Pratite nas

Hrvatski građani prisilno daju milijune kuna za sijače mržnje s tzv. ljevice

Objavljeno

na

Da jedan dobar dio hrvatskih medija, lijevih ili desnih, sasvim svejedno, iako je desnih puno manje nego ljevičarskih, pljačka hrvatske građane pod okriljem države, i da se to se zove legalna pljačka i nije svojstvena samo Hrvatskoj, ali je u Hrvatskoj posebno opasna s obzirom da hrvatski građani nemaju zapravo ni za najosnovnije potrebe, posve je jasno. Predstečajne nagodbe, smanjenje PDV-a na ‘odabrane’ tiskane medije, RTV pristojba, sve je to dio organizirane legalne pljačke kojom se novac iz sirotinjskih džepova preliva u džepove onih koji ionako imaju previše.

U Hrvatskoj je mali milijun portala, samo nekoliko ih je dragih aktualnom režimu, pobjegne tu i tamo neki desničarski portal kojem se smiluje zagrebački šerif, Milan Bandić, tek kako si osigurao zaleđe lažnog desničara, ako zatreba na izborima,.Portal građanske inicijative ‘U ime obitelji’, narod.hr, nedavno je od Zagreba dobio 120 000 kuna. Zašto? Radi se o informativno portalu koji se na jedan posve demokratski način bori protiv medijskog terorizma ljevice, naravno, takav je portal itekako potreban Hrvatskoj, međutim, Željka Markić, čelna osoba spomenute građanske inicijative, itekako zaslužne za činjenicu da je jedan neophodno potreban referendum, kolokvijalno nazvan referendumom o braku, prošao i dobio potporu hrvatskog naroda, ima vlastitih sredstava više nego Grad Zagreb, da malo pretjerano, no, ne puno. Zašto bi se novac dodjeljivao onima koji imaju na uštrb onih koji novaca nemaju? Zaboga, portal postoji tek nekoliko mjeseci a već je ušao u ‘proračunski sustav’?!?

Što tek reći o vojsci ekstremističkih portala koji su bliski režimu i ideologiji tog režima? Dobar dio njih neprofitabilni su portali, samo prividno budući da novac dobivaju iz proračuna, bespovratno. Primjerice portali H-alter.org i Lupiga.com, ekstremistički su portali koji svoj ekstremizam skupo naplaćuju, neprofitabilno, naravno, njima je do ideala stalo kao Nini Paviću do svojih novinara, pa i onih novinara koje spomenuti primitivac naziva govnima. Zašto bi portali dobivali novac iz proračuna za ‘svoje aktivnosti’? Zašto bi to mediji dobivali i tko odlučuje o tome?

Ministrica hrvatske nekulture, članica marginalne stranke Vesne Pusić, Andrea Zlatar Violić podijelila je skoro 3 milijuna kuna  bespovratnih sredstava na 14 neprofitnih medija za rad u 2013. godini. Od 8 portala kojima je podijeljeno 1,5 milijun kuna njih 7 sudjelovalo je u bezobzirnoj kampanji protiv referenduma o braku, dok su tri portala LGBT aktivistički portali, radi se i sljedećim portalima i medijima:
Portal „H-alter“ oko 400.000 kuna, „Forum.tm“ 400.000 kuna, „Kulturpunkt.hr“ 200.000 kuna, „VoxFeminae.hr“ 200.000 kuna, „Lupiga.com“ 200.000 kuna, „Booksa.hr“ 85.156 kuna, „Crol.hr“ 180.000 kuna, „In-portal.hr“ 180.000 kuna, televizijski sadržaji „Treći sektor – civilno društvo na malom ekranu“ 400.000 kuna, TV-emisija „Cenzura“ 95.000 kuna, „Radio Student“ 120.000 kuna, javni radijski servis „Radionet“ 200.000 kuna kao i časopisi „Nepokoreni grad“ 150.000 kuna i „Crveni kotač“ 100.000 kuna.
Podsjetimo, tri milijuna kuna podijelilo je sedam članova stručnog povjerenstva. Sanja Sarnavka (B.a.B.e), Đurđica Klancir (T-portal), Mima Simić (LGBT aktivistica), Nada Zgrabljić Rotar (Odjel za komunikologiju, Hrvatski studiji), Dejan Kršić (publicist), Stojan de Prato (Večernji list) i Željko Blaće (LGBT aktivist), piše portal narod.hr. Ovo je, naravno, točno, međutim, ovdje vidite i ime jednog novinara iz Večernjeg lista, dakle, i on odlučuje što i kako opljačkati i kome dati, a sve, dakako, legalno. Ne zove se to, dakako, pljačka budući da je legalna, ali se pljačkom može smatrati.

Zašto bi oni, a pogotovo portal Croll (TROL ).hr, koji je poznat po širenju mržnje dobivali NAŠ novac? Oligarhija svoju mržnju financira našim novcem’.  Ove novce režim i ludilo oko tog režima trebali bi podijeliti potopljenoj Slavoniji a ne mrziteljima koji mrze većinu građana Hrvatske.
Potpuno je jasno kamo odlazi naš novac, posve je jasno da on ne odlazi ljevičarskim portalima, medijima, emisijama, on odlazi parazitima po volji parazita.

IJ/tinolovka-news.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Cerar sazvao novi sastanak državnog vrha nakon Plenkovićeva govora u UN-u

Objavljeno

na

Objavio

Slovenski političari i mediji u petak se većinom solidariziraju s odlukom premijera Mire Cerara da otkaže sastanak u Zagrebu s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem zbog njegova odbacivanja arbitraže pred međunarodnim auditorijem, a neki navode da je Plenkovićev govor u UN-u u kojemu je arbitražni sporazum nazvao ništetnim bio šok za slovensku stranu.

S Cerarom se solidarizirao se i predsjednik države Borut Pahor koji je u petak, uoči otvaranja predizborne kampanje za svoj drugi mandat pred izbore 22. listopada, kazao da je otkazivanje sastanka izazvala “tvrdoglavost” hrvatske politike koja inzistira na kontaminiranosti arbitražnog postupka.

“Tvrdoglavo inzistiranje na nepoštovanju obveza iz arbitražnog sporazuma je neprihvatljivo, no uvjeren sam da će dijalog na koncu omogućiti  mirnu provedbu arbitraže”, kazao je Pahor koji je kao predsjednik vlade 2009. u ime Slovenije potpisao dogovor o arbitraži, čime je Ljubljana uvjetovala ulazak Hrvatske u EU.

“Mi sada na svojoj strani imamo međunarodno pravo i međunarodnu zajednicu, zato moramo nastojati da tu potporu ne izgubimo”, ustvrdio je Pahor u Bovecu na zapadu države.

Premijer Plenković je rekao u četvrtak u govoru pred Općom skupštinom UN-a da je Hrvatska morala izaći iz arbitraže o granici sa Slovenijom jer ju je Slovenija kompromitirala i upozorio da takvo “nepoštivanje međunarodnog prava” obeshrabruje ostale države da sporove rješavaju uz pomoć treće strane.

Ljubljansko “Delo” piše da je Plenkovićev govor u UN-u svojom “nediplomatskom” otvorenošću izazvao pravi “šok”, kao i odluka Cerara da posjet zbog toga otkaže.

“Prema našim informacija, Cerar se s Plenkovićem za posjet Zagrebu bio odlučio iako dnevni red sastanka nije bio usklađen niti dogovoren”, navodi “Delo” koji prijašnji dogovor o sastanku tumači kao Cerarovu nepotrebnu koncesiju hrvatskom premijeru.

Cerar je naime otkazivanje susreta protumačio Plenkovićevim “kršenjem” dogovora po kojemu se u Zagrebu trebalo razgovarati o primjeni arbitražnog sporazuma.

U razgovoru za slovenske medije, Cerar je naknadno, nakon otkazivanja sastanka, kazao da je sada preduvjet za nastavak dijaloga da Hrvatska prizna arbitražni sporazum kao važeći međunarodni ugovor, te da se na idućem sastanku, ako i kada do njega dođe, razgovara o suradnji dviju država na njegovoj provedbi.

Da je takav susret u bliskoj budućnosti malo vjerojatan, govore oštre izjave Cerarova suradnika, predsjednika parlamenta Milana Brgleza, koji je kazao da je Plenkovićevo ponašanje u UN-u bilo ismijavanje međunarodnog prava, zloupotreba govora u svjetskoj organizaciji, da Cerar i nije imao druge mogućnosti nego da sastanak otkaže i da  je jasno kako u atmosferi tako nastalog nepovjerenja s Hrvatskom o provedbi nije moguće govoriti, prenose slovenski mediji.

“Sada je loptica u sporu prebačena na hrvatski dio igrališta”, kazao je Brglez, član Stranke modernog centra (SMC) koju vodi premijer Cerar.

Mediji najavljuju da će se u nastaloj situaciji Cerar ponovno odlučiti da odnose s Hrvatskom i arbitražni spor stavi na dnevni red sastanka političkog vrha, neformalnog susreta na kojemu se obično traži politička homogenizacija oko najvažnijih nacionalnih pitanja, te da će istog dana na istu temu biti sazvan i parlamentarni odbor za vanjske poslove.

Predsjednik tog odbora, Jožef Horvat, zastupnik oporbenih kršćanskih demokrata iz Nove Slovenije (NSI), kakzao je u petak da ga je nastup hrvatskog premijera za govornicom UN-a jako zabrinuo.

Plenkovićeve poruke Sloveniji su po njegovim riječima kontradiktorne jer on s jedne strane ističe privrženost Hrvatske vladavini prava, a s druge strane ne priznaje arbitražnu presudu govoreći da je arbitražni postupak kontaminiran i tako se “sam postavlja u ulogu suca”, kazao je Horvat.

Stier: Potez Cerara pokazuje da Slovenija nije spremna za dijalog

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Austrija uskoro zabranjuje pokrivala za glavu

Objavljeno

na

Objavio

Od 1. listopada u Austriji na snagu stupa zakon kojim se zabranjuje nošenje pokrivala za lice u javnosti, a vlasti su odlučili o tome dodatno informirati svoje građane ali i strane državljane.

U poruci objavljenoj na stranicama policije piše kako zakon zabranjuje prekrivanje lica na način da ono više nije prepoznatljivo. Zabrana se odnosi na javna mjesta kao i na javne zgrade.

Onaj tko prekrši zakon bit će kažnjen sa 150 eura, a pokrivalo će se morati ukloniti na zahtjev, a onima koji odbiju otkriti lice prijeti privođenje.

Na svakom letku nalaze se poruke na njemačkom, engleskom, arapskom i turskom jeziku.

facebook komentari

Nastavi čitati