Pratite nas

Pregled

‘HRVATSKI’ NOVINARI – ostatak komunističkog ološa koji već 16 godina progoni hrvatske branitelje

Objavljeno

na

Hrvatska je svoju samostalnost i slobodu ostvarila, ali svoje medije, nažalost, nije dobila. Naime, Hrvatska još uvijek nema medije u onom smislu u kojom postoje mediji u jednoj Americi, ili Izraelu. To je, nažalost, činjenica.

novine2Iako na tisuće civila i na stotine djece gine u Gazi uslijed agresije izraelske vojske niti jednom izraelskom novinaru ne pada napamet napisati da je izraelski režim, dakle, vlast, zločinački, dok u Hrvatskoj postoje mediji koji o Tuđmanovoj vladavini govore kao o režimu, nerijetko zločinačkom režimu.

Mislite li da je u Americi tako nešto moguće iako su svi američki predsjednici, za razliku od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, vodili barem jedan agresorski rat u kojem je poginulo stotine civila?  Pa ipak, američki i izraelski mediji smatraju se slobodnim medijima dvije slobodne i demokratske države. Hrvatska takve medije nema, Hrvatska nije takva država, imamo samostalnost, ali ne i stvarnu demokraciju. Hrvatskim medijskim prostorom uglavnom drmaju ratni profiteri, nažalost, svi oni većinom su legalni profiteri, obogatili se amoralno, a opet legalno.

Posebna meta hrvatskih medija nisu, kako biste možda pretpostavili, korumpirani političari, lopovi ili tajkuni koji su opljačkali pola Hrvatske, meta hrvatskih medija su, naravno, hrvatski branitelji, jedini koji se ne boje prozvati sve profitere, legalne i nelegalne, kako one koji su ilegalno pljačkali, tako i one koji su legalno pljačkali. Upravo zbog tog razloga već 16 godina, dakle nakon što se ponovno pojavio s obzirom da je u NDH kao kraljev bilten bio zabranjen, a u SFRJ nije obnovljen, Jutarnji list doslovno progoni hrvatske branitelje, brojni osuđenici iz Jutarnjeg lista utrkuju se tko će što bolje i kako više smjestiti hrvatskim braniteljima.

Nedavno su HOS-ovce hrvatski mediji proglasili fašistima, nažalost, nije to učinio samo Jutarnji list, ali oni su najuporniji, što, dakako, nikoga ne čudi ako znamo da se većina novinara Jutarnjeg lista tijekom Domovinskog rata pokušala skloniti u što je moguće bolji podrum. Dakle, patološka mržnja prema hrvatskim antifašistima, prema braniteljima, refleksne je naravi, bolje rečeno, u samoobrani.

Naime, branitelji kod novinara Jutarnjeg lista, kod većine osuđenika spomenute tiskovine, uglavnom izazivaju sram, svjesni su osuđenici ( Mislimo na sudski osuđene, dakle, dokazane lažljivce. ) da moralno u istu rečenicu s braniteljima ne mogu stati, s druge strane iako ratne kukavice, moralno inferiorni većini hrvatskih građana osuđenici Jutarnjeg lista imaju barem sedam puta veća primanja nego 90 posto hrvatskih branitelja. Ukratko, osuđenici Jutarnjeg lista boje se da to, uz pomoć branitelja kojima hrvatski narod još uvijek vjeruje, Hrvati napokon ne bi shvatili. Hrvati napokon shvate tko će Jutarnjem listu više ikada nešto vjerovati, tko će ikada više normalan kupiti Jutarnji list a da ne riskira podsmijeh cijele Hrvatske? S obzirom sa Slavka Linića više nema u Banskim dvorima, da uskoro neće biti ni Milanovića u premijerskoj fotelji, tko bi razotkriveni Jutarnji list spasio zaslužene propasti? Srećom, nitko.

Naravno, kako ovdje nismo izdvajali pojedinačne slučajeve, budući da ćemo tako nešto učiniti idućom prilikom, nismo spominjali ni to da je Jutarnji list neosuđenog generala Gotovinu proglasio pljačkašem, kriminalcem, ratnim zločincem, lopovom…. Samo to je dovoljno da Jutarnji list idiota koji je tako nešto pisao o hrvatskom generalu izbaci na ulicu, međutim, Hrvatska ipak nije Amerika, i to se, nažalost, neće dogoditi, sve dok sami ne propadnu – svi zajedno.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Foto: N1

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

Predsjednica se danas, prvoga dana boravka u Rusiji, susrela s Vladimirom Putinom.

“Ove godine obilježavamo 25 godina diplomatskih odnosa, veseli me značajan rast trgovinske razmjene, razgovarat ćemo i o bilateralnim i humanitarnim te regionalnim pitanjima”, rekao je Putin na početku formalnog susreta s hrvatskom predsjednicom.

Kolinda Grabar Kitarović, pak, uzvratila je ruskom predsjedniku pozivom u Hrvatsku.’Dopustite da vas pozovem u službeni posjet Hrvatskoj’, kazala je Grabar Kitarović.

“Imamo otvorena pitanja s Rusijom no vjerujem da ćemo ih riješiti kroz dijalog. Ovo je nova faza u hrvatsko-ruskim odnosima”, rekla je Grabar Kitarović koja se posebno osvrnula na sutrašnji gospodarski forum.

Predsjednica će se s Putinom sastati u srijedu. Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH….

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Plenković: Uhvatili smo se u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Hrvatskoga radija A sada Vlada urednica i voditeljica Eliana Čandrlić uživo u Banskim dvorima razgovara s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Povod razgovoru je prva godišnjica aktualnoga sastava Vlade Republike Hrvatske.

“Vrijeme leti. Bilo je izuzetno puno zbivanja. Brojne su aktivnosti koje smo obavili. Za mene je bilo važno da smo se uhvatili u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost”, kazao je Plenković. Za krizu u Agrokoru je kazao kako je to nešto što nisu planirali. “Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni.

Kad smo dobili informacije od Moody’sa nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu. Nismo mogli tako veliku kompaniju prepustiti nekontroliranim procesima. Mogli smo nacionalizirati kompaniju što nismo učinili. Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili. Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bilo odluke bivšeg vlasnika i Uprave Agrokra zakon ne bi mogao biti primjenjen”, naglasio je premijer.

Na pitanje hoće li Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, Plenović je kazao: “Naše su ruke čiste!”. Po njegovom mišljenju iz ovog procesa moraju se izvući pouke. Ponovio je kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, ukoliko se pokrene istraga o pitanjima kojima se bavi – povjerenstvo mora prestati s radom. “Ako se donese pravni stav da nema prostora za rad povjerenstva, postoje druga tijela koja mogu raspraviti temu Agrokora. Ovo je pravno jasno, nema prostora za nekakve interpretacije. Postoje saborski odbori i plenarne sjednice da se problem Agrokora zakonski raspravi”, kazao je. O budućnosti Agrokora istaknuo je kako je bitno da se u zakonskom roku postigne nagodba, napravi restrukturiranje te da je Vladi važno da se zadrže radna mjesta i nastavi proizvodnja.

Penković je najavio kako će Vlada na današnjoj sjednici odbiti inicijativu za ostavkom ministrice Nade Murganić. Ministrica ima moje puno povjerenje. Ne vidim nikakav razlog za “nikakve rekonstrukcije Vlade”.

Komentirajući neriješena granična pitanja sa Slovenijom i Plenković je kazao kako se Miro Cerar i slovenska politika se nalazi u poziciji da ustraju na poštivanju arbitražne presude, iz kojega je Hrvatska izašla ne svojom krivnjom. Mi imamo i druga otvorena pitanja sa Slovenijom, želimo ih sva riješiti na civilizirani način. “Hrvatska želi da otvoreno pitanje granice bude predmet bilateralnih razgovora u dobrosusjedskom duhu, bez ikakvih jednostranih poteza na štetu druge strane koji bi mogli dovesti do remećenja odnosa između dvije zemlje”, rekao je premijer.

Premijer se osvrnuo i na današnji posjet predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović Rusiji. Želimo dijalog s Rusijom jer je ona važna zemlja i globalni akter.

facebook komentari

Nastavi čitati