Hrvatski kanaderi gase požar kod Ljubuškog

0
Foto: Željko Andrijanić / Večernji List

Veliki požar, koji je jučer u 13.20 izbio na području Gornjih Radišića kod Ljubuškog, danas se proširio na područje iznad Mostarskih Vrata.

Budući da se vatra približila kućama, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić i ministar financija i potpredsjednik Vlade ZHŽ-a Toni Kraljević su preko Vlade ZHŽ-a i Uprave civilne zaštite ZHŽ-a uputili zahtjev premijeru RH Andreju Plenkoviću i ministru Damiru Krstičeviću za slanje kanadera za pomoć u gašenju tog požara.

Kanaderi su, kako doznaje Večernji List u poslijepodnevnim satima krenuli u gašenje požara koji od jučer gori na području Gornjih Radišića u Ljubuškoj općini.

Ljubuškim vatrogascima u pomoć su pristigli i oni iz ostalih triju općina s područja županije – Gruda, Širokog Brijega i Posušja.

Kako je za Radio Ljubuški izjavio Toni Kraljević, koji od početka koordinira sve proceduralne aktivnosti na relaciji MVP BiH – Vlada RH za pomoć u smislu slanja i angažiranja kanadera, potpredsjednik Sabora RH Milijan Brkić pružio je neizmjernu potporu i stavio se u potpunosti na raspolaganje kako bi se, uz pomoć hrvatskih zrakoplova, obuzdalo vatrenu stihiju i ugasilo požar.

facebook komentari