje hrvatske državljane koji čekaju kako bi mogli glasovati na refrendumu o braku odražanom 1.12.2013.godine.

facebook komentari