Pratite nas

Vijesti

Hrvatski političari i abolirani četnici se sprdaju sa Hrvatskim braniteljima !

Objavljeno

na

ARKANOVI BORCI NA LISTI ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE U HRVATSKOJ

Nakon istraživanja o stambenom zbrinjavanju aboliranih četnika smo došli do šokantnih podataka, naime u Općini Erdut, mjesto Erdut obitelj Majkić koja je zbog svog aktivnog sudjelovanja na agresorskoj strani odmah kada je nastupila mirna reintegracija, naime otac je bio aktivni četnik a majka je četnikuša koja je nosila pištolj za pojasom, posjeduju kuću katnicu u Erdutu u ulici Žrtava Domovinskog rata koja je stavljena na prodaju, a sa druge strane sin ovih dvoje četnika se nalazi na listi za stambeno zbrinjavanje, najčudnije je što se isti ne mogu pozvati da su kako oni kažu protjerani jer se zna u selu da su kao obitelj zbog svog četništva otišli čim je nastupila mirna reintegracija a prije dolaska Hrvatskih vlasti na to područje.

Pitamo mi ne samo vladajuće nego i oporbu pa koja je budala podigla ruku da se stambeno zbrinjavaju oni koji su samovoljno napustili Republiku Hrvatsku i ne žive u Hrvatskoj više od 17 godina.

Po kojim se to zakonima agresorima koji su zbog svojih nedjela i rušenja Ustavnog poredka RH vračaju stanarska prava nakon više od 20 godina i daje se stambeno zbrinjavanje i grade kuće u kojima isti nikada neće živjeti kao ni njihovi predhodnici nego ih čak i prije isteka roka abolirani četnici stavljaju na bubanj.

Sa pravom se pitamo s obzirom da znamo da je više od 50 % Hrvatskih branitelja bez krova nad glavom tj. nisu stambeno zbrinuti a svi agresori imaju pravo na stambeno zbrinjavanje, plačaju li Hrvatski političari agresore za dobro obavljen posao u Vukovaru na Ovčari i drugim masovnim grobnicama.

Nakon ovih informacija možemo samo jedno zaključiti i oni koji su na vlasti i oni koji su u oporbi ne skrbe o Hrvatskim braniteljima, isti rade kontra nacionalnih interesa. Sve dok i jedan Hrvatski branitelj ne ostvari stambeno zbrinjavanje ovakvu praksu možemo izjednačiti jedino veleizdajom o kojoj se u zadnje sve više može čuti iz redova Pravaških stranaka i domoljubnih organizacija.

Gospodo političari sudit će vam narod na način koji ste zaslužili.

Zviždanje će vam očigledno biti najmanji problem.

portal croatorum

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Sudac Mislav Kolakušić u intervjuu za Hrvatsku danas tvrdi: Lex Agrokor je protuustavan

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić nakon mjeseci šutnje obratio se javnosti i vrlo oštro kritizirao Vladu te zaprijetio tužbama, ali i otkrivanjem svoje istine. S obzirom na težinu optužbi protiv Vlade i hrvatske države, Hrvatska danas provjerila je kod istaknutog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića imaju li osnove neke od Todorićevih tvrdnji.

Je li lex Agrokor u skladu s Ustavom? Ako nije, zašto?

Njime su prekršene temeljne odredbe Ustava RH o pravu vlasništva, slobodi poduzetništva i jednakosti svih pred zakonom. Ustav kaže da se prava stečena ulaganjem katpitala ne mogu umanjiti zakonom, itd. Ova prava su utkana i u temelje europskog i međunarodnog prava. Zakonom se narušava temeljni princip jednakomjernosti namirenja vjerovnika, jer je uveo mogućnost da se pojedini vjerovnici namiruju u cijelosti i za stare i nove obveze, a drugi samo djelomično.

Može li Todorić povući svoj potpis (zakon ne bi bio aktiviran da on nije pristao na prinudnu upravu)?

Postupak je pokrenut i sada više nema nazad. Zakon je tako napisan da postupak nije mogao pokrenuti nitko drugi bez suglasnosti uprave dužnika. U ovaj postupak su nažalost uvučene i tvrtke povezane s Agrokorom koje ni po jednom kriteriju nisu ostvarivale uvjete za stečaj, a sada je založena njihova imovina i priča bi mogla završiti na način da stranci postanu vlasnici naših polja i pitke vode.

Todorić prijeti tužbama, kakve su mu šanse ako se obratu sudovima izvan RH? Koji bi mogli imati nadležnost? Postoje li slični slučajevi u EU ili šire?

Nisam upoznat sa sličnim slučajevima. Ni jedna ozbiljna demokratska država ne bi donijela tako loš zakon koji omogućuje da je svi tuže i da na kraju njeni građani bez ikakvog razloga snose posljedice. Svakako bi se mogao obratiti sudovima RH te Europskom sudu za ljudska prava pred kojim se ostvaruje i zaštita prava vlasništva pravnih osoba, odnosno poduzetnika.
Ova situacija neodoljivo podsjeća na Zakon o predstečajnim nagodbama koji je također pisan za vrlo uski krug poduzetnika kojima se omogućilo da otpišu dugove temeljem nepostojećih potraživanja, da bi im na kraju blade drugi oteli carstva. Dakle, oni koji su na početku bili skupa na kraju su se jako ljutili jedni na druge.

Ivica Todorić je još uvijek vlasnik Agrokora, a s time ima i sva vlasnička prava. Tko će u ovom slučaju nadoknaditi gubitke (izravne i neizravne) nastale za vrijeme prinudne uprave?

Upravo tako, nije došlo do promjene vlasništva, ali je došlo do promjena u pravu upravljanja, a to je bit samog vlasništva. Ovdje se radi o kompliciranim pravnim odnosima. Međutim, potrebno je istaknuti da nije donošen posebni zakon, već da su primjenjeni postojeći instituti predstečaja i stečaja, RH i njezini građani ne bi bili izloženi riziku dvostruke štete.

Može li imati utjecaja eventualni kazneni postupak prema Todoriću i pravomoćna presuda protiv njega na tužbe koje on pokrene pred sudovima izvan RH?

Pravomoćna presuda bi mogla imati značajan utjecaj u parničnim i arbitražnim postupcima iako ne i odlučujući.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati