Hrvatski “liberalni” umnici-zgubidani, politički “korektni” paničari, verbalno agresivni lijevi neofašisti i TREĆI Donald Trump

0

Svatko iole upućen u američku predsjedničku politiku dobro zna da predizborna kampanja ima dva dijela: prvi je natjecanje kandidata za stranački izbor (nominaciju) predsjedničkih kandidata, a drugi su tzv. opći izbori na kojima se međusobno natječu-bore dvoje kandidata glavnih stranaka – republikanske i demokratske. Retorička i “ratnička” strategija u ta dva dijela se razlikuje, jer se kandidati bore za naklonost i glasove različitog izbornoga tijela, piše dr.sc. Slaven Letica.

Kad izbori završe i kad na njima pobijedi Donald Trump, kao što je sada slučaj, Amerika i Amerikanci nastoje zaboraviti na ono što je rečeno tijekom predkampanje i kampanje. Pažnja se usmjeruje na RIJEČI, IZJAVE, PORUKE I – IZNAD SVEGA – ODLUKE budućeg predsjednika.

Moralna panika koju – nakon izbora oko i zbog izbora Donalda Trumpa za 45. američkog predsjednika – stvaraju hrvatski “liberalni” umnici i političari upravo je zbog toga tragikomična.

Naime, dok se američki umnici i političari, uključujući Hillary Clinton i Baracka Obamu, iskreno trude da novom predsjedniku pruže šansu da pokaže kako i kuda će voditi Ameriku i svijet, naši se lijevi mudraci i dalje ponašaju kao da je u tijeku predizborna kampanja.

Nitko se pritom ne trudi pročitati i doznati kakvu će unutrašnju i vanjsku politiku i druge javne politike – monetarnu, fiskalnu, socijalnu, imigracijsku, sigurnosnu, zdravstvenu, znanstveno-tehnološku, ekološku, razvojnu, makro-ekonomsku i inu – zagovarati i promicati izabrani predsjednik Donald Trump.

Da se razumijemo: ni sam nisam laka srca slušao brojne rasističke izjave Trumpa u vrijeme predkampanje i kampanje, ali mislim da Trump-predsjednik neće biti kopija Trumpa-kandidata, već da će biti ODGOVORNI I USPJEŠNI američki predsjednik i razumni i uspješni vođa zapadnog, ali i suvremenog svijeta, komentirao je dr.sc. Slaven Letica.

facebook komentari